ПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»

Вилучення за неспортивний фол у фіналі Кубку світу: Борруто відзначився не вперше

Перше в історії вилучення у фіналі Чемпіонату світу з футзалу


Чемпіонат світу з футзалу завершився фінальним матчем між Португалією та Аргентиною - перемога європейців 2:1. Уперше в своїй історії португальці стали чемпіонами світу, відібравши це звання саме в аргентинців.

Португалія змогла відкрити рахунок у першому таймі, тоді подвоїла перевагу всередиі другої половини гри. Аргентинці відіграли один м'яч за 12 секунд, але зрівняти рахунок збірна не змогла.

Більшу половину фінального матчу збірна Аргентини грала без одного з найкращих своїх стовпів, Крістіана Борруто. 34-річний футзаліст був вилучений всередині першого тайму, і цей епізод став визначальним у всьому фіналі.

За сім з половиною хвилин до кінця першої половини гри Борруто в ігровому епізоді навмисне вдарив кулаком у грудну клітку португальця Рікардіньо: той опинився на майданчику, судді пропустили момент.

Але тренер Португалії взяв відеочелендж і арбітри після перегляду повтору змінили рішення - червона картка для Борруто.

Відео удару Борруто, за який він був вилучений у матчі


Фол аргентинця у цьому ігровому епізоду був абсолютно необов'язковим, особливо така груба гра від досвідченого Крістіана.

Після його вилучення Аргентина залишилася на дві хвилини у меншості - саме на останніх секундах цього періоду Португалія забила свій перший гол, використавши вилучення Борруто.


У подальшому команди грали у рівних складах, але Аргентина втратила важливого гравця ротації - Борруто забив на турнірі чотири голи, відзначившись зокрема у півфіналі проти Бразилії.

Червона картка для аргентинця Борруто - перша в історії фіналів чемпіонату світу з футзалу. У жодному з попередніх семи фіналів не було вилучень футзалістів.
Що відомо
  • 34-річний Крістіан Борруто грав на своєму четвертому чемпіонаті світу в кар'єрі (2008, 2012, 2016 і 2021).
  • У коментарях до допису італійського журналіста Валеріо Скалабреллі прийшов екскапітан збірної Італії з футзалу, Габріел Ліма, який вказав, що це не перший подібний епізод з Борруто. У матчі чемпіонату Італії Крістіан подібним чином грав проти самого Ліми, але не був покараний (на той момент відеочеленджів не було).
 

Це була дев'ята червона картка на чемпіонаті світу-2021: 3 - Сербія, 2 - Коста Рика та Іран, 1 - Соломонові Острови та Аргентина.

Джерело - Олексій Мандзій, Суспільне Спорт

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.