Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тураЧемпионат ЕвропыУкраїна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений голКазахстанИгита: «Испытываю немного горечи»ИспанияИспания-2021/22. Тур 3. «Бетис» и «Наварра» творят чудесаЧемпионат ЕвропыЄвро-2022 (жінки). Основний раунд. LIVE!Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. День Х для України і Фінляндії наставЧемпионат ЕвропыЯкко Лайтинен: «У нас есть шанс, который может быть единственным в жизни»Суперлига-2021/22. Тур 3. LIVE!Чемпионат ЕвропыВікторія Кислова: «Проблеми, які у нас виникли з Чехією, це лише наслідки наших помилок»Женский футзалАнна Прокопенко: «Найскладніша адаптація при переході з футзалу у футбол проходила з бутсами»Юношеский футзалВасиль Симонов: «Всі «підстави» на юнацькому рівні колись стають відомі, тож можу згадати Легчанова, Якуніна, Шпигаря і Поночовного»

«Ураган» змінює курс: ставка на молодь

У понеділок, 2 червня, відбувся брифінг за участю президента НФК "Ураган" Олександра Бубена, який окреслив найближчі плани та перспективи головної команди.

Незважаючи на те, що івано-франківський "Ураган" вже четвертий рік поспіль виборює нагороди вітчизняної Екстра-ліги, починаючи з наступного сезону очільники футзального колективу вирішили зробити ставку на молодих гравців.

Ставка на молодь

"Починаючи від 4 червня ми розпочинаємо формування нового складу головної команди. Безумовно, відбудуться зміни. Фінансування команди на майбутній чемпіонат зменшено на 60%. Це говорить про те, що клуб буде переформатовано та переведено на бюджетний варіант.  розповів Олександр Бубен.  Незабаром буде сформовано новий тренерський склад, який приступить до підбору гравців. З огляду на озвучений бюджет, більшість "основи" (70-80%) складатимуть молоді виконавці з нашої другої команди. Водночас, нам хотілося б залишити й досвідчених гравців, якщо вони погодяться на запропоновані нові фінансові умови".

За словами президента "Урагану" наразі офіційно можна сказати про припинення співпрацю з двома бразильськими легіонерами (Роніньо, Морено). Зрештою, щонайменше два сезони "дракони" будуть робити ставку виключно на українських гравців. Водночас, команду залишать лідери колективу, гравці національної збірної України  Петро Шотурма, Євген Валєнко та воротар Кирило Ципун, втримати яких керівництво клубу не має змоги.

Повернення "вишки"?

"Таке об'єднання професіональних клубів, як Екстра-ліга, потрібно "заморожувати" роки на три. Гадаю, потрібно відновити Другу лігу, натомість, об'єднувати Першу лігу та команди, що виступали у Екстра-лізі, в єдиний чемпіонат, змагання в якому будуть відбуватися за зональним принципом. Сама структура обиратиметься в залежності від кількості команд, які будуть грати у майбутній Вищій лізі під егідою Асоціації футзалу України",  переконаний Олександр Бубен.

Цікаво, що очільник "Урагану" підтвердив чутки про можливе об'єднання його команди з львівською "Енергією". Щоправда, сусіди на таку пропозицію відповіли відмовою. Цілком можливо, що чинні володарі Кубка України та новоспечені віце-чемпіони таки знайшли можливості для майбутніх виступів, чого не скажеш про переможця регулярного чемпіонату "Єнакієвець", який у підсумку взагалі залишився без медалей та, швидше за все, припинить своє існування. Принаймні про такі наміри нещодавно висловився президент донбаського клубу Андрій Новіков.

"Незабаром президенти клубів зберуться на спільне засідання Екстра-ліги разом з АФУ, де буде прийматися рішення про формат проведення наступної першості, - зауважив президент чемпіонів країни - харківського "Локомотива" Сергій Крилов. - Планується зональний чемпіонат, спершу команди будуть грати у два кола, після чого по чотири кращих клуби розіграють плей-офф".

Андрій МЕНІВ, газета "Галицький кореспондент".

БРОНЗОВИЙ СЕЗОН "УРАГАНУ"

Івано-франківський "Ураган" завершив черговий сезон. У вирішальних матчах плей-офф, які відбулись у Черкасах, команда здобула бронзові медалі Екстра-ліги. Та далі клуб чекають непрості часи. У понеділок, 2 червня, "Ураган" у повному складі зібрався в клубному офісі для зустрічі із керівництвом. Після цього відбувся брифінг із журналістами.

"Сезон закінчився і пішов у минуле,  говорить президент "Урагану" Олександр Бубен.  Ми радіємо, що здобули бронзові медалі. В останніх матчах команда показала зрілу чемпіонську гру. Зараз ми приступаємо до формування нового складу".

Клуб постав перед новими викликами. Скоріше навіть перед випробуваннями. Вже зараз відомо, що фінансування на майбутній сезон зменшиться на 60%. Клуб переведуть на бюджетний варіант. Після 4 червня в "Урагані" призначать новий тренерський склад, який формуватиме нову команду. Клуб на кілька років відмовиться від послуг легіонерів. Очікується, що оновлена основа "драконів" на 70% складатиметься із нинішніх гравців дублюючої команди "Ураган-2". Можливо, вдасться зберегти кількох досвідчених виконавців.

"Ми виходимо з об'єктивних критеріїв і фінансування,  говорить Олександр Бубен.  У цій ситуації наше головне завдання  зберегти всю вертикаль клубу. Ми збережемо дитячо-юнацький футзал, усі секції та напрямки, в яких працюємо". За словами Бубена, непрості часи нині переживає весь український футзал. Скоріш за все, наступного сезону формат чемпіонату України зміниться. Майже напевно проект під назвою "Екстра-ліга" заморозять на кілька років. Залежно від того, як виглядатиме новий чемпіонат, керівництво ставитиме завдання перед оновленим "Ураганом".

Що можна додати? Після чемпіонства у 2011 році "Ураган" впевнено тримається у лідерах. Три роки поспіль франківська команда входить до трійки найсильніших клубів українського футзалу. У 2012 році "дракони" стали третіми. Наступного року, поступившись у фінальній серії плей-офф, здобули срібні медалі. І ось зараз знову привезли додому "бронзу" Екстра-ліги.

"Кожного сезону всі чекають від нас медалей,  говорить капітан команди Роман Кіндратів.  Напевне, ми самі привчили до цього. Ми здобули бронзу, і цим, можливо, трохи підняли настрій нашим вболівальникам". Як каже виконавчий директор "Урагану" Олег Ковальський, народному футбольному клубу "Ураган"  бути й здобувати високі результати. Є впевненість, що клуб упорається з усіма викликами. Отже  далі буде.










Микола ВОЛКОВ, газета "Репортер". Фото Олекси БУТЧАКА.

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.