ПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»

Анна Прокопенко: «Найскладніша адаптація при переході з футзалу у футбол проходила з бутсами»

Півзахисниця київського «Динамо» Анна Прокопенко розповіла про свій перехід з футзалу у футбол, виступи за «Динамо» і цілі на сезон


 Розкажіть, як і коли ви почали займатися футболом?
 Безпосередньо великим футболом я почала займатися півроку тому. До цього 20 років грала у футзал. У дитинстві я була дуже активною, відвідувала різні секції, але надовго затрималася тільки в футзалі.

 В якому клубі відбулося найголовніше ваше становлення, як футболістки?
 Скажімо так: моє становлення як гравчині сталося в команді «Біличанка-НПУ», під керівництвом головного тренера Колка Володимира Васильовича.

 Як потрапили в київське «Динамо»? Як проходив відбір?
 Навесні цього року я шукала варіанти розвитку кар'єри. Віка Соломаха, з якою ми разом грали в одному клубі, запропонувала спробувати себе у футболі. І ось я тут. Щодо відбору, тут все стандартно: приходиш  тренуєшся, а далі тренер вирішує, підходиш ти чи ні. Підійшла.

 На підготовку до сезону у вас було близько місяця. Цього вистачило, щоб підійти до чемпіонату в оптимальних кондиціях?
 Судячи по турнірній таблиці, думаю, що цього часу вистачило. В принципі, не було великої паузи після закінчення минулого сезону і початку збору. Команда не була розтренованою, тому і включитися в роботу було легше.

 Як проходять тренування? Чим вони відрізняються від футзальних?
 Тренування відрізняються всім, починаючи від розміру м'яча і закінчуючи тактичними установками. Футзал - більш динамічна гра, ігровий майданчик менше, з м'ячем роботи більше. У футболі ж відстані більше, передачі довші, бігової роботи без м'яча багато.

 Чи швидко адаптувалися в футболі після футзалу?
 Напевно, найскладніша адаптація проходила з бутсами. Дуже незвично було спочатку. В принципі, місяця передсезонної підготовки цілком вистачило, щоб переключитися.

 «Динамо» лідирує в турнірній таблиці. Здавалося б, нова команда, потрібен час для того, щоб знайти спільну мову як на полі, так і за його межами. Завдяки чому вдається досягати позитивних результатів?
 Так як кістяк команди заснований на базі Олімпійського коледжу ім. Піддубного, по суті і притирок не було, дівчатка давно вже разом тренуються. Колектив хороший, дружний, це і створює сприятливий мікроклімат у команді, що потім переноситься і на футбольне поле.

 Для когось футбол був розвагою, зараз  життя, сфера реалізації. Юних футболісток потрібно направляти або вони усвідомлюють, що це вже професійний футбол?
 Тут треба віддати належне головному тренеру Володимиру Пятенку, який своїм підходом і ставленням формує відповідне ставлення команди до справи. Тому всі розуміють, що завдання на сезон максимальні і відповідальність висока.

 Жіноча команда «Динамо»  симбіоз досвіду і молодості. Це плюс?
 Думаю, так. Для молодих дівчат це величезний плюс працювати з досвідченим тренером, на полі взаємодіяти зі зрілими гравчинями. Як на мене, це ідеальна формула успіху  енергійна молодість плюс досвід.

 Що для вас означає виступати за київський клуб?
 Для мене це свого роду і виклик, і стимул. Виклик полягає в тому, що я прийшла з іншого виду спорту. Специфіка гри у великий футбол і футзал разюче відрізняється, доводиться перебудовуватися, вникати в тонкощі футболу. Але є і стимул  відповідати статусу гравця «Динамо».

 Жіночий чемпіонат  щось нове і незвичайне для українського вболівальника. Ви в футболі вже давно. Чи бачите розвиток жіночого футболу в Україні та підвищення уваги?
 Жіночий футбол  цікавий і видовищний вид спорту, популярність якого зросла останнім часом. Розвиток однозначно є, так як кількість команд у чемпіонатах України збільшилася.

Нагадаємо, за підсумками семи турів жіноча команда «Динамо» розташувалася на першому місці в групі А Першої Ліги України. Наступна гра відбудеться вдома, 3 листопада (базова дата туру), з «Вересом».

Джерело  Ельзара Джапарова, ФК "Динамо" (Київ)

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.