ПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»

«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це було

Згадуємо якою була перша єврокубкова кампанія для "Урагану"


Єврожереб для «Урагану»

6 липня у штаб-квартирі УЄФА в швейцарському Ньоні відбулося жеребкування двох стартових раундів Кубка УЄФА з футзалу – турніру, в якому беруть участь винятково переможці національних чемпіонатів. В сезоні 2011-12 років Україну у престижних змаганнях вперше представляв івано-франківський «Ураган».

До участі в XI розіграші кубка зголосилася рекордна кількість учасників – 49 з 48-ми країн (два місця отримала Італія як чинний володар трофею). В оприлюдненому напередодні рейтингу «Ураган» посів 16-ту позицію. Це означало, що дебютант розпочне свої виступи з основного етапу (27-30 вересня), минаючи попередній (він проходив у серпні).
 

Суперник чекав...на дорозі

В 200-тисячному сербському Крагуєвці на «Ураган», окрім місцевого «Економаца», очікували ізраїльський чемпіон АСА «Бен Гуріон» і кіпрська «Омонія» з Нікосії, котра пройшла крізь сито попереднього раунду. Матчі відбувалися в спорткомплексі  «Хала Єзеро», розрахованому на 5 000 глядачів. Своїх перших суперників – кіпріотів українці...підібрали дорогою до місця змагань, оскільки у них зламався автобус.

27 вересня о 21.30 за київським часом «Ураган» розпочав виступи у Кубку УЄФА. Стартове хвилювання призвело до того, що в ворота українського чемпіона влетіло два голи поспіль. Та ще до перерви зусиллями Сержао і Кіндратіва франківці вирівняли рахунок. У другому таймі все стало на місця – 6:4 за українцями.

Із тим самим рахунком «Ураган» здолав ізраїльтян. Причому всі шість голів у свої ворота АСА «Бен Гуріон» отримав ще до перерви. Другий тайм зустрічі перетворився на формальність. До певної міри, формальним став заключний поєдинок з «Економацем», оскільки обидві команди вже забронювали собі місця в елітному раунді. Перемогли господарі – 5:3.
 

Критична оцінка

Власне, і в попередні роки чемпіон України не мав проблем із потраплянням в елітний раунд. Тож досягнутий результат ніхто не переоцінював. Відштовхуючись від рівня гри, головний тренер команди Сергій Гупаленко взагалі оцінив євродебют своїх підопічних на «трієчку». Особливо дісталося команді за 13 пропущених м’ячів.

Жереб відправив «Урагану» в групу D. В боротьбі за єдину путівку до «Фіналу чотирьох» український чемпіон мав зустрітися одразу з двома італійськими клубами - володарем Кубка УЄФА сезону 2010-2011 рр. «Монтесільвано» та чемпіоном країни – «Маркою Футзал». Остання мала статус господаря міні-турніру, вибравши для його проведення спорткомплекс «Палафабріс» у Падуї. Ще одним учасником квартету став словацький «Слов-Матік».
 

«Група смерті» у Падуї 

Свій виступ «Ураган» розпочав з міні-сенсації. Чемпіон України розділив очsки з чинним володарем трофею - «Монтесільвано» (1:1). Франківці цілком могли відсвяткувати перемогу, якби за 54 секунди до фінальної сирени (!) Валентин Цвєлих реалізував 10-метровий. Однак переграти голкіпера кращий бомбардир клубу не зумів. 

Наступного дня ураганівці поступилися «Марці» (2:4), після чого розраховувати на вихід у «Фінал чотирьох» вже не могли. Підопічні Сергія Гупаленка знову не реалізували дабл-пенальті під завісу зустрічі (Сержао). Цього разу до сирени залишалося 12 секунд... В останній день змагань «Ураган» переграв «Слов-Матік» (4:3) і став чекати на результат матчу двох італійських команд. 

Франківці, звісно ж, підтримували «Марку» - у випадку її перемоги вони фінішували б  другими. Проте матч, де кожен прагнув перемоги, приніс нічию (2:2). Чемпіон України продемонстрував найкращий результат серед тих, хто посів треті місця, і в підсумковій класифікації Кубка УЄФА опинився на 9-й сходинці. Найбільше на Апенінах забивали два вихованці клубу - Андрій Сімка (три голи) і Петро Шотурма (два).
 

Немає кому грати

«Без тріумфу, але з честю», - так оцінили виступ українського чемпіона вітчизняні ЗМІ. Тим паче, команда не могла розраховувати на кількох травмованих гравців. Ще в Сербії зазнав ушкодження один з новачків клубу – Ділву, згодом клубний лазарет поповнили Біро Жаде (обидва вибули до кінця сезону) і Валєнко. Декотрі з гравців виступали буквально «на уколах»…

Статистика тут

Олег Ланяк

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.