Экстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»Лига чемпионов УЕФАДенис Абышев: «Абрамовичу дали карточку ни за что»Лига чемпионов УЕФАИван Милованов: «Выправили ситуацию после перерыва»Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. INTER (Донецьк) – Бастіон (Львів). Анонс

Parimatch Екстра-ліга 2021/22. 5 тур. Трилер у Харкові і нерви для лідерів таблиці

Тріо грандів обіймає місця вгорі, а «Viva Cup» видає трилер з «Енергією»

Фото: МФК "Продексім"

1 жовтня

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ДЕ ТРЕЙДИНГ» (Миколаївка)  3:2
16:00. м. Івано-Франківськ, СК КФВ
Арбітри: 
Леонід Жиронкін, Максим Кравченко (обидва – Київ), Тарас Дем'янчук (Івано-Франківськ)
Хронометрист: Петро Липецький (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Роман Проць (Дрогобич) 
Делегат: Ігор Овчар (Івано-Франківськ)

Голи: Мик. Грицина (8, 36), Абакшин (14) – Скубченко (27), Катеринін (27)
«Ураган»: Колток (в) (к) – Радевич, Мик. Грицина, Масевич, Фаренюк – Швед, Шерермета, Коваль, Абакшин – Завертаний, Онуфрак, Ткачук - Левандівський (в), Гуйван (в). Головний тренер: Максим Павленко.
«ДЕ Трейдинг»: Кравець (в) – Шпигар, Катеринін, Калуков (к), Щербак – Дзюба, Виставний, Мозговий, Сагайдачний – Скубченко, Аніскін, Вацюк - Гурко (в). Головний тренер: Олександр Хурсов.
Попередження: Шпигар (20)

До звітного матчу "дракони" підійшли з кадровими втратами - з різних причин поза заявкою опинились Володимир Кардаш, Михайло Грицина, Роман Кордоба та Ілля Терентьєв. Розпочався поєдинок з двох гострих випадів від франківців. Микола Грицина пробив повз рамку воріт, а за кілька секунд теж саме зробив і Фаренюк, опинившись віч-на-віч з голкіпером. "Дракони" продовжували тиснути на ворота "трейдерів" і незабаром кількість нагод переросла у якість. З пострілом Масевича впорався Кравець, то першим на добиванні опинився Микола Грицина - 1:0.  Далі Швед, вийшовши віч-на-віч з голкіпером, не зміг переграти останнього. Команда Олександра Хурсова відповіла не менш гостро - Микола Грицина врятував ворота після розіграшу вільного у вкионанні Калукова, а удар Скубченка потягнув Колток. На 14-ій хвилині господарі подвоїли перевагу - гол-близнюк першого м'яча виконав Абакшин, встигнувши на добиванні після пострілу Шведа. До завершення тайму команди обмінялись небезпечними нагодами, де на перший план вийшли голкіпери. Кравець впорався з ударами Шведа та Шеремети, а Колток відповів тим же у ближньому бою проти Калукова.

Друга половина зустрічі розпочалась з атак господарів. Масевич пробив над воротам, а Микола Грицина, хитнувши захисника, влучив у стійку. З кожної хвилиною "дракони" збільшували оберти - Коваль з вигідної позиції "стріляє" повз, з ударом Фаренюка впорався Кравець. А от відповідь від "ДЕ Трейдинга" видалась не лише результативною, а й шокуючою для вболівальників на трибунах Манежу КФВ. Протягом 11-ти (!) секунд гості відзначились двічі зусиллями Скубченка та Катериніна - 2:2. Дуже швидко "дракони" оговтались від нокдауну, та у вирішальний момент Шведа та Фаренюка підвела влучність, Коваль та Абакшин пробили у руки голкіперу. На 36-ій хвилині Микола Грицина таки змусив капітулювати Кравця і шаленіти трибуни - 3:2! Майже одразу Щербак отримав супершанс знову відновити паритет, та його удар прийняла на себе стійка. Трохи більш ніж за хвилину до завершення матчу "ДЕ Трейдинг" перейшов на гру з п'ятим польовим, та це не принесло дивідендів гостям - 3:2, "Ураган" здобуває другу пепремогу поспіль.

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"



2 жовтня

«Сокіл» (Хмельницький) – «ХІТ» (Київ)  2:4 (2:4)
12:00. м. Хмельницький, СК ГУНП
Арбітри: 
Ярослав Вовчок (Івано-Франківськ), Олена Хомич (Луцьк), Володимир Дзюра (Рівне)
Хронометрист: Юрій Жмурко (Хмельницький)​
Спостерігач арбітражу: Юрій Веремчук (Рівне)
Делегат: Віктор Таран (Житомир)

Голи: Владислав Первєєв (4), Костянтин Абзалов (7) – Сергій Журба (11), Олександр Педяш (16), Ярослав Лебідь (17), Олександр Школьний (19)
«Сокіл»: Сергій Шевченко (Богдан Бабенко, 17:33) – Артур Подлюк, Андрій Хамдамов, Кирило-Ілля Бабак, Костянтин Абзалов – Микола Сохорук, Владислав Первєєв, Богдан Токар, Олег Гуцуляк – Вадим Данилюк, Олексій Боднар, Єгор Донець, Олександр Орган
Головний тренер — Роман Ковальчик
«ХІТ»: Олександр Сіріцький – Ярослав Лебідь, Євгеній Жук, Ігор Чернявський, Євген Сірий – Максим Літвінов, Сергій Журба, Олександр Школьний, Олександр Педяш – Микола Кібиш, Олександр Ліфер, Володимир Поночовний – Владислав Лисенко
Головний тренер — Олег Лук’яненко
Попередження: Костянтин Абзалов (32) – Євген Сірий (7), Олександр Сіріцький (9), Олександр Школьний (30)

В матчі 5-го туру Parimatch Екстра-ліги 21/22 наш «ХІТ» здобув вольову перемогу у Хмельницькому, програючи «Соколу» на старті поєдинку 0:2.

Початок гри вийшов для наших хлопців вельми невдалим. Вже на 4-ій хвилині Владислав Первєєв дальнім ударом відкрив рахунок, а за три хвилини після розіграшу штрафного Костянтин Абзалов подвоїв перевагу господарів. 

Олег Лук’яненко одразу взяв тайм-аут, і привів до тями нашу команду. Роль лідера взяв капітан Сергій Журба, який на лівому фланзі продавив Артура Подлюка і блискучим ударом у дев’ятку скоротив відстань – 1:2.

Наші продовжували тиснути і на п’ятнадцятій хвилині після розіграшу кутового зрівняли рахунок. Журба виконав подачу, а Олександр Педяш класним ударом зльоту вразив ціль – 2:2!

Столичні спіймали кураж і у першій половині відзначилися ще двічі. Спочатку Володимир Поночовний та Ярослав Лебідь розіграли аут і Лебідь могутнім ударом від бокової лінії вивів «ХІТ» вперед. А за півтори хвилини до перерви Педяш прострілив з ауту, а Олександр Школьний в один дотик переправив м’яч у сітку воріт «Сокола» — 2:4.

Дивно, але у другій половині глядачі забитих м’ячів не побачили, хоча моменти для взяття воріт були. Також було багато стиків та суточок на майданчику. Але головне, що наш захист та Олександр Сіріцький зіграли надійно і зберегли переможний результат.

4:2 – «ХІТ» здобуває перемогу у Хмельницькому, набирає 11 очок в турнірній таблиці і продовжує разом із «Ураганом» лідирувати в чемпіонаті. Наступний тур (шостий) «ХІТ» пропускає, а у сьомому турі (16.10.2021) ми зіграємо в Києві проти львівської «Енергії».

Джерело - Лев Галушко, прес-служба ФК «ХІТ»


>

«Продексім» (Херсон) – АФФК «Суми» (Суми)  7:2
14:00. м. Херсон, ХФСК
Арбітри: 
Дмитро Дудка (Обухів), Роман Гейло (Біла Церква), Святослав Ключник (Миколаїв)​
Хронометрист: Леонід Ягупов (Херсон)​
Спостерігач арбітражу: В'ячеслав Дараган (Київ) 
Делегат: Олексій Левченко (Херсон)

Голи: Бессалов (15, 28), Микитюк (15), Малишко (18), Зварич (31), Д. Сорокін (31, 38) – Сметаненко (4), Власенко (36)
«Продексім»: Савенко (Ципун, 21) – Микитюк, Клаудіньо, С. Моспан, Бессалов – Корсун, Д. Сорокін, Зварич, Білоцерківець – Королишин, Кравцов, Маєвський, Малишко
АФФК «Суми»: Сітнер (Балухта, 31) – Ессаргіні, Зеленкевич, Зеленський, Сметаненко – Волков, Кефа, Пимоненко, Нагорний – Гурєєв, Ігумнов, Власенко
Попередження: Ессаргіні (30) 

Виконуючий обов’язки головного тренера «Продексіму» Дмитро Бербенцев трохи здивував, випустивши зі старту номінальну другу четвірку. І це, мабуть, стало певною несподіванкою навіть для тренерського штабу АФФК «Суми», який, вочевидь, готувався спочатку грати проти майже «канонічної» першої четвірки «мельників», до складу якої, до речі, повернувся Корсун, котрий знову вивів свою команду з капітанською пов’язкою. Але сумчанам також знайшлося, чим відповісти. А конкретно – голом у ворота Савенка, який забив Сметаненко. Варто зазначити, що молодий «стовп» сумчан забив не у притаманній для гравців його амплуа манері, а завдяки своїм швидкісним даним, які дозволили 11-му номеру «Сум» побігти у контратаку та забити гол у ворота херсонців. Це було повною несподіванкою для господарів майданчику, які тепер були змушені відіграватися. Однак, це було не так легко зробити, тому що північні слобожанці вдало грали у захисті. Щоправда, при цьому треба зазначити, що підопічні Ярослава Пєсоцького дуже мало мінялись. А Зеленський взагалі практично весь перший тайм провів без змін. Можливо, накопичена втома і призвела до того, що на 15-й хвилині Бессалов відкрив рахунок, а за кілька миттєвостей Микитюк вже вивів господарів майданчику вперед. На цьому проблеми сумчан не закінчились, оскільки за кілька хвилин Малишко зіграв на добиванні після удару Королишина та зробив рахунок 3:1 на користь команди з Херсону.

Фактично з цього можна зробити висновок, що сумчан вистачило лише на п’ятнадцять хвилин. Але з іншого боку – у підопічних Ярослава Пєсоцького було кілька непоганих моментів у другому таймі. І знову гостроту створював Сметаненко, який намагався забити Ципуну, котрий поміняв Савенка після перерви. Але оформити дубль Сметаненку не вдалося. Натомість, дубль у протилежні ворота оформив Бессалов. Після цього голу «Продексім» знову влаштував гольову феєрію, яка, так само, як і в першому таймі, тривала протягом трьох хвилин. Не допомогла сумчанам і зміна голкіпера – Балухта теж не залишився «сухим». Щоправда, невеличкою втіхою для гостей став гол Власенка після передачі Нагорного. Однак, фактично останнє слово залишилося за «Продексімом», а точніше – за Дмитром Сорокіним, який зробив свій дубль у цій грі. 7:2 – повна декласація суперників від підопічних Дмитра Бербенцева.   

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»






«Viva Cup» (Харків) – «Енергія» (Львів)  2:2 (1:0)
14:00. м. Харків, ПС «Локомотив»
Арбітри: 
Артем Духан (Луганська обл.), Олександр Єлшанський (Суми), Денис Куций (Харків)
Хронометрист: Олена Клімова (Харків)
Спостерігач арбітражу: Сергій Кравцов (Київ) 
Делегат: Ігор Шишка (Харків)

Голи: Сорокін (6), Овсянніков (40) - Кузь (27), Когут (29).
"Viva Cup": Литвиненко — Рибак, Сорокін, Бондар, Овсянніков, Чуднов, Васильєв, Зміївський, Калашник, Байцур — Положій, Мірошниченко.
"Енергія": Войтович (Морикишка, 40) — Кузь, Цілик, Когут, Пелех, Легендзевич, Буньо, Ковальчук, Теряєв, Гасюк, Марциняк, Ременець, Квасній.
Попередження: Овсянніков (40) - Легендзевич (40).
Вилучення: Рибак (40) - Войтович (40).

Господарі відкрили рахунок у першому таймі, а в другій половині зустрічі енергетики відігрались та вийшли вперед завдяки голам Тараса Кузя і Юрія Когута. Проте на останніх секундах матчу харків'яни врятувались від поразки — 2:2.

На перших хвилинах поєдинку суперники обмінялись небезпечними ударами Тараса Рибака ("Viva Cup") та Андрія Теряєва ("Енергія").

Згодом Тарас Кузь потужно пробив у "дев’ятку", однак досвідчений голкіпер Дмитро Литвиненко, який нещодавно приєднався до складу харків’ян, парирував цей постріл.

У свою чергу дальній удар Владислава Сорокіна на 6 хвилині став результативним і господарі вийшли вперед.

Після цього енергетики додали в атаці, кілька разів загрожував воротам суперників Тарас Кузь, небезпечно пробивали Олег Гасюк, Віталій Ковальчук — голкіпер "Viva Cup" врятував свою команду.

Водночас воротар "Енергії" Назарій Войтович відвів загрозу після ударів Дмитра Бондара та Дениса Овсяннікова. Тож у першому таймі голів більше не було.

З початком другої половини зустрічі львів’яни збільшили тиск на ворота суперників, можна відзначити удари Андрія Теряєва, Володимира Буня, Віталія Ковальчука, Тараса Кузя.

Зрештою на 27 хвилині енергетики зрівняли рахунок — Тарас Кузь вдало замкнув пас від Юрія Когута з кутового.

А ще за дві хвилини Тарас Кузь перехопив м’яч, пройшов до воріт і віддав передачу на Юрія Когута, який вивів "Енергію" вперед.

Далі команди обмінювались гольовими моментами, на вістрі атаки у львів’ян були Андрій Теряєв, Віталій Ковальчук, Тарас Кузь, Мар’ян Пелех, Олег Гасюк; у господарів — Владислав Васильєв, Віталій Байцур.

За чотири хвилини до завершення зустрічі харків’яни почали атакувати з п’ятим польовим, однак енергетики надійно захищались.

Розв’язка настала на останній хвилині зустрічі. Між командами виникла сутичка, наслідком якої стали вилучення Назарія Войтовича в "Енергії" і Тараса Рибака у "Viva Cup". І за мить до фінальної сирена Денису Овсяннікову вдалося зрівняти рахунок після передачі Дмитра Бондара.

Таким чином після 5 турів львівські енергетики мають у своєму активі 8 очок і посідають четверте місце у турнірній таблиці.

Джерело - Пресслужба ФК "Енергія"






Найкращі бомбардири

1.) Михайло Волянюк (Кардинал-Рівнестандарт) – 6
2.) Юрій Когут (Енергія) – 5
3-5.) Артем Фаренюк (Ураган) – 4
3-5.) Віталій Радевич (Ураган) – 4
3-5.) Ярослав Лебідь (ХІТ) - 4


Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.