КазахстанХади Ахмади – игрок «Байтерека»Первая лига Іван Скіцко: «Славута» хоче не просто грати у Parimatch Екстра-лізі, а й там ставити перед собою високі цілі»Вторая лигаДмитрий Клочко: «Не знаю, что со мной было бы сейчас, если бы я выпивал, как в молодости»ПортугалияПортугалия-2021/22. Лучшие голы 11-го тураСборная УкраиныОприлюднено склад жіночої збірної України на НТЗ в УжгородіПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 14. Голевая серия Никиты МожейкоСборная УкраиныПідсумки 2021 року для жіночої національної збірної УкраїниПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!

Сергій Пєсоцький: «Можливо, Микола Білоцерківець саме у нас буде завершувати кар'єру»

Сергій Пєсоцький розповів про реальний стан справ у сумському футзалі і ААФК "Суми"


Хто давно цікавиться футзалом і слідкував за його розвитком у Сумах, той неодноразово пересікався з Сергієм Пєсоцьким. У багатьох поціновувачів футзалу розвиток цього виду спорту у Сумах асоціюється якраз з Сергієм Миколайовичем. В інтерв’ю Kamp-Sport Сергій Пєсоцький розповів про перемогу АФФК «Суми» над львівською «Енергією», прогрес молодих гравців, чого бракує команді Екстра-ліги, щоб бути вгорі турнірної таблиці, та реальний стан справ у сумському футзалі.

 Сергію Миколайовичу, у Львові АФФК "Суми здобув доволі несподівану, але, мабуть, закономірну перемогу над львівською "Енергією" в 10-ому турі Екстра-ліги. На Вашу, думку, команда у Львові провела найкращий матч сезону? 
 Хотілось би повернутись до історії. Коли ми у 2005 році вийшли у Вищу лігу, наші ігри з "Енергією" завжди були цікавими. І не тільки у чемпіонаті, а й у національному кубку. У нашій парі є перемоги і вдома, і на виїзді. "Енергія" в якійсь мірі зручний нас суперник. Ми дуже раді, що і сьогодні нам посміхнулась удача (розмова відбувалася після матчу у Львові  Авт.). Хлопці повірили в свої сили і ця перемога дуже важлива для нас, особливо в той час, коли йде процес перебудови команди. Також ця перемога радує зважаючи на те, що до Львова ми приїхали з кадровими втратами. У нас в команді достатньо хворих та травмованих.

 Ця гра показала, що молодь росте?
 Звісно, їм треба давати більше ігрового часу. Навіть по Балухті (воротарю) видно. Хоч один гол у матчі з "Енергією" привіз, але у кількох епізодах виручив. Важливо довіряти молоді: чим більше їм довіряти, тим швидше вони будуть рости.

 Скільки років Ви були головним тренером клубу?
 Ми грали ще в Першій Лізі у 2002 році, я вже був головним тренером. У 2018 році, коли ми переходили до Вищої Ліги, головним тренером призначили Володимира Саєнка. Я залишився у структурі клубу.

 Зараз головним тренером команди є Ваш син Ярослав. 
 Так. Це було рішення нашого президента.

 Як можете охарактеризувати перше коло в Екстра-лізі для АФФК "Суми"? 
 Перше коло ми провалили. Хоча правильно було сказано, що ми взяли шість очок у матчах проти клубів, які борються за плей-оф. Ми донесли це до хлопців і можу сказати, що сьогоднішня гра додасть впевненості. У другому колі нам треба набирати очки не тільки проти своїх конкурентів, а й з командами рівня "Енергії". Наша ціль  плей-оф. Хочемо піднятись в таблиці високо.
 

 Наскільки Ви задоволені комплектацією та складом команди цього сезону?
 У нас зараз вектор направлений на молодих та талановитих гравців.

 Скільки зараз грає вихованців сумського футзалу?
 Важко сказати, близько 50 відсотків. Хотілося б більше, але немає відповідної школи. Виходить так, що перспективніші хлопці йдуть у великий футбол. Там здебільшого їм пропонують кращі умови.

 Чи багато людей в команді, що поєднують і футбол, і футзал?
 У нас з гравцями є домовленість: коли розпочинається сезон, то великого футболу для них немає. Вони це розуміють, адже це інша техніка та тактика.

 Якщо повернутись до комплектації, Ваша основна ставка на вихованців сумського футзалу?
 Так. У нас ще є команда "Рятувальник" з міста Ромни (в Першій лізі грає), там більшість із Сум. Ті, хто і в нас встигли пограти, і ті, хто грали на професійному рівні, в тому числі і наші колишні студенти. Можливо, хтось з гравців цієї команди у найближчому майбутньому опиниться і у нас.

 Чи не вважаєте Ви, що є проблемною воротарська позиція в команді АФФК "Суми"?
 Безумовно. У нас три воротарі, вони в однаковій формі. Але вже пора визначитись і довіряти комусь більше.

 Чи є можливість запрошувати гравців з інших куточків України?
 У нас є Василь Кефа. Він  з Івано-Франківська. А в загалальному команда будується на старожилах, з якими буде рости молодь. Такий симбіоз буде приносити необхідні результати.

 Чи є можливість запрошувати гравців рівня топ-клубів чемпіонату України?
 Зараз такого завдання немає. Знаєте, якби в країні спорт розвивався активніше і було б більше меценатів, то можна було б навіть наших відомих гравців повернути в АФФК "Суми". Для прикладу, того ж Миколу Білоцерківця, який зараз грає в "Продексімі". Можливо, саме в нас він буде завершувати кар'єру (сміється).
 

 Чи можна назвати Ваш клуб повністю професійним?
 Нам зараз допомагають: і місто, і приватний спонсор, але повністю назвати наш клуб професійним я не можу. У нас змінилася назва команди і ми стали самостійною структурою. В планах створити Академію футзалу, щоб там діти могли грати та розвиватися. Діти - наше майбутнє.

Важливо те, що у нас є приватний спонсор  Черненко Ігор Петрович. Він дуже багато допомагає і зацікавлений у розвитку футзалу. Буває на кожній грі, час від часу з'являється на тренуваннях.

 Як взагалі зараз футзал розвивається у Сумах? 
 Футзал у Сумах люблять. У нас свій хороший чемпіонат, грають 10-12 команд. Багато гравців, які пройшли Першу Лігу, Вищу Лігу. Я намагаюсь слідкували за чемпіонатом міста.

 Кілька слів про чемпіонат Екстра-ліги: наскільки він буде цікавим? 
 Безперечно, у лідерах зараз три клуби, між ними буде серйозна боротьба, хоча ще багато може змінитись. Мова йде про "Продексім", "Ураган" та "ХІТ".

 Як щодо "Енергії" у Вашому рейтингу?
 Знаєте, я думав, що "Енергія", як і минулого року, зачепиться за високе місце, але поки що не вдається. Тим не менш, у Львові працює хороший тренер Валерій Легчанов і команда також молода.
 

 Ви назвали три ТОП клуби України. Наскільки далеко до цього рівня команді АФФК "Суми"? 
– В першу чергу це фінансування, а від нього вже залежать і цілі, і комплектація команди. В "Урагану", наприклад, є школа. "ХІТ" і "Продексім" має можливість запросити будь-якого гравця, навіть з-за кордону.

 Які Ваші враження від ігор "Урагану" в Лізі Чемпіонів? Чи переглядали матчів "драконів" в основному раунді Ліги Чемпіонів? 
 Дуже грамотно зіграли, особливо першу гру проти азербайджанського "Араза". Тренерський штаб не дав гравцям розслабитись і дуже добре була побудована й друга гра проти "Лічені" з Косово. І наступну гру "Ураган" не став розслаблятись і переміг в обмеженому складі.

 "Ураган" отримав суперників в елітному раунді Ліги Чемпіонів. Що думаєте про цю групу для чемпіона України? 
– Найголовніше не дати на майданчику робити супернику те, що він вміє робити. Коли команда розуміє тренерів, то все у них вийде. Дисципліна і порядок б'є клас.

Джерело  Kamp-Sport

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.