Экстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»Лига чемпионов УЕФАДенис Абышев: «Абрамовичу дали карточку ни за что»Лига чемпионов УЕФАИван Милованов: «Выправили ситуацию после перерыва»Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. INTER (Донецьк) – Бастіон (Львів). Анонс

Олег Шуст: «У матчах з «Продексімом» на перший план вийде психологія»

Головний тренер київського ФК «SKIDKA» Олег Шуст розповів про підготовку своєї команди до протистояння з чемпіоном України.

 Як оціните результат жеребкування?
– Я сказав хлопцям, що для аматорської команди буде дуже престижно протистояти найсильнішій команді України. Звичайно, для того, щоб пройти далі – було б краще зіграти з менш сильним опонентом. Однак, не всі команди мають змогу отримати чудовий досвід протистоянь з суперником такого рівня. Натомість, ми можемо перевірити себе у матчах з найкращими українськими гравцями. Тож, для ігрової практики з опонентом такого рівня – такий варіант жеребу є найкращим.
 
 Які завдання ставили перед собою на початку шляху у Кубку України?
– Всі пам’ятають приклад київської «Манзани», яка не так давно завоювала Кубок України. Гравці цієї команди теж на початку свого шляху, мабуть, не вірили у здобуття трофею. Я в якості гравця тричі ставав володарем Кубка України. Цей турнір – шанс для аматорських команд проявити себе. Ми разом з ФК «SKIDKA», звичайно, ставили завдання пройти якомога далі, адже це шанс зіграти з якісними суперниками у вигляді професійних команд.
 
–​ Як загалом оціните свій шлях у Кубку України на шляху до 1/4 фіналу?
– В 1/8 фіналу ми зустрічалися з харківським ФК «Symbol». Я б розділив це протистояння на дві частини. Перед першим поєдинком було багато інформації, що наш суперник вже припинив своє існування. Відповідно, ходили чутки, що команда не приїде до Києва. Це трошки вплинуло на наше налаштування. Зрештою, харків'яни приїхали у дуже обмеженому складі. Було дійсно важко налаштуватися, оскільки хлопці теж люди, і все бачать та розуміють. Зрештою, ми здобули перемогу у першому поєдинку з рахунком 4:2, але могли робити гандикап більш переконливим. Натомість, повторний поєдинок проходив дуже жваво. «Symbol» розпочав вдало, і був попереду 2:0, а ми досить довго пристосовувалися до специфіки залу. Цей рахунок дозволяв саме їм пройти далі. Однак, я вдячний хлопцям. Їхні бійцівські якості дозволили їм змінити хід зустрічі та завершити її нічиєю – 2:2.
 
 Впродовж сезону у «Продексімі» відбулася зміна на тренерському містку. В.о. головного тренера став Дмитро Бербенцев. Як вважаєте, наскільки це змінило гру команди?
– Відверто кажучи, для мене це стало несподіванкою. Хаві Родрігес виконав великий обсяг роботи. Основний її показник – виступ команди у Лізі чемпіонів. Дійсно, не кожен клуб може на рівні протистояти «Барселоні». Сама гра «Продексіма» також була не безнадійною для того, аби пройти далі. Мені як тренеру було досить прикро, що такий фахівець покинув український чемпіонат.
 
Звичайно, з такими фахівцями наш футзал рухається вперед. Нині я не можу аналізувати тренувальний процес команди. Те, що я бачив у матчі з «Food Centre-СумДУ»
 можу сказати, що у грі «мельників» багато залежить від їхнього капітана – Віталія Скорого. Також він заводить хлопців на лавці. Нині Скорий є справжнім серцем колективу. У плані психології я не помітив якихось змін, але думаю, що певні емоційні зрушення були. Тим не менш, у «Продексімі» зібрані такі професіонали, які мають грати на рівні під орудою будь-якого тренера та виконувати свою роботу.
 
– За рахунок чого аматорська команда може здолати чемпіона України та пройти до Фіналу Чотирьох?
– Як кажуть, сміливість бере міста. Хлопці мають продемонструвати абсолютно щиру гру з великим бажанням. Звичайно, ми готуємося тактично, розбираємо матчі суперника. У матчах з «Продексімом» на перший план вийде психологія. Переконаний у цьому. Одразу скажу, що ми завжди граємо для глядачів. На відбій ніхто грати не буде! Хлопці мають шалену мотивацію. Якщо ми поступимося – нічого не станеться, але якщо ми зуміємо продемонструвати свій максимум – матимемо нагоду посперечатися за перепустку до Фіналу Чотирьох з найкращою командою України.


Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.