КазахстанХади Ахмади – игрок «Байтерека»Первая лига Іван Скіцко: «Славута» хоче не просто грати у Parimatch Екстра-лізі, а й там ставити перед собою високі цілі»Вторая лигаДмитрий Клочко: «Не знаю, что со мной было бы сейчас, если бы я выпивал, как в молодости»ПортугалияПортугалия-2021/22. Лучшие голы 11-го тураСборная УкраиныОприлюднено склад жіночої збірної України на НТЗ в УжгородіПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 14. Голевая серия Никиты МожейкоСборная УкраиныПідсумки 2021 року для жіночої національної збірної УкраїниПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!

Валерій Легчанов: «Позиція в турнірній таблиці не означає, що ми вийшли на вищий рівень гри»

Головний тренер «Енергії» прокоментував поразку своєї команди у домашньому матчі з «Продексімом» (2:4)

– Три з чотирьох голів самі собі привезли. Було багато нервів, в тому числі у досвідчених…
– Більш класний гравець швидко відходить від помилки й правильно реагує. На жаль, навіть наші досвідченs після помилки потрапляли в прострацію. Тому нам було
важко до рахунку 1:3. Хоч ми й забили першими, але не по грі.
 
На жаль, ми не зрозуміли пресингу від бразильців. Там, де треба було рухати швидше м’яч, а не бігати з ним, натикались на страхуючих. Ми не відштовхувались від рахунку 0:0, намагались грати, розвивати бачення. Коли трішки швидкості спали, то були шанси повернутись у гру, але не використали їх ще в першому таймі. Загалом результат по грі.
 
Формула чемпіонату дозволяє спробувати свої сили на фоні найкращої команди країни. Дехто може витримувати рівень такого матчу. На жаль, ще не всі готові, тому балансу нам не вистачило. Було багато таких дитячих помилок. Це не від того, що він погано став, не вистачало взаємодії між гравцями. Суперник грав дуже грамотно, по рахунку. Тому, коли залізли в рахунок 1:3, вже було важко. Але вони не безгрішні, могли і ми забити ще.
 
Позиція в турнірній таблиці не означає, що ми вийшли на вищий рівень гри. Були в нас проблеми і в попередніх матчах. Сьогоднішній матч треба проаналізувати і зробити правильні висновки. Побачили себе на фоні суперника із хорошим системним пресингом. Зрозуміли, чи можемо створювати моменти, коли суперник пропонує високу швидкість. Нам ще не вистачає синхронності, але притираємось потрохи.  
 
 Четвертий матч поспіль є проблеми з початком гри. Сьогодні дві з половиною хвилини не могли спокійно вийти зі своєї третини майданчика.
– Будемо аналізувати, може, буду міняти підготовчу комбінацію. Якби м’яч був у суперника, то ще розумію. Але був наш м’яч. Ми б мали правильно стати і проявити правильну агресію. А так дві з половиною хвилини гру вів «Продексім» – аут, кутовий, удари. Ти не входиш у матч, а вже захищаєшся зі свого м’яча. Будемо знаходити щось нове з досвідченими, або будемо ставити молодих. Ви правильно підмітили. Коли ти зі свого м’яча 
– перший пас, перше відкривання, можеш спокійно увійти в гру. А не такий нерв.    
 
 Команда міняла вектор атаки через діагональні передачі, що привело до багатьох обрізок і голу.
– Це більше від читання гри йде. Прошу, щоб завчасно вибудовували позиції. А прийняття рішення має бути відносно дій суперника. І ти маєш мати запасний варіант, або прагматичний і простий. Одне діло ти напрацьовуєш на фішках, а інше коли суперник пресингує. Він не вибудовується так, як в тебе фішки стояли. Він міняє напрямок. Ми свідомо залазили у цей капкан і несвоєчасний пас, перехоплення приpводили до проблем. Так, як «Продексім», у нас майже ніхто не грає. Тому є ще над чим працювати, щоб гравці мали більше варіантів розвитку атаки. Цей матч дуже корисний, щоб ми розуміли, де ми, де прагматизм, де пас в дотик, де творчість.    
 
 У першій половині другого тайму були дуже великі розриви між передньою і задньою лінією.
– Це психологічно вплинули пропущені м’ячі. Ми внутрішньо просіли і більше переживали вже за опонента і не дивились за своїми тактичними побудовами. Треба було витримувати компактність і синхронність. Тому такі розриви відбувались через комунікаційні моменти. Коли одна четвірка грає, то інша не має дивитись футзал, а в діалозі розбирати, що вийшло і як треба діяти в тій чи іншій ситуації.
 
 Суддя дозволяв дуже багато боротись…
– Дуже добре, що сьогодні був вибраний такий стиль суддівства. Треба, щоб всі йшли до цього і так судили. Вже має вмерти така ситуація, як «посадити на свисток». Суддями задавлений на 100%. Двома руками за такий стиль суддівства. Це так, як в Лізі чемпіонів, де в тебе немає авторитету перед суперником. У нас контактний вид спорту і коли все правильно, то чому не давати грати. 

Розмовляв Станіслав Безушко

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.