Женский футзалУкраїна – Іспанія (жінки). Товариський матч 2. LIVE!Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022 собственными глазами, или заметки из ГолландииЧемпионат ЕвропыДуглас Жуниор: «Без сомнения — мы сделаем все возможное»Первая лига Антон Антоненко і Владислав Завертаний приєдналися до «SkyUp»Чемпионат ЕвропыАнтон Соколов: «Радоваться некогда – концентрируюсь на матчах»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Група А. Тур 1. Нідерланди – Україна. АнонсКазахстанИгита: «Я хочу и после карьеры здесь жить»Вторая лигаЯрослав Аксенов: «Максимум в любителях за месяц заработал 74 тысячи гривен»Футзал в миреВизначилися переможці Futsalplanet Awards 2021: Олег Шайтанов і жіноча збірна України – шості у світіЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Нідерланди – Україна. Передматчева пресконференція: Олександр Косенко, Петро ШотурмаИспанияЖіноча збірна України зазнала болючої поразки від Іспанії у першому товариському матчіЧемпионат ЕвропыCборная Украины в финальной части чемпионатов Европы по футзалуФутзал в мире​Клеминьо: «Надеюсь однажды получить предложение поиграть в Казахстане»Чемпионат ЕвропыСуспільне Спорт покаже усі матчі Євро-2022Чемпионат ЕвропыМассимилиано Белларте: «Казахстан – безусловный фаворит нашей группы и претендент на титул чемпиона Европы»Чемпионат ЕвропыМико Мартич: «Многие игроки сборной Казахстана — топовые»Беларусь«Столица» подписала бразильца МатеусаБеларусьАлександр Черник: «Честь и порядочность важнее денег»Чемпионат ЕвропыУкраїна на ЄВРО-2022: без тих, хто заслужив, але з тими, що можутьЛитваАртур Юхно: «Я хотел завершить карьеру, но какой игрок откажется от контракта с клубом итальянской Серии А»

Дмитро Литвиненко провів перший збір для воротарів збірної Литви

Дмитро Литвиненко дебютував у новій для себе ролі тренера воротарів


Минулого тижня шість кандидатів до збірної Литви з футзалу взяли участь у воротарському зборі в Каунасі, під час якого новий помічник Євгена Ривкіна Дмитро Литвиненко, який буде працювати виключно з гравцями цієї позиції, доклав руку до комплексного воротарського розвитку – від гри на лінії воріт і до передач, що можуть створити перспективні атаки.

Ернестас Маценіс, Гінтарас Репшас, Егідіус Жагарас, Жимантас Буткус, Лукас Ясінскас і Редас Ужинскас старанно виконували покладені на них завдання, що вплинуть на рішення тренерів обрати воротарів для майбутнього Кубку світу з футзалу.

«Кожний збір допомагає гравцям покращуватися, воротарям – найбільше. Хоча цілих 90 відсотків клубів у світі все ще не приділяють цьому великої уваги, я не сумніваюся, що це лише питання часу, коли ситуація кардинально зміниться. Хороша підготовка воротаря є першим ключем до майбутніх перемог – я можу підтвердити це на власному досвіді. Додам, що якщо у великому футболі вважається, що воротар – це половина команди, то у футзалі я б додав принаймні ще 20 відсотків», – сказав Дмитро Литвиненко, додавши, що попереду ще багато перед Кубком світу.

«Ми багато працювали, але це далеко не кінець. Нам потрібно попрацювати над усіма можливими аспектами, адже це єдиний спосіб вдосконалення. На цьому місці я наголошу, що елітні воротарі світу роблять те саме. Вони стають елітними за допомогою дрібниць, тому ми повинні приділяти їм велику увагу.

Що стосується цього нашого збору, я хотів бачити усіх кандидатів. Прикро, що не всі змогли приїхати, але ми не дуже довго готувалися до майбутньої підготовки. Так, це не було командне тренування, але після збору ми побачили яким шляхом нам потрібно йти далі, щоб бути максимально підготовленими до Кубку світу.

Клас воротаря зазвичай залежить від досвіду. Є винятки, але дуже рідкісний гравець за короткий час може стати надзвичайно хорошим воротарем. У нашому випадку у нас не так багато часу до Кубку світу, але ми будемо якомога кращими», - сказав Дмитро Литвиненко.

Нагадаємо, що Кубок світу з футзалу ФІФА відбудеться у Вільнюсі, Каунасі і Клайпеді з 12 вересня по 3 жовтня цього року.

Джерело - lff.lt

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.