Первая лига Перша ліга 2021/22. 5 тур. «SkyUp» став одноосібним лідером, «Любарт» завершує перше коло на передостанньому місціПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 13. Когда голы не в радостьИталияИталия-2021/22. Тур 10. Десятая победа «Падуи» и неудачный дебют Кайо ЖуниораИспанияИспания-2021/22. Тур 8. «Барса» выходит в единоличные лидерыЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. Гольова перестрілка в Хмельницькому і поразки дебютантокЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. «Ураган» відпускає конкурентівБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Футзал в миреІрина Дубицька та Анастасія Кліпаченко продовжать кар’єру в кувейтській «Аль-Сальмії»Женский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. «Легіон-Університет» (Луцьк) – «Новий Львів» (Львів). АнонсЛига чемпионов УЕФАЭлитный раунд Лиги чемпионов УЕФА начинается 1 декабряРоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЧеркаси приймуть Матч зірок-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світі

«Жальгіріс» під керівництвом Кирила Красія здобув чемпіонство у Литві

«Жальгіріс» за безпосередньої участі українських легіонерів знову здобув чемпіонство у Литві

 
 
Український наставник Кирил Красій привів литовський «Жальгіріс» до чемпіонського титулу у Литві. Каунаський клуб надупевнено виграв регулярний чемпіонат і завдяки цьому стартував в плей-оф не з чвертьфінальної, а з півфінальної серії, куди автоматично потрапив разом з «Йонава Вікінгай», що посів друге місце у «регулярці».
 

В півфіналі плей-оф «Жальніріс» за сумою двох матчів пройшов «Ґарґждай Прамогос» (2:0, 4:2), а у фіналі йому протистояв «Йонава Вікінгай».

Перший матч фінальної серії у Йонаві закінчився з рахунком 2:2. А ось другий матч у Каунасі подарував справжню футзальну феєрію. «Вікінги» повели 0:2, а на 12-й хвилині відбулося обопільне вилучення – Лукаса Сенджікаса у господарів і Юрія Єремєєва у гостей. На 13-й хвилині рахунок став 0:4 на користь «Йонава Вікінгай». Після цього чинний чемпіон розпочав неймовірний камбек. Перший тайм завершився з рахунком 1:4, а за підсумками основного часу на табло світилося 4:4. В цій гольовій перестрілці по одному м’ячу забили Максим Аветисян і Костянтин Бондаренко. В додатковий час нагадав про себе ще один український легіонер господарі Андрій Солодов, який оформив п'ятий гол. Чомусь в протоколі на нього записали ще і шостий гол, але його автором насправді є Альберт Воскуновіч, який і встановив остаточний рахунок зістрічі – 6:4.
 

 
«Жальгіріс» вп’яте поспіль здобув чемпіонський титул, але раніше команда мала назву «Вітіс».

Отже, чемпіонами Литви у складі «Жальгірісу» стало і шестеро українців – головний тренер команди Кирило Красій, воротар Олександр Кравець (18/1 + 4/0), універсали Максим Аветисян (регулярний чемпіонат 16/10 + плей-оф 4/2), Костянтин Бондаренко (16/9 + 4/3), Артем Мороховець (16/5 + 4/0) і Андрій Солодов (16/10 + 4/1 (по факту 1, а за офіційними даними 2 голи)). Крім того, Олександр Кравець був визнаний найкращим воротарем чемпіонату.
 

Попереду на свіжоспеченого чемпіона чекає чвертьфінальний матч Кубку країни проти команди «VIP», що має відбутися 30 березня.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.