Первая лига Перша ліга 2021/22. 5 тур. «SkyUp» став одноосібним лідером, «Любарт» завершує перше коло на передостанньому місціПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 13. Когда голы не в радостьИталияИталия-2021/22. Тур 10. Десятая победа «Падуи» и неудачный дебют Кайо ЖуниораИспанияИспания-2021/22. Тур 8. «Барса» выходит в единоличные лидерыЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. Гольова перестрілка в Хмельницькому і поразки дебютантокЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. «Ураган» відпускає конкурентівБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Футзал в миреІрина Дубицька та Анастасія Кліпаченко продовжать кар’єру в кувейтській «Аль-Сальмії»Женский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. «Легіон-Університет» (Луцьк) – «Новий Львів» (Львів). АнонсЛига чемпионов УЕФАЭлитный раунд Лиги чемпионов УЕФА начинается 1 декабряРоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЧеркаси приймуть Матч зірок-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світі

54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світі

Воротар, що є володарем Кубку світу зі збірною Бразилії 1996 року,  має 37-річну кар'єру і хоче бути занесеним до книги рекордів


Баже в протистоянні з Фалькао; Король футзалу завершив виступи 2018 року. Фото: Гільєрме Мансуето
 
Луїса Енріке Сілвейру Коуту можна вважати справжньою легендою бразильського футзалу. Володар Кубку світу 1996 року у складі збірної Бразилії, воротар Баже, відомий тим, що має прізвисько міста, де він народився в Ріу-Гранді-ду-Сул, продовжує професійну кар’єру у 54 роки. І не планує йти  на пенсію.
 
Баже має 37-річну кар’єру, бувши сучасником покоління Вандера Яковіно, він бачив на паркеті такі імена, як Вінісіус, Фалкао, Ленісіо, Фініньо, Шумахер та інші великі імена бразильського футзалу.
 
– Мені завжди судилося тренуватися. Коли я вчився у своїй школі в Баже, я займався всіма видами спорту. Планую грати наступного року, буду грати. Нумо грати якомога довше, - сказав Баже в ексклюзивному інтерв'ю ge.
 
Баже має титул у Національній лізі футзалу, виграний 2005 року з Фалкао в «Жарагуа», на додаток до семи титулів на рівні країни, п'яти титулів у Ріу-Гранді-ду-Сул, трьох в Сан-Паулу, двох в Санта-Катаріні, трьох Мундіаліто, чотирьох Копа Америка та одного Кубку світу. Звання, до якого зараз прагне голкіпер – найстаріший чинний футзаліст.
 

Баже в протистоянні з Фалькао; Король футзалу завершив виступи 2018 року. Фото: Гільєрме Мансуето

Секрет довголіття: розтяжка
 
Баже каже, що не страждає від болю у м’язах. За майже чотири десятиліття роботи професійним воротарем він не отримав жодної серйозної травми. За його словами, секрет полягає в техніці, яку він засвоїв, навіть коли грав у футзал в «Греміо», ділячись моментами з професійними футболістами того часу, такими як Ренато Гаушо.
 
– У «Греміо» я навчився важливості розтяжки. Відтоді я взяв цю техніку з собою. У мене ніколи не було серйозних травм, тільки вивихи, які часто зустрічаються у воротарів, і я завжди захоплювався тренуваннями. Це дало мені довголіття, у мене хороший біотип, і було необхідне харчування. Я також працюю над хребтом, щоб завжди бути в хорошій формі, – пояснює Баже.
 
Фалкао познайомився з моєю матір’ю, якій 98 років, і вона при здоровому глузді. Коли він її побачив, то сказав, що це пояснює чому я ще граю, і що так буде приблизно до 69 років».
 
Окрім позиції воротаря, Баже також є тренером свого колеги в AABB, керуючи підготовкою професійної команди та юнацьких команд клубу в Сан-Паулу, кольори якого він захищає протягом 12 останніх років.
 
– Я тренуюся з ними й завжди кажу, що поки можу тренуватися, виконувати вправи, то зможу продовжувати грати. Часто те, що ви робите на тренуванні, ви не робите в іграх. Досвід в кінцевому підсумку допомагає вам краще позиціюватися, коли ви молоді, то у підсумку більше падаєте, а зараз ви краще обираєте позицію та уникаєте падінь, сказав він.
 

Баже з кубком світу для збірної в 1996 році. Фото: Особистий архів
 
Баже прагне покласти останній великий трофей у своїй кар'єрі на домашню полицю: найстаріший гравець, який коли-небудь професійно грав у футзал. Але щоб потрапити в список рекордів Гіннеса, ветерану доведеться викласти щонайменше 15 000 євро (94 600 реалів).
 
– Останнього разу, коли мій син все перевіряв, я був найстаршим у світі, хто грає на високому рівні. У мене попросили суму, на той момент 15 тисяч євро, щоб сюди приїхали та все перевірили для підтвердження у книгу, – пояснює Баже.
 
Японцю Міурі теж 54 роки, але він на пів року старший і продовжує професійно грати у футбол. В останньому виданні Книги Гіннеса 75-річний єгиптянин Еззелдін Бахадер встановив рекорд найстарішого активного футболіста світу. Проте рекорд Баже обмежується футзалом.
 
Попри свій вік, Баже не найстарший бразилець, який професійно займався футзалом. 2018 року 65-річний Роберто Мартінс із Пара відіграв п’ять хвилин за «Белен» – команду, президентом якої він і є, у матчі проти «Сан-Жозе» в Національній лізі футзалу.

Джерело - LNF

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.