Первая лига Перша ліга 2021/22. 5 тур. «SkyUp» став одноосібним лідером, «Любарт» завершує перше коло на передостанньому місціПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 13. Когда голы не в радостьИталияИталия-2021/22. Тур 10. Десятая победа «Падуи» и неудачный дебют Кайо ЖуниораИспанияИспания-2021/22. Тур 8. «Барса» выходит в единоличные лидерыЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. Гольова перестрілка в Хмельницькому і поразки дебютантокЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. «Ураган» відпускає конкурентівБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Футзал в миреІрина Дубицька та Анастасія Кліпаченко продовжать кар’єру в кувейтській «Аль-Сальмії»Женский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. «Легіон-Університет» (Луцьк) – «Новий Львів» (Львів). АнонсЛига чемпионов УЕФАЭлитный раунд Лиги чемпионов УЕФА начинается 1 декабряРоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЧеркаси приймуть Матч зірок-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світі

«Жальгіріс» оформлює золотий дубль

Український тренер Кирило Красій оформив другий підряд золотий дубль у Литві


У суботу, 3 квітня, у місті Пренай відбувся фінал Кубку Литви з футзалу. За трофей змагалися «Жальгіріс» з численною українською діаспорою, що захищав титул, і «Ґарґждай Прамогос».

На початку фінального поєдинку «Жальгіріс» володів ініціативою і провів низку небезпечних атак. Проте рахунок було відкрито тльки на 13-й хвилині, коли після красивої комбінації відзначився Лукас Сенджікас. Однак «Ґарґждай Прамогос» відповів на тій же хвилині і зрівняв результат. Це Аурімас Скурделіс результативно використав блискучий пас свого капітана Валдаса Почевічюса. За рахунку 1:1 команди й пішли на перерву.

На 27-й хвилині Артур Юхно знову вивів «Жальгіріс» уперед – 2:1. Знайти в собі сили відігратися «Ґарґждай Прамогос» не зумів, бо у фіналі команда розраховувала лише на 7 польових гравців. У складі «Жальгіріса» грало одразу чотири українських універсали (Аветисян, Солодов, Мороховець, Бондаренко). Отже, через тиждень після завоювання чемпіонства «Жальгіріс» зробив золотий дубль. Це вже п’ятий поспіль золотий дубль для каунаської команди. Нагадаємо, що до цього сезону команда носила назву «Вітіс».

Повний шлях підопічних Кирила Красія до трофею виглядає так:

1/8 фіналу
«STIHL» – «Жальгіріс» 1:4


1/4 фіналу
«Жальгіріс» - «Vip» 5:3


1/2 фіналу
«Турботрансферс» – «Жальгіріс» 1:5

 


Фінал
«Жальгіріс» –  «Ґарґждай Прамогос» 2:1

 


Так що до золотих медалей чемпіонів перемогу у Кубку Литви у складі «Жальгірісу» додали і шестеро українців – головний тренер команди Кирило Красій (він привів команду до другого поспіль золотого дубля), воротар Олександр Кравець (1/0), універсали Максим Аветисян (3/0), Костянтин Бондаренко (4/1), Артем Мороховець (4/0) і Андрій Солодов (4/2). 

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.