ИспанияЖіноча збірна України зазначала болючої поразки від Іспанії у першому товариському матчіЧемпионат ЕвропыCборная Украины в финальной части чемпионатов Европы по футзалуФутзал в мире​Клеминьо: «Надеюсь однажды получить предложение поиграть в Казахстане»Чемпионат ЕвропыСуспільне Спорт покаже усі матчі Євро-2022Чемпионат ЕвропыМассимилиано Белларте: «Казахстан – безусловный фаворит нашей группы и претендент на титул чемпиона Европы»Чемпионат ЕвропыМико Мартич: «Многие игроки сборной Казахстана — топовые»Беларусь«Столица» подписала бразильца МатеусаБеларусьАлександр Черник: «Честь и порядочность важнее денег»Чемпионат ЕвропыУкраїна на ЄВРО-2022: без тих, хто заслужив, але з тими, що можутьЛитваАртур Юхно: «Я хотел завершить карьеру, но какой игрок откажется от контракта с клубом итальянской Серии А»Первая лига «CLUST» підписав трьох гравців з досвідом гри в Екстра-лізіЭкстра-лигаМаксим Павленко: «Чекатимемо переможних фотографій від нашої команди після матчів Євро-2022»Чемпионат ЕвропыМаксимилиан Тьяден: «Мы надеялись на горячую поддержку трибун, а теперь ЕВРО становится для нас турниром на нейтральной территории»Первая лига Назар Лютий переходить в «in.IT»Сборная УкраиныОлег Шайтанов: «Переконаний, що ці поєдинки проти чемпіонок Європи дебютантки запам’ятають на все життя»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022: самое интересноеВизначено склад збірної Сербії на Євро-2022Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Група А: представлення учасниківЧемпионат ЕвропыЯни Корпела: «Казахстан – одна из лучших команд Европы»Чемпионат ЕвропыТомислав Хорват: «Очень уважаю и учусь у сборной Казахстана»

Україна на ЄВРО-2022: без тих, хто заслужив, але з тими, що можуть

19 січня ввечері ми знову вболіватимемо за національну збірну України з футзалу на великому форумі.


Наша головна команда країни матчем проти Нідерландів стартуватиме у груповому етапі фінальної частини чемпіонату Європи. На жаль, матчі в Нідерландах відбудуться без вболівальників на трибунах (наразі лише на груповій стадії).

Здавалося б, все оптимістично: тренерський штаб нашої команди визначився зі складом, Україна на старому багажі, як завжди, серед фаворитів групи і багато вболівальників вірять в те, що як мінімум до стадії плей-оф команда Олександр Косенка повинна дійти.

Втім, зі складом нашої команди далеко не все ідеально. Кореспондент Kamp-Sport аналізує кого нам може забракнути на форумі і чому не викликали тих гравців, які по-справжньому заслужили на виклик до табору «синьо-жовтих».

Відповідальність за результат команди несе головний тренер і цим усе сказано. Наш в минулому легендарний гравець Олександр Косенко це чудово розуміє і склад команди вибрав таким, який вважав оптимальним. Втім, тут без нюансів не обійшлося…

На жаль, через травми Євро-2022 змушенні пропустити Микола Микитюк, Сергій Малишко та Микола Білоцерківець. Останні двоє зазнали травм відносно недавно, а відтак ці втрати, а особливо «стовпа» Білоцерківця, є особливо відчутні. Ймовірно, місце Білоцерківця «в літаку» зайняв гравець ХІТа Ігор Чернявський, який ще не так давно феєрив у чемпіонаті Києва. Нагадаємо також, що в останній момент зі збірної «відсіяли» воротаря ХІТа Олександра Сухова.

З тих гравців, що є, найбільше питань готовності викликає у вболівальників Володимир Разуванов. Єдиний представник чемпіонату Росії (Володимир грає за «Динамо» Самара) є шульгою і це, мабуть, чи не головний фактор у виборі цього гравця тренерським штабом. Втім, хто в теперішній час слідкує за російською Суперлігою, а особливо, за командою з міста Самари, питання, мабуть, з риторичних.

В загальному, для багатьох гравців теперішнього складу Євро-2022 буде першим в кар’єрі. Звичайно, це нормальне явище, однак є і ті гравці, без яких збірну України на великому форумі уявити уже складно. Сергій Журба потрапляє в збірну регулярно незалежно від того як він виступає в клубі. Для нього це Євро, швидше за все, стане останнім. Хоча чому? А як же збірна без Сергія Журби на Євро-2026?
 

З воротарями ситуація у нашій команді більш-менш нормальна. Втім, є одне але… Невже за класну гру у Лізі Чемпіонів воротар івано-франківського «Урагана» Роман Колток не заслужив виклику бодай на товариський матч?
 

І тут тема тих хто заслужив не завершується. Михайло Волянюк забиває за рівненський «Кардинал-Рівнестандарт» ледь не в кожному матчі. Після повернення в «Кардинал-Рівнестандарт» після «Продексіму» Михайло згадав другу молодість. Втім, скільки саме має забити голів Михайлові Волянюку, щоб потрапити у збірну України не знає, мабуть, ніхто. Цікаво було б це питання поставити самому Михайлові…
 

Ще один гравець, який по-справжньому заслужив виклик в збірну, але його не отримав, «ураганівець» Назар Швед. Назар чудово зіграв у матчі «Ураган» - «Продексім» (Швед забив двічі) та й загалом чудово провів основний та елітний раунд Ліги Чемпіонів. У Шведа дуже хороша швидкість та вміння обіграти суперника один в один. А цього нашій збірній дуже часто бракує…

І ще одне дивацтво у тому, що на сайті АФУ склад збірної України на товариські матчі з Азербайджаном з’являється 2 грудня, в той самий день, коли «Ураган» ввечері грає з грандом світового футзалу португальською «Бенфікою». Невже не можна було склад збірної оголосити 4 грудня після останнього матчу «Урагана» в елітному раунді Ліги Чемпіонів?

Дуже б хотілося, щоб люди, які заслуговують виклик у національну збірну України, таки його отримували. Звичайно, тренер сам собі не ворог, однак за результат відповідає саме він. Дуже б хотілося, щоб після Євро-2022 ми лише аплодували хлопцям та тренерам за їх результат. А якщо його не буде (провалом можна буде вважати не вихід з групи), то тоді згадають абсолютно все…

Детальніше про суперників збірної України на груповому етапі можна познайомитися за цим посиланням.

P.S. Колектив Kamp-Sport вітає з Днем народження головного тренера збірної України Олександра Косенка з Днем народження. Нехай найкращим подарунком стане виступ національної збірної України на Євро-2022.

Джерело - Kamp-Sport

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.