Экстра-лигаУкраинаДмитрий Камеко: «Народ в России не понимает, что к нему относятся как к скоту»Экстра-лигаВ Україні запроваджено надзвичайний стан. Що зі спортом?Первая лига Перша ліга 2021/22. 10-11 тур. Група Захід. КІВС «Енергія-2» обігрує «Славуту», «Ураган-2-КФВ» зрівнюється з лідеромКубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/2022. 1/8 фіналу. LIVE!КазахстанАрнольд Кнауб: «Теперь тяжело»Ассоциация футзала УкраиныВідбулася позачергова конференція щодо реорганізації ГО «Асоціація футзалу України»ИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 16-го тураПервая лига Перша ліга 2021/22. 10-11 тур. Група Схід. «SkyUp» підтверджує лідерство, «Comfort Life» закріплюється в четвірціЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 9 тур. «ЗХО-Тесла» повертає собі лідерство, а «Дніпро» наздоганяє «Будстар-НПУ»КазахстанКарлос Санс подписал контракт с «Кайратом»Первая лига «Інтеру » (Донецьк) – 15 років: вчора, сьогодні, завтраБразилияРанжел вернулся в БразилиюОдессаСергей Таранчук: «Один из португальцев плюнул в Иваняка, мы с Хурсовым сдержали Женю, иначе виновник домой бы не доехал»РоссияСергей Скорович: «После подписания нового контракта я буду заниматься своим любимым делом»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 18. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 11. LIVE!Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 20 тур. «Суми» закріплюються в зоні плей-оф, а «Viva Cup» піднімається на 4 місцеСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Початок збору перед Євро заплановано на 14 березня»Женский футзалОгляд зимового трансферного вікна у жіночому чемпіонаті України

Жіноча збірна України зазнала болючої поразки від Іспанії у першому товариському матчі

Жіноча збірна України розгромно поступилася у першому домашньому товариському матчі проти чемпіонок Європи 


Фото: Павло Кубанов

В рамках підготовки до Євро-2022 жіноча збірна України провела перший матч з чинними чемпіонками Іспанії. Приймати ці непересічні матчі випало новозбудованому спорткомплексу «Академія спорту» в Бучі. На жаль, людей зібралося не надто багато, але це логічно можна пояснити тим. Що матч проводився рано і в будній день.

Олег Шайтанов не зміг розраховувати на усіх основних гравчинь. Через контрактні зобов’язання не змогли прихати представниці чемпіонату Кувейту (Дубицька, Гриценко, Кліпаченко, Форсюк), а через травми «випали» Сніжана Воловенко й Альона Кирильчук. Це дало нагоду побачити у складі збірної дебютанток – Марію Васковець і Олександру Скибіну.

Чинні чемпіонки Європи одразу показали свій клас. Підопічні Клаудії Понс продемонстрували дуже високу командну швидкість, не цуралися йти у щільний фізичний контакт і використовували злагоджений пресинг біля нашого штрафного майданчика. Гості все робили на пів секунди швидше і просто «заперли» нашу збірну на власній половині майданчика.

Вже на 3-й хвилині Ірене Сампер справа виконала передачу в штрафний майданчик, яку замкнула Патрісія Гонсалес – 0:1.

Надалі іспанки хоч і не створювали багато моментів, але міцно тримали гру у своїх ногах. «Жовто-блакитним» під таким тиском важко було зв’язати декілька передач і перейти центр майданчика.

На 9-й хвилині господаркам вперше (і востаннє) вдалося розіграти швидку контратаку, але Майте Матео ціною жовтої картки завалила Юлію Титову, яка вибігала віч-на-віч. З перспективного штрафного Шульга влучила у стінку. Після цього короткочасний український спалах продовжився ударом Титова вище воріт з середньої відстані.

Надалі у господарок було ще пару нагод для виходу у швидкі контратаки, але «Фурія Роха» ліквідовувала їх в зародку.

На 11-й хвилині Лаура Кордоба красиво прибрала Коваленко, але з 8-ми метрів пробила повз ворота.

А от 13-ту хвилину Вікторія Кислова запам’ятає надовго. Спочатку Сидоренко зрізала м’яч у власні ворота, але наша воротарка була готова до цього. На цій же хвилині іспанки встигли ще тричі (!!!) перевірити реакцію Кислової. Канонада продовжилася і Кислова у красивому стрибку перевела черговий удар на кутовий.

Після цього наш тренерський штаб відправив Кислову на заслужений відпочинок і випустив Наталію Митрофанську. Нашу другу воротарку іспанки «привітали» двома швидкими голами. Спочатку Домінгос знайшли діагоналлю на дальній стійці, а потім Люсі Гомес з 10 метрів встановила рахунок 0:3.

За останні 1,5 хвилини Митрофанська шість разів (!!!) демонструвала неабияку реакцію, а Шульга випадково головою поцілила у поперечину власних воріт.

Після перерви відбувалося те ж саме Тренерські штаби активно залучали усіх наявних в них польових гравчинь, але хід гри не змінювався.

На 24-й хвилині після розіграшу ауту Шульга перевірила здалеку Бальбуену, а за хвилину взяла ініціативу на себе, обіграла двох суперниць, але віддати якісну передачу не вистачило сил та й ніхто не встиг підтримати її атакувальний порив.

Після цього впродовж 10 секунд іспанки довели рахунок до 0:5.

Згодом відбувся вихід нашої третьої воротарки Вікторії Сагайдачної, як та одразу ж вступила у гру.

За такого рахунку атакувальний порив українок знітився, а самі іспанки дещо розслабилися. Втім, навіть при цьому їхній злагоджений високий пресинг нікуди не зник.

На 38-й хвилині Шульга зліва після передачі Титової розвернулася як справжній «стовп» і пробила, але Бальбуена ногою ліквідувала загрозу. І тут же Ганна «стріляла» здалеку – близько, але неточно.

Сагайдачна встигла пару разів продемонструвати свою майстерність. Але на останніх хвилинах іспанки забили ще двічі – 0:7. Отже, усі українські воротарки не змогли залишити свої ворота у недоторканності.

0:7 – найбільша домашня поразка, але не найбільша за всю історію збірної. Радує тільки те, що це лише товариський матч і ще є час щось змінити. Важко комусь дорікнути за цей результат, оскільки занадто колосальна різниця у класі між двома командами. Можемо тільки пошкодувати, що в чемпіонаті Іспанії виступає лише двоє наших «збірниць».

Сподіваємося, що завтра дівчата знайдуть у собі резерви та покажуть гідну гру. Тим паче, що не так давно у «спарці» з ще одним грандом Португалією була схожа ситуація, коли «жовто-блакитні» провалили першу гру, але у другій виглядали значно краще.

Україна – Іспанія 0:7 (0:3)
Голи:
Патрісія Гонсалес, 3, Даніела Домінгос, 15, Лусія Гомес, 16, Алехандра Де Пас, 26, 40, Дженніфер Лорес, 27, Ірене Сампер, 39
Попередження: Майте Матео, 10 , Лаура Кордоба, 13 (обидві  Іспанія)
Україна: Кислова (Митрофанська, 15, Сагайдачна, 27) – Титова (к), Сидоренко, Дичко, Рубан – Васковеwь, Шульга, Бабенко, Скибіна – Коваленко, Єрьоменко,  Бурлаченко.
Іспанія: Марта Бальбуена (вр) – Лаура Кордоба, Патрісія Гонсалес, Ірене Сампер, Ірене Кордоба – Даніела Домінгос, Іса Гарсія, Лусія Гомес, Аніта Лухан (к) – Алехандра Де Пас, Алісія Бенете, Майте Матео, Дженніфер Лорес.
Запас: Крістіна Гарсія (вр).
 




 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.