Экстра-лигаУкраинаДмитрий Камеко: «Народ в России не понимает, что к нему относятся как к скоту»Экстра-лигаВ Україні запроваджено надзвичайний стан. Що зі спортом?Первая лига Перша ліга 2021/22. 10-11 тур. Група Захід. КІВС «Енергія-2» обігрує «Славуту», «Ураган-2-КФВ» зрівнюється з лідеромКубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/2022. 1/8 фіналу. LIVE!КазахстанАрнольд Кнауб: «Теперь тяжело»Ассоциация футзала УкраиныВідбулася позачергова конференція щодо реорганізації ГО «Асоціація футзалу України»ИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 16-го тураПервая лига Перша ліга 2021/22. 10-11 тур. Група Схід. «SkyUp» підтверджує лідерство, «Comfort Life» закріплюється в четвірціЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 9 тур. «ЗХО-Тесла» повертає собі лідерство, а «Дніпро» наздоганяє «Будстар-НПУ»КазахстанКарлос Санс подписал контракт с «Кайратом»Первая лига «Інтеру » (Донецьк) – 15 років: вчора, сьогодні, завтраБразилияРанжел вернулся в БразилиюОдессаСергей Таранчук: «Один из португальцев плюнул в Иваняка, мы с Хурсовым сдержали Женю, иначе виновник домой бы не доехал»РоссияСергей Скорович: «После подписания нового контракта я буду заниматься своим любимым делом»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 18. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 11. LIVE!Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 20 тур. «Суми» закріплюються в зоні плей-оф, а «Viva Cup» піднімається на 4 місцеСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Початок збору перед Євро заплановано на 14 березня»Женский футзалОгляд зимового трансферного вікна у жіночому чемпіонаті України

Огляд зимового трансферного вікна у жіночому чемпіонаті України

Розбираємо зимове трансферне вікно у чемпіонаті України з футзалу серед жінок у вищій лізі


Доволі активно минуло трансферне вікно у жіночому чемпіонаті України. По активності команд можна було зрозуміти хто і з якими амбіціями готується до вирішальної частини сезону.

Група 1
 
Команда Прийшли Пішли
Mezzo-Збірна Харківської області (Харків) Руслана Алієва, Олександра Літус Ольга Войтенко, Інна Колесникова, Альона Линьова (Чобіток)
Багіра-ДЮСШ (Лиман) Аліна Бундюк, Олена Коваленко (Маріуполь - футбол), Катерина Тараба, Олена Ткаченко (обидві - Атекс - футбол), Дар'я Покотилова Марія Желновацька, Ольга Зацаренко, Яна Кіпря, Кароліна Краскова, Ксенія Сисоєва
Луганочка (Луганська обл.) Марія Бенедік (ДЮСШ-26 (Київ) - футбол), Олена Клімова (Tesla-2-Динамо), Лія Кривинчук, Марія Тепла Римма Воронова, Владислава Гайдук, Владислава Кочура, Марина Піроженко, Марія Рибнікова, Олександра Щербань
Кобра (Білокуракине) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Синельникове (Синельникове) - - - - - - - - - - Олександра Лещенко, Ауріка Максютенко, Владислава Мерцалова
 

Аліна Бундюк

У групі 1 активну трансферну кампанію вела «Луганочка», але це не допомогло представницям Луганської області увійти в верхній дует, щоб продовжити боротьбу за нагороди. Їхні суперниці з «Багіри-ДЮСШ» в цей час теж ґав не ловили. Особливо відзначимо прихід  дворазової чемпіонки України Аліни Бундюк, яка й забила один із м’ячів у вирішальному матчі з «Луганочкою».

Група 2
 
Команда Прийшли Пішли
Ладомир (Володимир) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Будстар-НПУ (Київ) Яна Гайда (Легіон (Луцьк)), Поліна Дрозд (НПУ ім. М.П. Драгоманова), Софія Ковшик, Дар'я Ковшик (обидві – вихованки Академії Аліни Горобець) Ірина Василюк (Енергія-НУХТ), Вероніка Ковальчук (вр)
Дніпро (Черкаси) Вікторія Матюша (ЖФК Дніпро-1 (Дніпро) - футбол), Вікторія Білас, Олена Вараніцька (Матвієнко), Каріна Казмірчак, Олена Філіпенко Діна Пихтіна, Аліна Тищенко
ДЮСШ №1-Збірна м. Хмельницького (Хмельницький) Вікторія Зіканіна (ДЮСШ-1 - футбольна команда), Тетяна Ховайло (Легіон (Луцьк)), Марія Заморока Юлія Левчук, Наталія Чурікова (обидві - МФК Вінничина-ЗВО (Вінниця)), Ольга Арсенюк, Катерина Руда
Легіон-Університет (Луцьк) Юлія Годісь (Янтарочка (Новояворівськ) - футбол) Яна Гайда (Будстар-НПУ), Руслана Назарчук, Тетяна Ховайло (ДЮСШ-1), Олена Хомич
Новий Львів (Львів) Тетяна-Марія Домбровська, Стефанія Матвіїшин (обидві - Янтарочка (Новояворівськ) - футбол)), Лілія Петрусевич (Карпати (Львів) - футбол), Юлія Бура, Олена Каліновська Ольга Якимів, Кароліна Метелиця, Марія Куп'як

Лідер групи 2 «Ладомир» вирішив проігнорувати період дозаявлень. Це й не дивно – в пріоритеті футбол, а в заявці й так більш ніж достатньо виконавиць.

Інша ситуація у чинного бронзового призера «Будстар-НПУ». Склад потребував омолодження і розширення. Киянки попрощалися з резервною воротаркою Веронікою Ковальчук, а Ірина Василюк перейшла до стану можливого майбутнього конкурента «Енергії-НУХТ». На їхнє місце прийшли дві юні вихованки Академії Аліни Горобець Софія та Дар'я Ковшик, капітанка «Легіону» Яна Гайда і головний трансфер зими Поліна Дрозд, на якій ми зупинимося детальніше.
 

Поліна Дрозд народилася 20 травня 1997 року в Красноуфімську, Свердловська область, Росія. Мати – колишня футболістка, що виступала на позиції лівої захисниці, Марина Дрозд (кандидатка в майстерки спорту, бронзова призерка чемпіонату України у складі київського «Торнадо», також була у складі чернігівської «Легенди»). Батько – футбольний тренер, який й почав її тренувати з 7 років. Декілька років грала у команді хлопчиків у рідному місті, а в 14 років поїхала виступати за футбольну «Зірку-2005» (Перм). Менш ніж через рік перейшла до єкатеринбурзького «УПІ-ЯВА», де виступала в дівочих футзальних змаганнях в сезоні 2012/13. Після того рік провела в училищі олімпійського резерву в Срібних Прудах. Ще через рік переїхала в Ярославль, де виступала за «ДЮСШ-13». Сезон 2014/15 команда у чемпіонаті Росії з футзалу серед жіночих аматорських команд першої ліги завершила на 10 місці, але Дрозд отримала пропозицію від «Торпедо-МАМІ» і почався новий етап в її кар’єрі.
 
За московське «Торпедо-МАМІ», що з часом перетворилося на «МосПолітех» вона виступала з 2016 по 2019 рік. За цей час зіграла за команду 66 матчів і забила 9 м’ячів (ЧР – 53 матчі/6 голів, КР – 11/1, Турнір європейських чемпіонок – 2/2, причому один з м’ячів у ворота київського «IMS-НУХТ»). До речі, харківській «Теслі» вона теж забивала у товариському матчі 2018 року.

За цей час стала чемпіонкою Росії (2016/17) і двічі бронзовою призеркою чемпіонату (2017/18, 2018/19), а також бронзовою призеркою Кубку Росії  (2017/18). Крім того, стала переможницею і найкращою бомбардиркою студентського чемпіонату Росії (2016/17), срібною (2015/16) і бронзовою (2017/18)  призеркою студентського чемпіонату Росії,  срібною призеркою першої ліги Росії у складі «МосПолітех-2» (2017/18), а у складі «Торпедо-МАМІ-2» переможницею та однією з найкращих бомбардирок зони Москва першої ліги чемпіонату Росії (2016/17).

Переможниця Європейських студентських ігор (2016) і чемпіонату Європи серед ЗВО (2017, 5 матчів/4 голи).

16 жовтня 2016 року дебютувала за нацональну збірну Росії в товариському маті з Іраном  (5:3). 2017 року зіграла ще два товариські матчі проти словачок, але відтоді у збірну не викликалася.

Після «МосПолітеху» опинилася у московській команді «Руки Вгору», що виступала у зоні Москва першої ліги чемпіонату Росії, де й провела сезон 2019/20.
 

Поліна Дрозд зліва в білій формі

Сезон 2020/21 ознаменувався поверненням у вищу лігу в команду «Збірна Пермського краю» (Пермський край) за яку Дрозд зіграла 20 матчів і забила 19 м’ячів (ЧР – 16/17, КР – 4/2), а також стала бронзовою призеркою Кубку Росії.

Сезон 2021/22 почала у команді НПУ ім. Драгоманова у студентському чемпіонаті Києва з футзалу, поки на початку лютого не приєдналася до «Будстар-НПУ».

Також серйозну активність на ринку проявив дебютант змагань «Новий Львів». Благо, що у Львові та околицях є жіночі футбольні команди звідки й можна підживлюватися кадрами. Як бачимо, це пішло на користь представницям міста Лева, які після підсилення здобули свою першу перемогу в сезоні. Про що говорити, якщо «новенька» Стефанія Матвіїшин «відвантажила» у ворота суперниць 6 м’ячів у 3 матчах. Ще 2 голи додала ще одна новоприбула Лілія Петрусевич.

Група 3
 
Команда Прийшли Пішли
Енергія-НУХТ (Київ) Ірина Василюк (Будстар-НПУ), Анастасія Кліпаченко (Аль-Сальмія (Кувейт)), Ганна Макарочкіна (вр, ДЮСШ-26 (Київ)), Олена Цикаленко (вр, ДЮСШ-26 (Київ)) Лєна Зенько, Іванна Яковишина
Лідер-Збірна Полтавської області (Полтавська обл.) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Збірна Харківської області-Тесла (Харків) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Бровари-Фенікс (Бровари) Вікторія Сергієва (ЖФК Ворскла (Полтава - футбол), Анастасія Чиженок (Будстар-НПУ), Валерія Сердю - - - - - - - - - -
Лідер Груп (Черкаси) команда знялася команда знялася
 
У групі 3 багатозначно промовчав чинний чемпіон «ЗХО-Тесла». Команда і так доволі непогано укомплектована, як на теперішні реалії українського жіночого футзалу. Схоже, що керівництво вірить, що цьому складу під силу відстояти золоті нагороди. Та й перемога у Кубку України доводить, що це реально.

«Лідер-ЗПО» щодо трансферної активності взяв приклад з харків’янок, але тут і ресурси непорівнянні.

Зате за всіх в зимове міжсезоння відпрацювала київська «Енергія-НУХТ».
 

Ганна Макарочкіна та Олена Цикаленко

Найперше, «енергетики» одразу закрили воротарське питання, підписавши з першолігової футбольної «ДЮСШ-26» обох воротарок – Ганну Макарочкіну та Олену Цикаленко.

Окремо зупинимося на поверненні у футзал Олени Цикаленко, яка через страшну травму змушена була зробити тривалу паузу в кар’єрі. 23 січня 2019 року на 14-й хвилині матчу між національними збірними України та Італії у жахливому стику з Робертою Джуліано вона зазнала перелому гомілковостопного суглоба в кількох місцях із розривом зв’язок. Цей матч проводився у рамках підготовки до Євро-2019. В той період Цикаленко боролася за звання основної воротарки збірної разом з Вікторією Сагайдачною і якби не ця травма, то з вірогідністю в 99% поїхала б на чемпіонат Європи. Олена дебютувала за нову команду 19 січня у матчі проти «Бровари-Фенікса» (10:1), тобто майже через 2 роки після того, як зазнала травми. Вона хоч і пропустила м’яч, але зробила й асист, а якщо бути менш прискіпливим, то навіть два. Побажаємо її якомога швидше набрати оптимальні кондиції та повернутися до лав головної команди країни.

Ще два серйозні підписання – це Ірина Василюк з «Будстар-НПУ», а також збірниця Анастасія Кліпаченко, яка повернулася після кувейтського вояжу. Всі підписання з прицілом на найвищі нагороди, що й довела нещодавня перемога над чинними чемпіонками.
 

Анастасія Чиженок

«Бровари-Фенікс» теж відзначився серйозним підписанням в особі чемпіонки України Анастасії Чиженок.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.