Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Вони кували перше «золото» «Урагану»: тренери та воротарі

Пригадуємо всіх, хто здобував чемпіонське звання у 2011-му


Пригадуємо головних дійових осіб, які здобували перше чемпіонство клубу у сезоні 2010/2011 та як їх доля склалась після "золотого" сезону. Розпочинаємо з тренерського штабу та голкіперів.
 

 
Головний тренер – Сергій ГУПАЛЕНКО
Період в НФК "Ураган": 2008-2014
Сьогодні: головний тренер "Черкасиобленерго" (Черкаси) / тренер Академії "Всеукраїнський центр футболу і футзалу для дітей та юнацтва "Черкащина"

Керманич "Урагану" Сергій Гупаленко став першим тренером в історії клубу, який привів команду "драконів" до "золота" чемпіонату України. У 2014-му після кардинальних кадрових змін залишив "Ураган" та очолив білоруський "Борисов-900". Після повернення до України став тренером Академії «Всеукраїнський центр футболу і футзалу для дітей та юнацтва «Черкащина», а минулоріч очолив клуб Другої ліги ФК "Черкасиобленерго" (Черкаси).
 

 
Тренер – Юрій КОСТИШИН
Період в НФК "Ураган":
2002-2020
Сьогодні: тренер ФК "Ліцей-Вікторія" (Івано-Франківськ)

Юрій Костишин у чемпіонському сезоні працював у тренерському штабі "Урагану". Загалом же Юрій Степанович віддав клубу 18-ть років, протягом яких працював як в основній команді, так і в "Урагані-2", а в останні роки займався вихованням "ураганівської" молоді, разом з якою досягав висот на всеукраїнському рівні. Нині працює тренером у ФК "Ліцей-Вікторія".
 

Тренер з фізпідготовки – Валерій КОЗЛОВ
Період в НФК "Ураган":
2009-2014

Майстер спорту СРСР з легкої атлетики Валерій Козлов довгий час працював в клубі тренером з фізичної підготовки і не в останню чергу завдяки Валерію Веніаміновичу "ураганівцям" вдалось відіграти фантастичну серію плей-офф у чемпіонському сезоні, кожна стадія якої складалась з максимальних п'яти зустрічей. Після "ураганівського" періоду перейшов на роботу в об'єднану команду "ЛТК-ІнБев-НПУ", а згодом повернувся до рідних Сум, де працював фітнес-тренером. В січні 2018-го року Валерій Веніамінович передчасно відійшов у вічність - на 49-му році життя у нього обірвався тромб. Світла пам'ять…
 

Начальник команди – Сергій КРИВЕНЬКИЙ
Період в НФК "Ураган":
2002 – дотепер

Незмінний начальник команди Сергій Кривенький разом з "Ураганом" від першого сезону. Під його чуйним керівництвом адміністративні справи завжди на найвищому рівні, а за весь час роботи Сергій Володимирович разом з командою здобував два комплекти золотих нагород чемпіонату України, два Кубки України, два Суперкубки України та Кубок ліги.
 

 
Лікар – Михайло ДАНЬКІВ
Період в НФК "Ураган":
2007-2018
Сьогодні: лікар-масажист ФК "Минай" (Закарпатська обл.)

М'язи чемпіонів у тому сезоні були під професійним контролем лікаря-масажиста Михайла Даньківа. "Ураганівська" історія Михайла Федоровича тривала в період з 2008-го по 2018-й роки. Після завершення роботи в клубі працював у медичній службі професіонального ФК "Калуш", а нині "чаклує" над відновленням футболістів прем'єр-лігового ФК "Минай".
 

 
№17 Владислав КОРНЄЄВ
Період в НФК "Ураган":
2007-2011 (гравець) / 2015-2018 (тренер воротарів)
Статистика чемпіонського сезону: 2 матчі (14 пропущених голів)
Сьогодні: тренер воротарів національної збірної України / тренер воротарів ДЮСШ "Металург" (Запоріжжя)

Голкіпер Владислав Корнєєв став гравцем "Урагану" у 2007 році, перебравшись до табору франківців з потужного на той час донецького "Шахтаря". Загалом досвідчений страж воріт відіграв чотири сезони у складі "драконів" і після здобуття чемпіонського звання завершив ігрову кар'єру на високому рівні, зосередившись на тренерській роботі. У період з 2014-го по 2017 роки працював тренером воротарів збірних України, а в 2015-му повернувся до "Урагану" вже у статусі тренера воротарів. У 2018-му увійшов до тренерського штабу запорізького "АРПІ" разом з ще одним партнером по чемпіонському сезону Максимом Павлюком. Наразі працює тренером воротарів національної збірної України та передає свою воротарську майстерність юним вихованцям ДЮСШ "Металург" (Запоріжжя). 
 

 
№23 Кирило ЦИПУН
Період в НФК "Ураган":
2010-2014
Статистика чемпіонського сезону: 30 матчів (70 пропущених голів, 1 забитий гол)
Сьогодні: голкіпер національної збірної України / ФК "Продексім" (Херсон)

Голкіпер Кирило Ципун наразі є одним з трьох гравців чемпіонського складу, які й досі виступають на високому рівні. Загалом же страж воріт провів в "Урагані" чотири сезони, а після розставання з франківцями перебрався до російської Суперліги, де виступав у складі "Прогресу" з Глазова. З 2015-го є основним голкіпером херсонського "Продексіму", разом з яким чотири рази ставав чемпіоном України та здобував Кубок України. За іронією долі, Кирило через пошкодження не брав участі у цьогорічній чемпіонській серії "Продексіма" та "Урагану", в якій "драконам" вдруге в історії вдалось вибороти "золото".
 

 
№28 Олег ІЖАКОВСЬКИЙ
Період в НФК "Ураган":
2002-2011
Статистика чемпіонського сезону: 12 матчів (24 пропущені голи)

Впродовж дев'яти сезонів Олег Іжаковський з честю захищав кольори івано-франківської команди. За цей час він подолав тернистий шлях від самого початку створення клубу – аж до чемпіонського тріумфу "Урагану", ставши чи не головним героєм п'ятого матчу фінальної серії у Львові. Після чемпіонського сезону виступав у складі першолігового "Меркурія" з Чернівців. Протягом останніх років боровся з важкою недугою. 31-го січня 2021-го року, на 42-му році життя, Олег Петрович передчасно відійшов у вічність. Світла пам'ять…

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.