Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Экстра-лигаРоман Гураль та Максим Цар – гравці КІВС «Енергії-2»КазахстанКубок Казахстана-2021: определились полуфиналистыРоссияФелипе Парадински: «Чемпионаты Бразилии, Испании и России находятся практически на одном уровне»Первая лига Андрій Задорожний: «Після участі у Lviv Open Cup 2021 прийняв рішення, що якщо рухатись, то тільки в першу лігу України»

Кубок світу-2021. День 5: тріо важковаговиків кваліфікувалося у плей-оф, а Марокко не вистачило 12 секунд

Фаворити спокійно крокують в 1/8 фіналу Кубку світу з футзалу


 
  • Португалія та Бразилія кваліфікувалися в 1/16 фіналу з груп C та D
  • РФС також забронювала своє місце, тоді як Марокко зіграв внічию з Таїландом на останніх секундах
  • Феррао забиває ще одну перлину, в той час, як Родріго забиває свій 100-й гол


Четвер, 16 вересня

Група С

Соломонові Острови 0-7 Португалія
Голи:
Фабіу Сесіліу, 4 (гп - Рікардінью), Рікардінью, 12 (гп - Мігел), Андре Коелью, 20 (гп - Афонсо), 23, Сіа, 26 (а/г), Ерік, 31 (гп - Фабіу Сесіліу), Пані Варела, 38 (гп - Тьягу Бріту)
Попередження: Стівенсон, 22 (Соломонові острови)
 

Таїланд 1-1 Марокко
Голи:
Cорнвічан, 40 (гп - Туенанкланг) – Джуад, 18
Попередження: Вангсама-Аео, 14 – Боріт, 32
 

 
Група D

Панама 2-3 В'єтнам
Голи:
Кастрельйон, 10 (гп - Мілорд), 20 (дабл-пен.) – Нгуєн Мін Трі, 2 (гп - Чау Доан Фат), Чау Доан Фат, 8 (гп - ЛЛе нам  Куок), Нгуєн Ван Х’ю, 27
Попередження: Мілорд, 40 – Ву Дук Тунг, 18, Тран Ван Ву, 32

 
Бразилія 4-0 Чехія
Голи:
Феррао, 23 (гп - Дієго), 24 (гп - Гадейя), Родріго, 26 (гп - Феррао), Марлон, 40 (гп - Роча)
Попередження: Гадейя, 19 – Голи, 10, Сейдлер, 37
 
 

Здалеку і зблизька

Португалець Андре Коелью розпочав Кубок світу з футзалу-2021 з життєво важливого голу проти Таїланду, що зрівняв рахунок. Він пережив дещо іншу ситуацію проти Соломонових Островів, тому що його команда вже вирвалася вперед у рахунку 2:0, коли він забив свій другий гол на турнірі. І що це був за удар: нападник  «Барселони» зайняв хорошу позицію і завершив кутовий жалючим дальнім ударом, пославши м’яч у верхній кут воріт. Але оскільки протоколи традиційно не містять приміток про естетичну красу, його видовищні зусилля будуть мати таку саму цінність, як і його другий гол, який був забитий через три хвилини майже з лінії воріт після помилки тайського захисника.

Воротарі наближаються

Воротарі рідко відчувають хвилювання та піднесення, пов’язані із забиттям м’яча, але в правилах немає нічого, що б заважало їм випробовувати удачу. У четвер Ван І Хо та Гітта, відповідно останні лінії оборони В’єтнаму та Бразилії, опинилися на відстані одного-двох сантиметрів від того, щоб пережити ці емоції. Азійський воротар завдав сильного удару по стійці, після чого м’яч влучив у іншу стійку, а його партнер повторив цей удар у каркас воріт через мить. Бразильський номер один намагався забити потужним ударом з середньої відстані, але м’яч відскочив від кута поперечини та штанги. Але, попри те, що вони продемонстрували свою атакувальну майстерність, обидва воротарі не знехтували своїм основним обов’язком – рятувати від ударів суперників. Дійсно, обидва показали чудову гру у воротах, щоб допомогти своїм командам одержати перемоги над Панамою та Чехією.

Поклоніння герою

У двох матчах Соломонові острови не змогли забити жодного голу. Після поразки з рахунком 6:0 Марокко, «Курукуру» поступилися сімома м’ячами без відповіді Португалії в Каунасі. Проте представники Океанії все ж закінчили матч з посмішками на обличчях, здійснивши мрію, кожен отримавши своє фото з суперзіркою Португалії Рікардінью. Шестиразовому лауреату премії «Найкращий гравець світу» не доводилося докладати особливих зусиль, щоб самому викликати посмішку на фотографіях, враховуючи, що він щойно забив свій перший гол у змаганнях, і що він та його товариші по команді тепер щасливо пройшли до плей-оф.

Три команди пройшли далі, одна залишається розчарованою

Саме тоді, коли здавалося, що Марокко здобуде свою другу перемогу в стількох же матчах, їхні стійкі суперники з Таїланду глибоко копали, щоб знайти того, хто зрівняє рахунок за 12 секунд до кінця, щоб позбавити африканську збірну історичної кваліфікації до другого раунду – принаймні поки що.

Тим часом три команди, які все-таки пройшли до 1/8 фіналу, більше звикли виходити в стадію плей-оф, і всі будуть мріяти про свої шанси пройти весь шлях до кінця. Бразильські уболівальники отримали ще один фантастичний гол від Феррао, який вибив чехів з колії у матчі, в якому капітан Родріго забив свій 100-й гол за свою країну, тоді як Португалія здобула комфортну перемогу над Соломоновими островами.

Найменш складна кваліфікація дня була досягнута РФС, гравці якого дізналися про свій успіх із номера у готелі у Вільнюсі, після того, як результати дня математично гарантували представникам УЄФА місце у наступному раунді.

Цитата

«Ми дуже пишаємось тим, що граємо на найбільшій сцені футзалу та змагаємось з найкращими командами світу. Я думаю, що ми багато чому навчилися», – капітан Соломонових островів Елліот Рагомо.

Джерело - ФІФА

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.