Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Андрій Сімка: «Відчуваю гордість, що присвятив своє життя «Урагану»

Старожил івано-франківськго «Урагану» Андрій СІМКА відкрив лік своїм голам вже в 11-му сезоні поспіль

Нещодавній гостьовий матч чемпіонату України з «Єнакієвцем» став пам'ятним для 29-річного Андрія Сімки. У Донецьку старожил івано-франківської команди відкрив лік своїм голам вже в одинадцятому сезоні поспіль! Після того сьомий номер «Урагану» забив 8 голів у шести матчах чемпіонату, причому в останній грі у Хмельницькому відзначився першим в кар'єрі «покером»...

 Чотири голи в одному матчі ти забив вперше. Але цього виявилось замало для загальної перемоги. Пригадай гру зі «Спортлідером+»...
 До матчу в Хмельницькому ми готувалися досить ретельно. Не зважаючи на те, що «Спортлідер+» цього сезону не претендує на місця в плей-офф, ми знали, що гра буде дуже важка і напружена. Початок матчу виявився доволі вдалим для нас, мені вдалося двічі вразити ворота суперника. А далі, напевно, трохи розслабилися і втратили концентрацію. Добре, що за рахунку 2:4 нам все ж вдалося виправити ситуацію. Однак мені шкода, що чотирьох м'ячів вистачило лише для нічийного рахунку.

 За 10 сезонів в «Урагані» найкращий з них для тебе був 2003/04 р.р., коли ти забив 22 м'ячі. Так само, як і кращий бомбардир клубу Валентин Цвєлих. З ним свого часу ти грав в одній четвірці. Зараз – з Шотурмою, Валєнком, Будняком, Павлюком. Після чиїх передач краще забивати?
 Коли я грав разом з Валентином Цвєлих, ситуація була дещо інакша, аніж зараз. Тоді я більше асистував Валіку, намагаючись вивести його на ударну позицію. Нині, навпаки, мої партнери по четвірці дають мені можливість завершити атаку. Тому порівнювати дуже складно. Дякую Богу, що поки мені вдається реалізувати гольові моменти.

 Андрій Сімка  третій у списку гвардійців клубу і другий серед кращих бомбардирів «Урагану». Пригадай кращі моменти у своїй ігровій кар'єрі...
 За ці 10 років хороших моментів були предостатньо. В пам'яті закарбувалися матчі в Кубку УЄФА, гра за Суперкубок країни. Звичайно, найзнаменніша подія – чемпіонство «Урагану»! Наша перемога в чемпіонаті України стала загальною перемогою не тільки футзалістів та керівництва клубу, але й Івано-Франківська загалом. Також варто згадати перший рік команди у Вищій лізі, в якому було зайняте почесне 5 місце. І звісно, минулорічна «бронза» Екстра-ліги.

 А який матч запам'ятався найбільше? Який гол чи результативна передача?
 За мою кар'єру було багато пам'ятних ігор. Це і єврокубкові матчі, і два незабутні поєдинки з «Енергією», коли ми стали чемпіонами і коли завоювали Суперкубок. Але чомусь найбільше запам'ятався кубковий матч із зірковим «Шахтарем», коли ми ще виступали в першій лізі. Гра відбувалася ввечері, зал був вщент переповнений глядачами. Хоч ми тоді й поступилися 4:5, однак я довго не міг прийти до тями після гри. Емоції переповнювали, адреналін аж зашкалював. І якраз в цьому матчі я забив свій найпам'ятніший гол легендарному Владиславу Корнєєву.

 «Урагану»  вже 10 років. Ти від самого початку в команді. Як і чим тобі запам'яталося святкування ювілею клубу?
 Святкування 10-річчя НФК «Ураган» стало для нас усіх справжнім сюрпризом. Ми навіть не очікували, що ювілей клубу відзначатимуть з таким розмахом. Особливо запам'ятався «Матч зірок», адже нам випала нагода зустрітися із колишніми колегами та товаришами, які безпосередньо долучилися до створення історії клубу та розвитку команди. Також сподобався святковий концерт за участю Кузьми Скрябіна. А нещодавно побачила світ книжка «Ураган: 10 років історії». Так що, враження  лише позитивні!

 Розкажи більше про «Матч зірок». Які емоції, відчуття були присутні?
 В той вечір мене просто переповнювали емоції. Адже я знову побачив колишніх колег та друзів, з якими переживав щасливі миті перемоги та гіркоту поразки. Радий, що зустрівся з тими людьми, з якими мене об'єднують спільні спогади та емоції. Пишаюся тим, що став частиною історії клубу і відчуваю гордість, що присвятив своє життя «Урагану».

 А чи є для Андрія Сімки найпринциповіший суперник в українському футзалі?
 Навіть не знаю, що і відповісти... Ми налаштовуємося на кожну команду, адже нам необхідна тільки перемога. Найцікавіше грати проти «Енергії». Адже ця команда і сама грає в цікавий, комбінаційний футзал, і дозволяє супернику показати свої найкращі сторони. Кожне «енергетичне дербі» завжди виходить бойовим, тримає у напрузі до самого кінця, і тому подобається вболівальникам.

 «Єнакієвець» довгий час залишався непереможним суперником для «Урагану». А потім нарешті «прорвало», і цього сезону ви вже тричі були сильнішими. Чого чекаєш від найближчого матчу чемпіонату?
 Так, й справді «Єнакієвець»  дуже хороша команда, в якій зібрані висококваліфіковані гравці. Тим більше, що вони також посилилися бразильцями. Незважаючи на нашу перемогу в кубковому матчі, у четвер нам буде дуже не просто. Але ми налаштовуємось на перемогу у кожній грі.

 Хто, на твою думку, є основними суперниками «Урагану» в боротьбі за плей-офф?
 Це  «Енергія», «Локомотив», «ЛТК», той же «Єнакієвець». І не варто скидати з рахунків «Кардинал» з Рівного. Адже це футзал і є ще 8 турів, тому очікувати можна будь-якого розвитку подій. Я гадаю, що з наближенням плей-офф турнірна боротьба буде тільки загострюватись після кожного матчу.

 «Золото» і «бронза» чемпіонату, Суперкубок України, звання майстра спорту, виступи на єврокубковій арені. Чи залишилась в Андрія Сімки ще якась футзальна мрія? Зокрема, і на цей сезон?
 Хотілося б перемогти в Кубку України й знову завоювати золото чемпіонату, щоб повернутись до незабутніх баталій в Кубку УЄФА. Представляти свій рідний клуб, своє місто, свою країну на європейському рівні  це велика честь для кожного спортсмена. Тому моє завдання  радувати вболівальників своєю грою та допомогти «Урагану» досягати поставлених цілей.

 Хто за тебе переживає і вболіває безпосередньо на трибунах? Кому присвячуєш свої голи?
 Моїх вболівальників на матчах завжди вистачає, адже я сам з Івано-Франківська. На домашні ігри приходять багато друзів і знайомих. Особливо приємно, що жодного домашнього матчу не пропускає мій тато, а мама переживає за мене вдома перед екраном монітору. А найпалкіші вболівальниці  це мої донечка та дружина, яким присвячую свої перемоги та забиті м'ячі.

 На завершення розмови  традиційні побажання вболівальникам «Урагану»?
 Перш за все, я хочу подякувати усім нашим вболівальникам за шалену підтримку на останньому матчі з «Енергією». За такої підтримки було просто неможливо не перемогти! Величезна подяка не тільки від мене, а й від усієї команди.

Наші фанати  просто молодці!!! Для справжніх вболівальників «Урагану» хочеться грати і тільки перемагати. Тож хочу побажати їм побільше яскравих моментів в житті. Щоб ви отримували лише позитивні враження від нашої гри. А ми будемо намагатися не розчарувати вас!

Джерело – Олег ЛАНЯК, Дарина ТИЖБІРЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.