ТурнирыКубок Водяна-2021. ПревьюЖенский футзал«Леонас - Университет Драгоманова» представил двух новичковБеларусьУчита переходит в «Столицу»Чемпионат ЕвропыСтали известны подробности жеребьевки отборочного раунда ЕВРО U19Детский футзалПідсумки засідання Комітету ДЮФ АФУ: Суперкубок України і заборона на вкидання м’яча за центр майданчику під час ударів від ворітПольшаСторожук и Перкович – из «дьяволов» в «драконы»Первая лига Іван Скіцко – головний тренер «Славути»Турниры«Яско» – переможець «Odessa Open Cup-2021». WeekendЭкстра-лигаІгор Черненко: «Особисто мені соромно, коли ми приймаємо наших суперників у педуніверситеті, але інших варіантів немає»БеларусьЭдимар – новый игрок «Столицы»Бразилия«Магнус» – обладатель Кубка Бразилии-2021Аматоры«Odessa Open Cup-2021». Weekdays. Огляд матчів другого ігрового дняЭкстра-лига«ХІТ» завершив тренувальний збір в УжгородіИспанияМигелин: «Я хочу чувствовать себя игроком, а не пенсионером»Экстра-лига«ДЕ ТРЕЙДИНГ» завершил первый этап подготовки к Экстра-лигеФутзал в миреСборная Ирана – победитель Continental Futsal Championship-2021РоссияИван Мельников: «Мы будем придерживаться своей модели»ПольшаВиталий Лисниченко переходит в «AZS UW DARKOMP Wilanów»БеларусьБарбозинья – игрок «Столицы»БразилияМаркіньйос Шав’єр: «Я вірю в майбутнє футзалу, коли всі головні люди в нашій грі перестануть боятися говорити правду»

Вони кували перше «золото» «Урагану»: гравці (частина 2)

Завершальний матеріал про тих, хто став чемпіонами України з футзалу в сезоні 2010/11


Завершуємо пригадувати головних дійових осіб, які здобували перше чемпіонство клубу у сезоні 2010/2011 та як їх доля склалась після "золотого" сезону.
 
 

№10 Петро ШОТУРМА
Період в НФК "Ураган":
2008-2014, 2016-2018
Статистика чемпіонського сезону: 38 матчів (14 голів)
Сьогодні: капітан національної збірної України / ФК "Продексім" (Херсон)

Вихованець клубної вертикалі НФК "Ураган" Петро Шотурма у чемпіонському сезоні зіграв в 38 (!) матчах, ставши головним гвардійцем сезону за кількістю зіграних поєдинків. Разом з тим 18-річний футзаліст відзначився 14 забитими м'ячами, показавши третій показник результативності в команді. 2014 року залишив розташування "драконів", перебравшись до російської Суперліги, а рік по тому став футзалістом харківського "Локомотиву", разом з яким став володарем Кубка України та віцечемпіоном Екстра-ліги. Друге повернення Шотурми до "Урагану" відбулось 2016 року і, відігравши два сезони, переїхав до херсонського "Проедксіму", кольори якого захищає і досі. У футболці "мельників" двічі ставав чемпіоном України, одного разу володарем Кубка України і двічі здобував звання "Найкращого футзаліста України" у 2018 та 2020 роках, а минулоріч заслужив капітанську пов'язку у національній збірній.
 

№11 Валентин ЦВЕЛИХ
Період в НФК "Ураган":
2003-2005, 2006-2007, 2008-2012
Статистика чемпіонського сезону: 37 матчів (27 голів)
Сьогодні: гравець ФК "Євротехнобуд" (Київ)

Третє "пришестя" легендарного Валентина Цвелиха до "Урагану" виявилось "золотим" - всього в чемпіонському сезоні найкращий голеадор в історії "драконів" відзначився 27 разів, зігравши при цьому 37 поєдинків. 2012 року залишив Івано-Франківськ, ставши граючим наставником рідного "Лукаса" з Кременчука. Після розформування команди продовжив виступи у складі білоруського "Дорожніка", а згодом виступав у нижчих лігах українського футзалу разом з "Делівері" та "Королівським смаком". У складі останнього став найкращим бомбардиром Кубка України сезону 2018/19. Нині виступає в аматорських змаганнях Кременчука та Києва (Street Football Challenge Kyiv).
 

№13 Федір ПИЛИПІВ
Період в НФК "Ураган":
2008-2011
Статистика чемпіонського сезону: 26 матчів (2 голи)
Сьогодні: тренер ФК "Чорне море" (Одеса)

У чемпіонському сезоні Федір Пилипів був чи не найдосвідченішим футзалістом команди. Ще б пак, адже до цього встиг зробити собі ім'я в запорізькій "Дніпроспецсталі" та донецькому "Шахтарі", тож не дивно, що саме Пилипіву довірили капітанську пов'язку "золотого" складу. Тим не менш, після завершення сезону перебрався у першоліговий "ДЮСШ-5-Мегапром", а згодом захищав кольори запорізьких "Сіал Джет" та "Імексу". 2017 року перейшов на тренерську роботу, очоливши юнацьку команду ФК "Чорне море" (Одеса), де працює і дотепер. Окрім того, був у тренерській кар'єрі Пилипіва і клуб Екстра-ліги - у сезоні 2018/19 фахівець обіймав посаду керманича одеського "Епіцентру К-Авангарду". 
 

№20 Біро ЖАДЕ
Період в НФК "Ураган":
2010-2012
Статистика чемпіонського сезону: 29 матчів (10 голів)
Сьогодні: головний тренер МФК "Атирау" (Казахстан)

Внесок перших легіонерів у підсумковий тріумф "Урагану" важко переоцінити, адже ці три бразильські парубки добряче "запалили" на франківському паркеті. Одним з них став на той час 38-річний Біро Жаде, який в чемпіонському сезоні не лише створив чудову зв'язку з Сержао, а й, зважаючи на свій колосальний досвід, давав поради партнерам по команді як краще діяти на майданчику. 2012 року гравець повернувся до азербайджанського "Аразу", де спробував себе у ролі граючого наставника. Згодом очолював збірну Азербайджану, російський "Оргхім" та казахські клуби "Жетису" та "Атирау", з яким працював до останнього часу. 
 


№31 СЕРЖАО
Період в НФК "Ураган":
2010-2012
Статистика чемпіонського сезону: 29 матчів (37 голів)

Без сумніву, найхаризматичніший легіонер в історії українського футзалу Сержао став чи не головним улюбленцем франківської публіки. Ще б пак, адже бразилець вражав не лише своїми габаритними розмірами, а й "магією" на майданчику, яка втілювалась у забиті м'ячі, а сам футзаліст став найкращим голеадором чемпіонату України. Після завершення франківського етапу кар'єри разом з Біро Жаде перейшов до азербайджанського "Аразу". Три роки тому розпочав тренерську кар'єру у рідній Бразилії, очоливши клуб нижчого дивізіону "Acesa Futsal".
 

№77 РЕНАТІНЬО
Період в НФК "Ураган":
2010-2011
Статистика чемпіонського сезону: 27 матчів (16 голів)

На відміну від земляків, для Ренатіньо "Ураган" став першим закордонним клубом в кар'єрі. Втім, бразилець не загубився у складі "драконів" і в чемпіонському сезоні став другим голеадором команди, забивши 16 м'ячів у 27 зіграних матчах. Після розставання з "Ураганом" повернувся на батьківщину, де захищав кольори місцевих клубів.

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.