Экстра-лига«in.IT» в рамках підготовки до першої ліги України зіграв спаринг з «Енергією»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 14: Бразилія та Аргентина утворять південноамериканський півфіналЧемпионат мираСергей Скорович: «Обидно проигрывать такие матчи»Женский футзал«Будстар-НПУ» та «ЗХО-Тесла» здобули розгромні перемоги у перших матчах півфіналу Кубка УкраїниСборная УкраиныУкраїна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчіЧемпионат мираДуглас Жуниор: «Финал Казахстан – Бразилия – моя заветная мечта»Сборная УкраиныМикола Микитюк: «Вважаю, що ми не заслуговували програти румунам»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. LIVE!Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «Я буду бесконечно благодарен футзалу за все, что он мне дал»Чемпионат мираЗемсков и Кнаудт о четвертьфинале ЧМ Россия – АргентинаПольшаМикола Морозов – новий тренер польського «Come-On»БразилияКубок Бразилии (Copa do Brasil de Futsal)-2021. Финал. Матч 2. Жарагуа – Сеара. LIVE!Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюЧемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»

Володимир Кардаш: «Від мене залежить 70 відсотків результату команди»

Інтерв’ю з воротарем львівської «Енергії» Володимиром КАРДАШЕМ

 

Голкіпер львівської «Енергії» Володимир Кардаш у цьому сезоні свою роботу виконує доволі непогано (тричі стукаю по дереву). Провальних матчів у Володі в цьому чемпіонаті, на відміну від минулого сезону, не було. Про теперішні реалії, про гру воротаря у міні-футболі – у відвертій розмові з кіпером «Енергії».

- Як оцінюєш старт «Енергії» у новому чемпіонаті? На твою думку, він вдався?
- Думаю, що так. Утім, було б краще якби не програли івано-франківському «Урагану». Та тішить те, що обіграли «Тайм». Загалом, якщо будемо так триматись, як граємо у першому колі, то нам до снаги боротися за найвище місце у турнірній таблиці. Якщо я буду грати стабільно, команда буде впевненішою.

- У минулому сезоні хороші матчі у тебе чергувалися з провальними. Чим це можеш пояснити?
- Згоден, що у минулому сезоні виступав не найкраще. Після операції у мене був спад. На це, мабуть, можна списати мої невдалі виступи.

- Наскільки у поєдинках з топ-командами нашого чемпіонату успіх «Енергії» залежить від твоє гри?
- Микола Сич завжди каже, що від мене залежить 70 відсотків результату команди. Тут з ним не погодитися не можу. Коли воротар у собі впевнений, команда грає набагато краще. Ми можемо пропустити два м’ячі, а забити чотири. Найголовніше, аби команда відчувала підтримку стража воріт.

- У минулому чемпіонаті з тобою конкурував Андрій Пітуля. Наскільки тобі на руку конкуренція другого воротаря в команді?
- Наш тренер був правий, що інколи садив мене на лавку запасних. Він дав мені побачити життя на полі з іншого боку. Якщо воротар грає без заміни 15 -20 матчів, у нього буде спад. Який би воротар біля мене не був, вважаю, що я є з ним рівним. А кого ставити на гру, кого ні - вирішує головний тренер.

- У чемпіонаті України є суперники, на яких ти налаштовуєшся по-особливому?
- Я живу від гри до гри. Найголовніше виграти матч і налаштовуватися на наступний. А особливих суперників у мене немає.

- На тренуваннях «Енергії» хто найсильніше б’є по воротах? 
- Сергій Задорожний має хороший удар, який, я б сказав, не дуже потужний, а дуже точний. Олександр Бондар також може добре прикластися до м’яча. Не скажу, що це таємниця, але не люблю ударів з лівої ноги. Чому? Пояснити не можу. Гравець, що пробиває з лівої ноги, більше б’є під ліву сторону.

- Не боїшся, що після цього інтерв’ю гравці команд будуть бити тобі тільки з лівої ноги? 
- (Сміється…) Для мене це стимул, щоб працювати.

- Як тобі система плей-офф у цьому чемпіонаті?
- Якщо відверто, то вона мені не до вподоби. Було б більше команд, було б краще. Зараз команди грають, аби потрапити до цієї вісімки.

- Хто, на твою думку, буде боротися за чемпіонство у цьому сезоні?
- «Ураган», «Енергія» та «Локомотив».

Богдан ПАСТЕРНАК, www.energia.lviv.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.