Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Экстра-лигаРоман Гураль та Максим Цар – гравці КІВС «Енергії-2»КазахстанКубок Казахстана-2021: определились полуфиналистыРоссияФелипе Парадински: «Чемпионаты Бразилии, Испании и России находятся практически на одном уровне»Первая лига Андрій Задорожний: «Після участі у Lviv Open Cup 2021 прийняв рішення, що якщо рухатись, то тільки в першу лігу України»

Ярослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»

Універсал збірної України та «ХІТа» Ярослав Лебідь розповів про свій переїзд до Києва, старт сезону у Parimatch Екстра-лізі та підготовку до матчів з Румунією

–​ Ярославе, розпочнемо розмову питанням про Parimatch Екстра-лігу. Розкажи більше про початок сезону 2021/2022 для себе, адже новий ігровий рік ти розпочав вже у новій команді.
– Тривав попередній сезон. Керівництво попросило дочекатися моменту коли він завершиться і вже потім готово було розпочинати перемовини про новий контракт. Натомість, пропозиції від інший команд надходили ще з березня. Скажу відверто, що хотів розуміти своє майбутнє ще до завершення сезону. Володимир Анатолійович Котляр виявився найбільш наполегливим. Тож, я продовжив свою кар’єру у «ХІТі».

Щодо старту сезону, то можу сказати, що влився до нового колективу досить швидко. Хлопці прийняли просто чудово. Жодного дискомфорту не було. Є друзі, з якими знайомий ще за виступами у харківському «Локомотиві». З іншими познайомився у Києві. Тож, вкотився у сезон досить непогано. Додатковим стимулом стала і відзнака найкращого гравця за підсумками минулого сезону. Перед собою ставлю мету провести цей ігровий рік, як мінімум, не гірше. Часу на розкачку немає. Звичайно, задоволений, що вдалося відзначитися результативними діями на старті сезону. Однак, потрібно рухатися вперед й лише додавати!

–​ Під час перебуванні у збірній з ким тобі зручніше взаємодіяти під час гри у четвірках: з екс-партнерами, які представляють «Ураган» чи з гравцями «ХІТа»?
– З хлопцями, які представляють «Ураган» ми відпрацьовували взаємодії протягом трьох років (особливо відзначу останні два). Тож, з ними грати доволі легко. У «ХІТі» я перебуваю менше трьох місяців. Вже є певні напрацювання. Звичайно, є у чому додавати щодо взаєморозуміння. Однак, готовий грати у будь-якому поєднанні. Це не надто принциповий аспект.

–​ Ти встиг дебютувати у збірній в двох офіційних матчах кваліфікації до Євро-2022. У них наша команда протистояла Данії. Наскільки цей досвід був важливим перед нинішнім викликом?
– Я досить довго очікував на виклик до збірної. У поєдинках проти Данії Олександр Петрович довірив мені та Даниілу Абакшину місце у національній команді та ігрові хвилини на майданчику. Коли виходив на майданчик у цих матчах – емоції просто зашкалювали. Дуже сподобалася атмосфера у збірній. Насправді, коли грає національна команда, то вся футзальна спільнота спостерігає за її поєдинками. Ти розумієш, що дивитимуться і на тебе. Матчі з Данією зарядили позитивними емоціями. З нетерпінням чекав нового виклику до збірної. На поєдинки з Румунією приїхав з такою самою відповідальністю. Хоч вони й мають статус товариських, але є дуже важливими. Хочеться завойовувати місце у національній команді своєю грою та бути в її обоймі на матчах Євро-2022.

–​ На чому акцентував увагу тренерський штаб збірної України перед матчами проти Румунії?
– Розбирали суперника. Зараз склад нашої команди трохи змінився. Є дебютанти та люди, які повернулися після перерви у виступах за збірну. Тож, награємо нові четвірки. Щодо складу суперника, то відзначу, що у ньому присутня менша кількість натуралізованих бразильців, ніж зазвичай. Насправді, головний тренер досить інформативно охарактеризував нашого майбутнього суперника у своєму інтерв’ю. Важко щось додати до цього.

–​ Які враження від залу у Бистриці?
– Зал по-справжньому гандбольний. Ніхто не очікував, що паркет буде настільки липким. Специфіка залу змусила нас провести зовсім інше тренування. Зазнати травм нікому не хотілося. Багато що залежатиме від стану паркету перед стартом матчу.

–​ Твій дебют у збірній припав на матч, який проходив без глядачів. Тепер ти проведеш перший виїзний поєдинок у складі національної команди, який проходитиме за присутності глядачів. Наскільки це різні емоції?
– Матчі, які проходять за присутності вболівальників та з порожніми трибунами – це зовсім різні речі. Так, у Запоріжжі вийшло дебютувати без глядачів на трибунах. Однак, емоції настільки мене переповнювали, що я не помічав тиші. Я знав, що багато людей дивляться ці матчі онлайн і вболівають за збірну. Безперечно, грати з вболівальниками буде цікавіше. Хоч, і підтримуватимуть вони команду суперника. Все одно – це додаткові емоції.

Джерело –
Богдан Ісаєв, пресслужба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.