РоссияСергей Зуев: «Новый сезон получится интереснее предыдущего»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхПервая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Захід»Экстра-лигаРоман Гураль та Максим Цар – гравці КІВС «Енергії-2»КазахстанКубок Казахстана-2021: определились полуфиналисты

Олег Шайтанов: «Мені б хотілося, щоб збірниці концентрувалися на відповідальні матчі, а не на думки щодо потрапляння до складу»

Головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов охарактеризував підготовку команди до матчів з Португалією та основного раунду Євро-2022.

 

 Олегу Миколайовичу, які головні завдання поставлені перед командою на НТЗ у Броварах?
– Збори будуть доволі короткими. Тренуватимемося, розбиратимемо майбутнього суперника, який є однією з найкращих команд Європи. Це все складові нашої підготовки до матчів основного раунду.

– Головна мета на контрольні поєдинки з віце-чемпіоном Європи напередодні матчів основного раунду Євро-2022?
– Мета полягає у тому, щоб отримати інформацію за різними аспектами. По-перше, зрозуміти в якому стані знаходиться команда загалом та окремо оцінити індивідуальні можливості футзалісток на цей момент. По-друге, саме під час гри з командами найвищого рівня можна виявити недоліки, які потрібно буде виправити.

– Чому на матчі з Португалією викликана менша кількість гравців, ніж зазвичай?
– Заявка на офіційні матчі у Львові складатиметься з 12 гравчинь. На перші збори було викликано 11 дівчат. Вже у місті Лева до нас приєднаються Юлія Форсюк та Ксенія Гриценко. Мені б хотілося, щоб збірниці були більше сконцентрованими саме на відповідальні матчах, ніж на думках щодо потрапляння до складу. Однак, одна гравчиня, все ж, залишиться поза основною заявкою.

– Серед викликаних раніше гравців на збір через травми не приїхали Костюк і Титова. Матчі основного раунду також відбудуться без них?
– На жаль, так. До матчів основного раунду вони не встигнуть відновитися. В останні дні ми довикликали досвідчених гравчинь, які мають за плечима багато матчів за національну команду – Кліпаченко та Кирильчук.

– З чого складатиметься підготовка команди до матчів основного раунду після повернення з Португалії?
– П‘ять днів. Вісім тренувань. Три теоретичних заняття. Програму деяких тренувань ми трохи підкоригуємо, зважаючи на інформацію, яку отримаємо в Португалії.

– Останній масштабний турнір за участі нашої команди відбувався саме у Львові. Чого очікуєте від місцевих вболівальників вже на матчах основного раунду?
– Ми пам’ятаємо підтримку, яку мали у Черкасах на минулих відбіркових матчах. Команда відчула шалену підтримку у Львові на «Lviv Freedom Cup». Нам потрібна підтримка українських вболівальників і цьогоріч. Тож, хотів би запросити львів’ян та гостей міста підтримати збірну України на «Боско-Арені» з 21 по 24 жовтня.

Джерело - Богдан Ісаєв, пресслужба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.