Чемпионат мираСтаніслав Гончаренко: «Чемпіонів не судять, але ні в одній з п'яти останніх ігор Португалія не виглядала сильніше свого суперника»РоссияСергей Зуев: «Новый сезон получится интереснее предыдущего»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхПервая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Захід»Экстра-лигаРоман Гураль та Максим Цар – гравці КІВС «Енергії-2»

Україна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчі

Українці взяли реванш у румунів за поразку в першому матчі


Фото: АФУ

У сьогоднішньому матчі заявка збірної Румунії дещо «схудла» (відмінусувалися Іштван Ходьнодь та Маня Соболч), тому господарі змінили склад четвірок. Аналогічно вчинив і тренерський штаб збірної України, який продовжує шукати ідеальні поєднання.
 
Українці зі старту вийшли з хорошим настроєм, як і вчора. Втім, румуни в дебюті зуміли трохи напружити захист гостей. Ішлай двічі перевірив реакцію Войтовича – спочатку дальнім ударом, а потім після розіграшу кутового. Можна сказати, що на цьому майже всі потуги румунів попереду і закінчилися.
 
Ледь не в наступній атаці Сірий просто не влучив у порожні ворота і задав тон подальшій грі в першій половині.
 
Українці не особливо то й пресингували румунів, але ті постійно помилялися. А коли ж підопічні Косенка дійсно вмикали пресинг, то у господарів виникав якийсь тваринний страх.
 
Спочатку Фаренюк відібрав м’яч перед воротами у Паулу Феррейри, перекатом дезорієнтував воротаря і забив – 0:1. Потім румуни намагалися вийти зі своєї половини користуючись широкою позицією воротаря, але той віддав передачу на Лебідя і Ярослав вразив майже порожні ворота – 0:2.
 
Українці намагалися продемонструвати цікаві розіграші «стандартів», але нестача взаєморозуміння не дозволила втілити їх у життя. Також відзначимо декілька якісних виходів в атаку через довгі точні передачі Войтовича вперед.
 
З кожною хвилиною перевага українців тільки наростала і це вилилося у футзальний шедевр. Після розіграшу кутового Зварич накинув м’яч у штрафний майданчик на Фаренюка, який скинув його уздовж воріт і той же Зварич головою увігнав його у сітку – 0:3. До перерви рахунок не змінився.
 
У другому таймі румуни активніше почали пресингувати наших гравців, але особливих проблем підопічним Косенка це не доставляло. Матч все одно проходив під диктування української команди.
 
На 28-й хвилині «жовто-блакитні» відчуваючи повну перевагу у грі увімкнули «Joga bonito». Спочатку Чернявський прийняв довгу передачу у штрафному майданчику і, попередньо підбивши м’яч, з розвороту пробив, але повз – все-таки кут був гострий. За мить Андрій Цілик згадав, що має в активі один неофіційний матч за збірну України з пляжного футболу, і з лівого флангу здалеку пробив боковими ножицями, але вище воріт.
 
За 3 хвилини Абакшин в дотик намагався перекинути воротаря з меж штрафного, проте Григораш не спав.
 
Гості продовжували тиснути й створювати моменти.
 
Міг забити свій перший гол за збірну й Чернявський, однак Григораш відбив на кутовий його гарматний постріл зі штрафного.

Після цього, тобто за 7 хвилин до кінця, «трьохколірні» взяли тайм-аут. Їхній голкіпер Андрей Григораш перейшов на нашу половину майданчика, щоб його партнери могли розігрувати п’ятого польового. Втім, крім перетасовок в центрі майданчика підопічні Каксо нічого не показали. Навіть до удару жодного разу не дійшло.
 
На 37-й хвилині румуни нарешті створили й свій момент, коли після перехоплення Крішан «вивалився» на наші ворота, але Савенко вчасно вибіг вперед і прийняв його удар на себе.
 
Через хвилину гостям вдалося «розмочити» і другого воротаря «карпатських хлопців». Лебідь здійснив пробіжку лівим флангом і відправив м’яч поміж ніг Григорашу – 0:4. На цьому все й завершилося.
 
Українці сьогодні зробили те, що й мали робити вчора – впевнено розібралися з 15-ю командою в рейтингу УЄФА. Реванш вдався, але більше тішить цільний малюнок гри. А от перспективи збірної Румунії без її бразильських легіонерів виглядають дуже сумнівними.

Румунія – Україна 0:4 (0:3)
Голи:
Фаренюк, 6, Лебідь, 8, 38 (гп - Микитюк), Зварич, 15 (гп - Фаренюк)
Попередження: Паулу Феррейра, 9, Дуда, 20 – Зварич, 19, Журба, 32, Чернявський, 40
Рум.: Теодор Лунгу (Андрей Григораш, 21) – Річард Ішлай, Кадей Барна, Тамаш Кусмоді, Адріан Панзару (к) – Андор Балінт, Даніель Дуда, Джордже Лепедату, Паулу Феррейра – Роберт Крішан, Октавіан Чіреш.
Головний тренер: Ендре Каксо
Укр.: Назарій Войтович (Юрій Савенко, 21) – Віталій Радевич, Сергій Малишко, Артем Фаренюк, Михайло Зварич – Ярослав Лебідь, Євген Сірий, Даниіл Абакшин, Сергій Журба (к) – Ігор Чернявський, Микола Микитюк, Олександр Педяш, Андрій Цілик.
Головний тренер: Олександр Косенко


Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.