Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Олександр Косенко: «Плануємо зіграти товариськи матчи з Іспанією та Азербайджаном»

Головний тренер національної чоловічої збірної України Олександр Косенко підбив підсумки матчів з Румунією та поділився подальшими планами команди

–​ Олександре Петровичу, як оціните матчі з румунами. Чим зустрічі відрізнялися одна від одної?
– Перед стартовим поєдинком умови нам не дозволили провести передігрове тренування. Зал мав свою специфіку. Ноги просто липнули до паркету. Також досить незвичними були і м'ячі. Це трохи відобразилося і на першому таймі стартового матчу. У другій половині ми хоч і поступилися, але грали краще. Передивлялися різні поєднання гравців, адже для цього і потрібні товариські матчі. Всі мають отримувати ігрові хвилини.
 
Напередодні другого поєдинку ми зуміли розібрати перший матч. Було більше візуалізації того як суперник діє без великої кількості натуралізованих бразильців. Друга зустріч з нашого боку вийшла більш цілісною та якісною. Команді вдалося покращити реалізацію. Однак, могли забивати й більше. Відзначу й той факт, що команда не пропустила.
 
–​ За підсумками другого матчу Назарія Войтовича було визнано найкращим гравцем. Наскільки важливо, що він спільно з Савенком зуміли втримати ворота на замку?
– Відзначу, що це швидше загальнокомандна нагорода від хлопців. Думаю, Назарію приємно, що його роботу і зусилля відзначили ті, з ким він грав на паркеті. 
Щодо гри «на нуль», то це додає впевненості не лише голкіперам, а й усій команді. Це плоди роботи всіх гравців. Біля наших володінь не було створено великої кількості моментів, але коли було потрібно – воротарі проявляли себе. 
 
–​ Чи здивував склад суперника відсутністю бразильців?
– Ми знали склад суперника. Коли готувалися до першого матчу – акцентували увагу на діях саме румунських гравців. До другого матчу вже мали відеоінформацію для аналізу. 
 
–​ Як оціните гру новачка Ігоря Чернявського та дії футзалістів, які повернулися після тривалої перерви у виступах за збірну: Андрія Цілика, Євгена Сірого та Віталія Радевича?
– Чернявський старався. Було видно, що у нього велике бажання. Думаю, для кожного гравця перший матч сповнений хвилюванням. Суворо судити не можна. Важливо, що він отримав ігрові хвилини, встиг побути у колективі, отримав досвід. Далі він самостійно має аналізувати власні дії й робити висновки. У нього великий потенціал. Ігор добре працює в єдиноборствах. Ще є куди рухатися і прогресувати. Такий момент є важливим для його кар'єри, адже це перший міжнародний досвід. Загалом, дебютом я лишився задоволений. 
 
Андрій Цілик мав досвід виступів за збірну. Як і минулого разу коли він грав за збірну – розрахунок, передусім йде на власні фізичні можливості. Швидкий  гравець, міцно стоїть на ногах. Йому потрібно більше аналізувати ігрові ситуації. Не можна діяти завдяки одним перевагам – потрібно дивитися за діями суперника й намагатися бути хитрішим у кожному епізоді. Очікую від Андрія більшої ігрової гнучкості. Він може грати краще. Я у цьому впевнений. 
 
Євген Сірий також після перерви повернувся до збірної. На моє переконання, він видав якісні матчі. Помилок майже не припускався. Міг забивати більше. Це б додало впевненості і команді, і йому. Однак, загалом його гра справила позитивне враження.
Сподобалися й дії Віталія Радевича. Його пауза була найменшою серед цих трьох виконавців. Досить гармонійно влився в колектив. Віталій непогано попрацював саме в ігровому плані: добре володів м'ячем, приймав правильні рішення. Склалося враження, що він і не мав перерви у виступах. 
 
–​ Які майбутні плани команди?
– Готуватися до Євро-2022 плануємо завдяки товариським матчам з Іспанією та Азербайджаном. Однак, точно зможу підтвердити поєдинки з останнім суперником за підсумками жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи.
 
Джерело –
Богдан Ісаєв, пресслужба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.