Чемпионат мираСтаніслав Гончаренко: «Чемпіонів не судять, але ні в одній з п'яти останніх ігор Португалія не виглядала сильніше свого суперника»РоссияСергей Зуев: «Новый сезон получится интереснее предыдущего»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхПервая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Захід»Экстра-лигаРоман Гураль та Максим Цар – гравці КІВС «Енергії-2»

В першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над Україною

Румунія наприкінці матчу несподівано вириває перемогу над Україною в першому товариському матчі

Фото: АФУ

В рамках підготовки до чемпіонату Європи 2022 року збірна України провела перший товариський матч проти збірної Румунії. Напередодні гри через травми довелося робити два рокірування у списку викликаних гравців (Корсун – Журба. Цілик – Кузь). Також з інших причин поза заявкою опинилися Микола Білоцерківець і Олег Єрьомін. Крім того, після перерви повернулися у збірну Віталій Радевич, Андрій Цілик і Євген Сірий (через 8 років після останнього виклику!!!).

«Трьохколірні» не потрапили ані на Кубок світу, ані на чемпіонат Європи, тому готують команду з прицілом на найближче майбутнє. У матчі з Україною «карпатські хлопці» вирішили обійтися без важкої бразильської артилерії (Савіо, Феліпе Олівейра, Іке) і залучили до складу лише одного легіонера – португальця Паулу Феррейру. 

Українцям вдалося відкрити рахунок вже на 65-й секунді. Євген Сірий потужно пробив вводячи м’яч з ауту, а рикошет від румунського захисника дозволив легалізувати цей гол – 0:1. Цей гол якось розслабив українців і вони зовсім перестали активно діяти попереду. Підопічні Косенка територіально повністю контролювали гру, але зовсім її не загострювали. А господарі ніби перебували в сонному царстві й взагалі ніяк не позначали свою присутність. Ендре Каксо довго не зміг дивитися на цю безрадісну картину і вже на 8-й хвилині взяв тайм-аут.

Після хвилинної паузи гра розкрилася і румуни згадали, що вони господарі майданчика. Лунгу зі штрафних перевіряв пильність нашого капітана, але й українці в боргу не хотіли залишатися – Лебідь обікрав Лупедату. Але з вигідної позиції пробив повз.

На екваторі тайму з лівого флангу свою гармату розрядив Микитюк, але Григораш сьогодні діяв надійно.

Румуни продовжували додавати обертів і вибігли в контратаку 2 в 1, але Крішан не зумів переграти Ципуна, який впорався ще й з добиванням. Врешті-решт господарі були винагороджені за активність. «Триколірні» розіграли комбінацію як по книжці і Барна замикав дальню. Коли Ципун вже лежачи намагався якось цьому завадити – 1:1. Після цього тайм-аут взяв вже тренерський штаб збірної України. Після нього почалося обопільне бомбардування воріт з дальніх відстаней, але воротарі сьогодні не помилялися.

Останні хвилини першої половини зустрічі активніше провели українці. Проте за 56 секунд до сирени на перерву Педяш після невдалого обіграшу навіщось сфолив в центрі майданчика, коли цього не вимагала ситуація. Натуралізований португалець Паулу Феррейра з 10-метрового пробив банально по центру і не переграв Ципуна, який ще й відбив його ж добивання п’ятою.

По перерві «жовто-блакитні» вийшли зовсім з іншим настроєм. Олександр Косенко традиційно ввів у гру свіжі сили з тих гравців, які не виходили у першому таймі. Гості домінували увесь другий тайм, але завершився він для них негативно.

Вже в дебюті Микитюк двічі здалеку в одній атаці міг виводити українців вперед, але за господарів зіграли воротар і поперечина. Далі Григораш рятував ворота вже своїми силами без допомоги каркасу після ударів Радевича, Лебедя і Малишка. Згодом Фаренюк на правому фланзі обіграв Балінта, вивалився віч-на-віч, але воротар встиг вчасно вибігти й прийняти його удар на себе.

У другому таймі у румунів не клеїлося абсолютно нічого, навіть просто трохи потримати м’яч підопічним Ендре Каксо було важко.

На 32-й хвилині Сірий «на п’ятаку» просто не зумів проштовхнути м’яч у ворота на добиванні у боротьбі із захисником. Здавалося б, що ще треба, щоб м’яч таки опинився у румунських воротах?

На 37-й хвилині ледь не перша атака румунів у другому таймі стала результативною. Паулу Феррейра на лівому фланзі кинув «між» Радевичу і віддав пас в центр на Кадея Барну. Лебідь змістився на фланг, щоб страхувати Радевича, тож Барна опинився сам перед воротами. Румун в дотик вразив порожній кут, бо Ципун не стиг переміститися у воротах і оформив дубль.

Одразу після цього «жовто-блакитні» взяли тайм-аут і Микитюк вийшов п’ятим польовим разом з Лебідем, Ціликом, Абакшиним і Фаренюком. На останню хвилина бригада розіграшу більшості вийшла таким складом: Журба (у воротарській футболці), Малишко, Зварич, Педяш і Сірий. Втім, українцям так і не вдалося зрівняти рахунок.

Навіть з урахуванням кадрових нюансів, матч з не найсильнішим суперником для українців вийшов досить неоднозначним. 

Румунія –  Україна  2:1 (1:1)
Голи:
Барна, 12 (гп - Соболч), 37 (гп - Паулу Феррейра)  –  Сірий, 2
Румунія: Андрей Григораш  (Теодор Лунгу, 31, Андрей Григораш, 32) – Річард Ішлай, Іштван Ходьнодь, Тамаш Кусмоді, Адріан Панзару (к) – Джордже Лепедату, Октавіан Чіреш,  Паулу Феррейра, Маня Соболч –  Андор Балінт, Кадей Барна, Роберт Крішан, Даніель Дуда.
Головний тренер: Ендре Каксо 
Україна: Кирило Ципун (к) – Ігор Чернявський, Євген Сірий, Сергій Журба, Олександр Педяш – Ярослав Лебідь, Микола Микитюк, Даниіл Абакшин, Андрій Цілик – Віталій Радевич, Артем Фаренюк – Сергій Малишко – Михайло Зварич.
Запас: Юрій Савенко (вр).
Головний тренер: Олександр Косенко
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.