БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. Разгром от БЧ и трудная победа ВРЗЭкстра-лига«in.IT» в рамках підготовки до першої ліги України зіграв спаринг з «Енергією»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 14: Бразилія та Аргентина утворять південноамериканський півфіналЧемпионат мираСергей Скорович: «Обидно проигрывать такие матчи»Женский футзал«Будстар-НПУ» та «ЗХО-Тесла» здобули розгромні перемоги у перших матчах півфіналу Кубка УкраїниСборная УкраиныУкраїна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчіЧемпионат мираДуглас Жуниор: «Финал Казахстан – Бразилия – моя заветная мечта»Сборная УкраиныМикола Микитюк: «Вважаю, що ми не заслуговували програти румунам»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «Я буду бесконечно благодарен футзалу за все, что он мне дал»Чемпионат мираЗемсков и Кнаудт о четвертьфинале ЧМ Россия – АргентинаПольшаМикола Морозов – новий тренер польського «Come-On»БразилияКубок Бразилии (Copa do Brasil de Futsal)-2021. Финал. Матч 2. Жарагуа – Сеара. LIVE!Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюЧемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»

Василь Сухомлінов: «Треба підійти до однієї штанги, потім до іншої і помолитися»

Невидане (частина 1) – Василь Сухомлінов, Володимир Залойло, Євген Ривкін

Василь Сухомлінов, екс-воротар донецького «Шахтаря» та збірної України
 
Хто з Ваших партнерів відрізнявся веселим гонором?
– Володимир Дейнега відрізнявся веселістю, ну і молодь, переважно Сергій Ситін, а також Сергій Задорожній і Сашко Косенко, з ним я більше у збірній перетинався. Не можна не згадати і Владислава Корнєєва – він завжди відрізнявся цікавим неординарним мисленням і гумор у нього був такий необразливий, він взагалі був веселим у спілкуванні. До таких жартівників можна віднести і Сергія Гупаленка – з такими людьми хочеться спілкуватися і сміятися. Ці люди завжди могли розповісти анекдот або якусь веселу історію.
 
На Вашу думку, якщо воротар пропускає гол між ніг, то це завжди його помилка чи ні?
– Я вважаю, що з якої б відстані гравець не бив, якщо м’яч пролітає поруч з тілом воротаря, не обов’язково поміж ніг, то воротар в таких ситуаціях має виручати. Немає таких ситуацій, коли м’ячі не беруться. Бувають ситуація, коли ти біля однієї стійки, а м’яч летить під іншу, але якщо ти віриш у себе, то зможеш перегрупуватися. Головне – це психологія. Якщо воротар пропускає між ніг, то для мене це означає, що він не виручив, а груба це помилка чи ні – вирішувати тренеру. Взагалі різні ситуації бувають, наприклад, такий пропущений м’яч може мобілізувати команду і воротаря.
 
У Вас були якісь свої воротарські забобони?
– Є така собі молитва перед грою. Треба підійти до однієї штанги, потім до іншої і помолитися «збережи ворота в недоторканості». Це як «Отче наш».
 
Якісь навички отримані під час воротарської кар’єри у житті знадобилися?
– Саме воротарське уміння лише на полі. Ну а загалом, то якесь натхнення, дух переможця, дисципліна, досягнення результату – це все система в спорті і воно в повсякденному житті теж дає свої плоди.


 
Володимир Залойло (інтерв’ю бралося перед стартом плей-оф минулого чемпіонату), дворазовий чемпіон України як тренер (зі СКІФ-Слід та Уніспорт-Будстаром)
 
Який Ваш прогноз на плей-оф екстра-ліги?
– На початку сезону «Локомотив» здорового грав, «ЛТК» непогано, але після того як «Ураган» купив бразильців, то у них гра виглядає покраще, щоправда не знаю як вони примудрилися в останньому турі програти «Кардиналу-Рівне». «Енергію» теж не можна скидати з рахунків. Загалом шанси майже рівні, але я б розставив так: 30% «Енергії», 25% «Локомотиву», 25% «Урагану» і 20% «ЛТК». Якщо молодь «ЛТК» витримає, то й вони можуть виграти чемпіонат. Після того, як пішов Гончаренко, то «Енергія» фізично «стала», але зараз прийшов Косенко і команда оживає. Прикро, що «Єнакієвець» не пройшов, бо у них теж хороша команда, але там певні помилки зробили.
 
Хто кращий гравець чемпіонату на Вашу думку?
– Якщо брати лідерів, які виділяються на тлі команди, то це Сімка в «Урагані», в «ЛТК» Рось, Дмитро Сорокін цей сезон чудово проводить за «Локомотив», а в «Енергії» Коваль.
 
В чому криються причини невдалого виступу «Спортлідер+»?
– Склад у команди непоганий і вони з усіма на рівних грали, але їм не вистачило зіграності в обороні, було багато провалів у захисті, тому вони й пропустили найбільше голів. Забивали-то вони на рівні інших команд. Вони трохи романтично грали, бо взяли гравців, які були лідерами у своїх командах, як-от Цой, Калуков, Коробка, треба щоб вони дещо притерлися. Якщо зможуть зберегти команду на наступний рік, то виступлять успішніше.

Євген Ривкін, головний тренер харківського «Локомотива» та збірної України
 
Євгене Семеновичу, як почалася Ваша тренерська кар’єра?
– Після служби у збройних силах у 1989 році, я почав працювати в ДФСК «Локомотив» Південної залізниці інструктором і паралельно навчався в Харківському державному інституті фізичної культури на кафедрі футболу. Тоді на місці Палацу Спорту ім. Г.М. Кірпи був стадіон з непоганим футбольним полем і спортмайданчиками з гумовим покриттям, але в ДЮСШ «Локомотив» відділення футболу не було. Я звернувся до начальника ДФСК «Локомотив» Євгена Васильовича Щербини з проханням спробувати набрати групу дітей. Так потихеньку з однієї групи «Локомотив» виріс до серйозної футбольної школи.
 
Взагалі, я дуже вдячний Євгену Васильовичу і Віктору Миколайовичу Остапчуку, зараз народному депутату, герою України, а тоді начальнику Південної залізниці. Людям, які мені повірили, і дали можливість реалізувати, по суті, непросту ідею: підготувати простих хлопчаків до рівня спортсменів високих досягнень. Звичайно ж, серйозну роль у моїй кар'єрі, але вже професійного тренера, зіграла ще одна чудова людина, Сергій Вадимович Крилов, президент МФК «Локомотив», якому я теж дуже вдячний.
 
Скажіть, коли тренували дітей у футболі, могли собі уявити, що сягнете таких вершин у футзалі?
– По-перше, думаю, що вершин у футзалі я ще не досяг і є до чого прагнути. По-друге, я завжди намагався ставити для себе і своїх вихованців максимальні завдання. Річ у тім, що я тренер у другому поколінні. Мій батько, Семен Миронович, на жаль, зараз його вже немає, так само працював тренером, щоправда з плавання. Він навчив плавати багатьох видатних спортсменів, які потім брали участь і завойовували медалі на чемпіонатах світу та олімпійських іграх, але, на жаль, під керівництвом інших тренерів. Я багато чому навчився у батька, особливо психології роботи з дітьми, але однозначно хотів самостійно довести своїх хлопців до професійного рівня. Коли це вийшло – задумався про роботу в професійної команді.
 
Пишаюся тим, що мої хлопці змогли пробитися у світ великого футболу та футзалу. Найбільшого успіху досягнув Сергій Пшеничних, який зараз грає в «Металісті», у своєму рідному місті. Багато хлопців, з ким мені доводилося працювати грали або грають у першій та другій футбольних лігах України, і, звичайно ж, у футзал. До речі, з футзалом познайомився в січні 1998 року, коли в Києві проводився перший юнацький Кубок України і «Локомотиву» як переможцю першості м. Харкова запропонували взяти участь.
 
Саме команда юнаків 1981-82 р.н., в якій грав Сергій Пшеничних, у непростій боротьбі з дублерами таких клубів, як «Кий» (Київ), «Локомотив» (Одеса), «ЕХО» (Харків) і ще 8-ма спортивними школами, змогли завоювати перше місце і отримати перший, можна сказати, історичний Кубок України серед юнаків. Потім вже інша група хлопців 1987-88 р.н. незмінно рік за роком вигравала першість України з футзалу у своїй віковій категорії і лише один раз була другою. Багато з цих хлопців зараз захищають честь харківського «Локомотива» в Україні та Європі.
 
Андрій Гулій, Екстра-ліга

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.