Первая лига Перша ліга 2021/22. 5 тур. «SkyUp» став одноосібним лідером, «Любарт» завершує перше коло на передостанньому місціПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 13. Когда голы не в радостьИталияИталия-2021/22. Тур 10. Десятая победа «Падуи» и неудачный дебют Кайо ЖуниораИспанияИспания-2021/22. Тур 8. «Барса» выходит в единоличные лидерыЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. Гольова перестрілка в Хмельницькому і поразки дебютантокЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. «Ураган» відпускає конкурентівБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Футзал в миреІрина Дубицька та Анастасія Кліпаченко продовжать кар’єру в кувейтській «Аль-Сальмії»Женский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. «Легіон-Університет» (Луцьк) – «Новий Львів» (Львів). АнонсЛига чемпионов УЕФАЭлитный раунд Лиги чемпионов УЕФА начинается 1 декабряРоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЧеркаси приймуть Матч зірок-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світі

Валерій Легчанов: «Молодь прогресує, розуміє куди їм треба рухатись і не гає час»

Головний тренер ФК «Енергія» підбив невеликі підсумки 2020 року.


 Якби на початку чемпіонату Вам сказали, що «Енергія» буде в першій четвірці в кінці регулярки, повірили б?
 Це нормально! Ми повернулись туди, де були раніше. Повернулись на наш рівень. Казав хлопцям, що це результат їхньої праці. Мали проблемний сезон після фінансової кризи, будували команду далі, зараз додали пару елементів і отримали результат. Вважаю, що ми по грі перебуваємо там, де є. Можливо, хтось і сумнівається, але ми там, де є. Хоча цього мало, і можемо, і маємо бути ще вище. 

 Хто з молодих гравців найбільше прогресував минулого року?
 Не хочеться виділяти когось окремо. В цілому команда рухається правильно. Впевнені дії досвідчених – вони показують якісний футзал. Молодь за ними тягнеться і показує, що на них можна розраховувати. Грудневий матч із Житомиром показав, що без Струка, Танського, без захисників, зіграли і дали результат. Це відкрило мені додаткові опції. Молодь прогресує, розуміє куди їм треба рухатись і не гає час. 

 Молодь прогресує, досвідчені повертаються в Україну, а сам чемпіонат став сильнішим? 
 Чемпіонат прогресує, з’являється багато нового. Комусь би хотілось більше прогресу, але це десь залежить від фінансового становища в країні. Гроші дозволяють залучити якісних легіонерів, а ті додають сили чемпіонату. Але з кожним днем, місяцем і роком чемпіонат буде прогресувати. Його рівень це вже трошки інша складова. Тут хочеться щоб і топові збірники повернулись, і сильні легіонери з’явились, але така ситуація не тільки у футзалі. Проте молодь має більше шансів. Якби все було як колись, то половина молодих гравців ще б грала у Першій лізі чи чемпіонатах міста та не мала нагоди себе проявити. У всьому треба шукати плюси. Те, що футзал прогресує – це однозначно.
    
 Який найкращий матч «Енергії» за грою у 2020 році? 
 Тут декілька можна відмітити. Домашня гра з «Ураганом», яка надихнула, 1:1 у Львові. Ми не перемогли, але гра мені сподобався. Вже тоді закладалось розуміння і впевненість, що ми не далеко від топ команд. Цього сезону відмічу теж не переможний матч – фінал Кубка Львівщини з «Продексімом». По грі ми розуміли, що ми вже тут поруч. І домашня перемога над «ХІТом».     

 Найбільш провальний по грі матч «Енергії» у 2020 році? 
 З «Кардиналом-Рівне» 5:1, як би це не виглядало смішно. Результат завжди все перекриє. Що було на ось цьому (показує на планшетку – прим. авт.) і що було на майданчику – це різні речі. Тільки надійна гра Войтовича і хороша реалізація моментів все змінили. По грі весь матч ми зіграли не так, як планувалось. У інших іграх теж були провальні проміжки. В Рівному наздоганяли і в Харкові з «Монолітом» провалили перший тайм. А ось щоб весь матч нам не вдавався – це гра з «Кардиналом-Рівне» вдома.     

 Три найкращі гравці чемпіонату на Вашу думку
 Петро Шотурма, Тарас Кузь, Михайло Зварич. Досвідчений з них тільки Тарас Васильович, а інші два ще прогресують і межі досконалості немає. Їм ще немає 30-ти, а у футзалі це якраз вік розквіту. Від 27 до 35 ти перебуваєш в гармонії між фізичними кондиціями і досвідом. Не знаю чому люди дивуються коли я відзначаю Петра. Він прогресує і навколо нього вже можна будувати команду. Не так як колись: зіграв – не зіграв, десь затримався. Він вже системоутворюючий гравець. 

Станіслав Безушко

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.