Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Олександр Хурсов: «Нехай переможе сильніший»

Перша ліга. Фінал. «Food Centre-СумДУ» – «Авангард». Коментарі перед протистоянням

 

Напередодні першого матчу фінальної серії Першої ліги прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася з головними тренерами сумського «Food Centre-СумДУ» та краматорського «Авангарда» про підготовку команд до поєдинків за золоті медалі чемпіонату.

Олександр Хурсов, головний тренер ФК «Авангард» (Краматорськ):

– Підбийте підсумки півфінальної серії з «Епіцентром К-Таїрова».
– Це була надзвичайно важка серія з сильним опонентом. Все вирішувалося на останніх секундах як у першому, так і у другому поєдинках. В Одесі ми зуміли не пропустити, коли грали у меншості після вилучення Цапова, а наприкінці поєдинку зробили рахунок рівним. Ці епізоди стали ключовими у першому протистоянні. Вдома наша команда мала перевагу у три м’ячі (рахунок був 4:1 та 5:2 на користь «Авангарда»), але втримати її не вдалося. Зрештою, за дві хвилини до завершення від комфортного гандикапу нічого не залишилося, і на той момент ми мали грати у серії за 3-тє місце. Втім, нам вдалося знайти у собі сили та забити сьомий м’яч, який приніс нам перемогу та вихід до фіналу. Все ж, як кажуть, щастить сильнішим. Десь на дещицю, але ми виявилися кращими за суперника. Дуже тішимося з цього приводу та готуємося виконати завдання на сезон – стати чемпіонами Першої ліги.

– Як оціните перебіг подій в іншому півфінальному протистоянні?
– Звичайно, слідкували за матчами наших потенційних суперників. Правду кажучи, якщо зважати на те, якою була перевага «Урагана-2-КФВ» після першого матчу, ми думали, що нам доведеться зіграти саме з івано-франківською командою. Результат першого поєдинку був дуже несподіваним. Втім, у Сумах господарі продемонстрували свій клас та здобули перемогу з необхідним для себе рахунком. Думаю, що причинами цього стали індивідуальна майстерність, досвід та перевага у габаритах. «Ураган-2-КФВ» не витримав цього натиску, хоча, зважаючи на перевагу після першого поєдинку, саме ця команда мала проходити далі. Втім, «Food Centre-СумДУ» довів, що цей колектив є надзвичайно непростим суперником. Однозначно, у фіналі нам легко не буде. Налаштовуємося на ці протистояння дуже серйозно!

– У регулярному чемпіонаті обидва очні матчі завершили внічию (1:1 у Сумах та 2:2 у Краматорську). Наскільки символічно, що саме у фінальній серії вирішиться те, хто є сильнішим?
– На моє переконання, дуже добре, що так вийшло. Ми зустрінемося у фінальних поєдинках, щоб розставити всі крапки над «і» та втілити на паркеті те, чого не вдалося зробити до того. Дійсно, хочеться побажати, щоб у цій боротьбі переміг сильніший.

 За рахунок чого можна переграти суперника за підсумками двоматчевого протистояння?
– Ми маємо певні ігрові і тактичні напрацювання, але поки нехай це залишиться таємницею.

 

Сергій Пєсоцький, головний тренер ФК «Food Centre-СумДУ» (Суми):

– Підбийте підсумок півфінальної серії з «Ураганом-2-КФВ».
– Звісно, добре, що ми зуміли досягнути необхідного результату за підсумками двох матчів. Це вдалося зробити у домашньому поєдинку. Ми зуміли прийти до тями у Сумах. Не знаю, що сталося в Івано-Франківську. Чи це була певна недооцінка суперника, чи щось інше. Зрештою, низка незрозумілих помилок призвела до того, що ми пропустили 6 м’ячів. Загалом, команда вийшла до фіналу, і нині живемо з думками саме про «золоту» серію.

– Як оціните перебіг подій в іншому півфінальному протистоянні?
– Матч в Одесі бачив лише в огляді. Натомість, інший поєдинок мав змогу переглянути у повному обсязі. Цьому посприяв факт того, що ми раніше закінчили свою серію і те, що зустріч відбувалася під час великодніх вихідних. Загалом, вдалося зробити для себе певні підсумки.

– У регулярному чемпіонаті обидва очні матчі завершили внічию (1:1 у Сумах та 2:2 у Краматорську). Наскільки символічно, що саме у фінальній серії вирішиться те, хто є сильнішим?
– Поєдинки плей-офф та регулярного чемпіонату трохи відрізняються. Поки що важко сказати як складуться матчі за перше місце. У чемпіонаті протягом домашнього матчу ми поводили себе на майданчику занадто обережно. Очікували від суперників якихось помилок. У Слов’янську майданчик має свою специфіку, що змушувало нас спростити свою гру. Думаю, що перший поєдинок буде дуже серйозним і відповідальним. Тим більше, що його ми провидитимемо вдома. Звичайно, ставитимемо перед собою завдання використати цю перевагу. Команда не гратиме у відкритий футзал, оскільки дуже багато залежатиме від матчу на паркеті суперника. Мені здається, що не варто очікувати на зливу голів у першій зустрічі, натомість, специфіка залу у Слов’янську є непередбачуваною. Будь-яка помилка або ж втрата концентрації може призвести до пропущеного голу. «Авангард» гідно пройшов усю дистанцію. У команді зібрані кваліфіковані виконавці. Думаю, всім буде дуже цікаво спостерігати за цим протистоянням.

Окремо хотів би додати з приводу регламенту та жовтих карток. Ми зіграли на два матчі більше, ніж суперник. Це дає про себе знати. Вважаю, якщо наступного року формат чемпіонату буде ідентичним, то варто було б анулювати накопичені попередження перед медальними серіями. Боротьба точиться на найвищому рівні з вагомим рівнем напруги. Перед першим поєдинком ми недорахувалися двох гравців. Не виключено, що і другий матч пропустить хтось з гравців через те, що він провів більше поєдинків, і, відповідно, мав більше нагод отримати попередження. На цей аспект завертаємо увагу і самих футзалістів.

– За рахунок чого можна переграти суперника за підсумками двоматчевого протистояння?
– Обидві команди гідні одна одної та гідні боротьби за головний трофей змагань. На перший план вийдуть такі аспекти як налаштування, психологія та стійкість. З технічної і тактичної точок зору обидва клуби готові дуже добре. Свідченням цьому став регулярний чемпіонат. Думаю, шанси обидвох команд на золоті медалі є приблизно рівними.
 

Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.