ПортугалияЮнацька збірна України (U-19) поступилася одноліткам з Португалії у першому матчіПортугалияПортугалия-2021/22. Лучшие голы 6-го тураЮношеский футзалАндрій Ткачук: «Очікуємо на цікаві матчі з сильним суперником»ПортугалияРикардиньо завершил карьеру в сборной ПортугалииЧемпионат мираБебе: «Когда я уходил из «Бенфики», все думали, что я закончил, а я стиснул зубы и стал чемпионом мира»Чемпионат Европы«Суспільне» покаже жіночий Євро-2022Юношеский футзалПортугалія (U-19) – Україна (U-19). LIVE!ИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 5-го тураСборная УкраиныВизначено склад збірної України на товариські матчі проти ІспаніїЛига чемпионов УЕФАСергей Скорович: «Явные фавориты – «Спортинг» и «Барса»ИталияИталия-2021/22. Тур 7. Победная секунда «Падуи»ПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 9. «Пяст» выходит на первое местоКазахстанСерик Жаманкулов: «Мы с Димашем всегда хотели работать вместе и приносить пользу казахстанскому футзалу»Первая лига Ярослав Писько залишив «in.IT»ИспанияИспания-2021/22. Тур 5. Господство гостей и нефарт «Сарагосы»Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Стартові матчі другого попереднього раунду. Результати, огляди, відеоВетераны«Чорне море» – володар Кубка України (45+)-2021Юношеский футзалВіталій Одегов: «Маємо три кадрові втрати перед матчами з Португалією»ИспанияФеде Відаль визначився зі списком гравців на матчі проти УкраїниЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 10 тур. «Суми» підтягуються до «середняків»

Тарас Шпичка: «У команді мають бути легіонери, бо ми беремо щось нове від них, а вони – від нас»

Головний тренер «SkyUp» Тарас Шпичка підбив проміжні підсумки старту сезону для клубу та розповів про підготовку до кубкового поєдинку проти КІВС «Енергія-2»


– Тарасе Олександровичу, перша і друга команди вже провели по декілька матчів у Першій лізі та Вищій лізі чемпіонату Києва. Як охарактеризуєте старт сезону для «SkyUp»?
– Можу сказати, що все визначається результатом. Кожна з команд зуміла здобути по дві перемоги. Це не може не тішити. Однак, якщо вести мову про гру, то нею я не зовсім задоволений. Поки що не маю того малюнку, який хотілося б бачити. На 100% команда поки що не готова. Трошки не такою як хотілося б вийшла підготовка. Однак, через матчі й подальші тренування будемо покращувати власну гру.

– Найближчий матч основна команда проведе у рамках Кубка України. Як охарактеризуєте майбутнього суперника – КІВС «Енергію-2»?
– Кубок України – це окреме змагання. Тут важливим є кожен матч. Всі суперники – сильні. Є досить багато прикладів, коли команди, від яких не очікуєш чогось надзвичайного досягають результату. У Кубку України немає авторитетів, тож налаштування на кожен матч має бути максимальним. Щодо суперника, то бренд «Енергія» багато про що свідчить. Хоч це і друга команда, але завжди є певний стиль гри. Готуємося до дуже непростого протистояння з цікавим опонентом. 

– Команди «SkyUp» беруть участь у трьох турнірах. Які завдання поставлені перед кожною з них?
– Кожен спортсмен, який має самоповагу ставить перед собою максимальні завдання у будь-яких турнірах. У матчі чи навіть на тренуванні гравець має бути налаштований на максимальний результат і перемогу у кожному єдиноборстві. Думаю, що тут навіть зайвих завдань ставити не треба. Потрібно виходити на паркет і здобувати результат. Будемо налаштовуватися на кожен матч так, щоб завершити його перемогою.

– Бразильські легіонери – доволі нетипове явище у Першій лізі. Розкажіть більше про Морено. Наскільки його підписання додало команді креативу?
– Під час своєї кар’єри футзаліста я сам доволі багато грав з бразильцями. Це футзаліст високого рівня, але поки що він не набрав свої оптимальних кондицій. Я дуже сподіваюся на те, що він зможе додати і буде грати ще краще. Втім, за результатами тих матчів, які він провів, впали в око його клас та майстерність. Йому є куди додавати й вірю, що він продемонструє себе як легіонер дійсно високого рівня. 

– Найближчої суботи в Юнацькій Екстра-лізі (U-17) розпочне свою боротьбу «SkyUp-ДЮСШ №25», Як вважаєте, наскільки важливою є структура у клубі, коли у ній присутні основна, друга та юнацька команди?
– Я вважаю, що це дуже важливо. Станом на сьогодні в Україні не так багато футзальних шкіл і молодих талантів, які приходять не з футболу, а є саме плодом роботи цих шкіл. Звичайно, якщо клуб прагне рухатися вперед, то потрібно думати про майбутнє. Яскравим прикладом «Ураган». У головній команді зараз присутні чимало виконавців, а юнацькі команди беруть участь у чемпіонатах України в різних вікових категоріях. Вихованці івано-франківського клубу також присутні і у національній та юнацькій збірних. Це дуже правильний напрямок роботи. Ми лише на шляху свого становлення. Хочеться, щоб ці молоді футзалісти через певний час поповнювали склад основної команди. Має бути певна структура і діти повинні розуміти філософію клубу: до чого прагнути та що від них вимагають на майданчику. Це розуміння має закладатися у досить ранньому віці, аби у 17-18 років ці люди могли грати на високому рівні. До прикладу «Урагана» я також можу додати й чемпіона Росії – єкатеринбурзьку «Сінару». Вихованці цієї команди перебувають на провідних позиціях і у чемпіонаті Росії, і у збірній цієї країни. Однак, легіонери також мають бути присутніми у команді. Українці беруть щось нове від них, а вони – від нас. Такий баланс завжди йде лише на користь. Я сподіваюся, що наявність своєї школи принесе свої плоди можливо не за рік, але за роки три-чотири це має дати свій результат!

Джерело - «SkyUp»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.