БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. Разгром от БЧ и трудная победа ВРЗЭкстра-лига«in.IT» в рамках підготовки до першої ліги України зіграв спаринг з «Енергією»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 14: Бразилія та Аргентина утворять південноамериканський півфіналЧемпионат мираСергей Скорович: «Обидно проигрывать такие матчи»Женский футзал«Будстар-НПУ» та «ЗХО-Тесла» здобули розгромні перемоги у перших матчах півфіналу Кубка УкраїниСборная УкраиныУкраїна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчіЧемпионат мираДуглас Жуниор: «Финал Казахстан – Бразилия – моя заветная мечта»Сборная УкраиныМикола Микитюк: «Вважаю, що ми не заслуговували програти румунам»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «Я буду бесконечно благодарен футзалу за все, что он мне дал»Чемпионат мираЗемсков и Кнаудт о четвертьфинале ЧМ Россия – АргентинаПольшаМикола Морозов – новий тренер польського «Come-On»БразилияКубок Бразилии (Copa do Brasil de Futsal)-2021. Финал. Матч 2. Жарагуа – Сеара. LIVE!Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюЧемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»

Хіт-парад футзального 2018 року

Згадуємо найцікавіше з минулого року

Нас нарешті відкопали в завалах салату Олів’є, куті і пляшок з-під «Peter Mertes Just 0», а тому, почухавши потилицю, ми вирішили згадати головні події минулого року. Одразу хочемо зазначити, що не варто сприймати наш хіт-парад всерйоз.


Перемога року:
Груповий етап чемпіонату Європи серед гравців з вадами зору. Росія — Україна 0:2
15 грудня. Чемпіонат Європи серед гравців з вадами зору. Фінал. Україна - Росія 4:1
26 серпня. Груповий етап жіночого студентського чемпіонату світу. Росія - Україна 1:2

 

Поразка року:
24 серпня. Півфінал чоловічого студентського чемпіонату світу. Україна - Росія 2:4
26 серпня. Фінал жіночого студентського чемпіонату світу. Україна - Росія 0:2


В цих номінаціях коментарі зайві.

 

Матч року: 3 тур Екстра-ліги 2018/19. Кардинал-Рівне – Ураган 6:5

Дуже прикро, що уболівальники не змогли побачити цей матч у прямій трансляції за винятком 450 осіб на трибунах. Більш божевільного матчу з нелогічним перебігом, купою голів і постійним адреналіном (трибуни в Рівному завжди цьому сприяють) важко знайти, а тому не полінуйтеся подивитися його у записі, якщо, звісно, ви вже цього не зробили.
 

Перехід року: Андрій Федюк (з «Енергії» в «Ураган»)

Відверто скажемо, що цікавих трансферних бомб минулого року не сталося, на відміну від початку цього, а тому виділимо перехід капітана «Енергії» Андрія Федюка в «Ураган». Так, звісно, що такої принциповості, яка могла б бути у цьому переході років 8 тому вже немає, але Андрій відіграв за «левів» 13 сезонів і у свої 37 років показує, що є ще порох у порохівницях. 

Людина, яка змінила все року: Станіслав Гончаренко

П’ять з половиною років Екстра-ліга чекала його повернення. Він таки повернувся і показав, що навіть зібравши команду з ноунеймів можна сходу боротися за найвищі місця в чемпіонаті України. Ще, звісно, зарано говорити про кінцевий результат, але ми чекаємо Moneyball по-українськи.

Прогрес року: Ігор Салтанов

У цій номінації могли бути ще пару партнерів Ігоря, але ж саме він за півроку пройшов шлях від виступів у «вишці» Києва до запрошення у національну збірну і клепання голів у промислових кількостях в Екстра-лізі при тому, що в аматорах таким не виділявся. Останнім часом Ігор трохи здав, але ми сподіваємося, що це тимчасово.

Що взагалі відбувається року: зміни тренерів у «Титані»

5 (П’ЯТЬ!!!) тренерів впродовж календарного року у покровській команді – це не просто багато, а занадто багато. Дмитро Камеко, Анатолій Мілінькій, Павло Пічкуров, Олег Зозуля, Богдан Свірідов… хто наступний? Як можна щось планувати з такою плинністю кадрів на одній з найважливіших посад? Зрозуміло, що керівництво «Титану» хоче зробити якнайкраще, але поки що виходить не дуже.

 


Скандал року: перехід трьох гравців «Сокола» у кінці лютого в інші клуби

Скандалів цього року вистачало, але ми вирішили обрати саме цей. Нагадаємо, що у відповідності до рішення Палати з вирішення спорів ФФУ гравці «Сокола» Олександр Педяш, Андрій Лисенко та Ілля Бакінський отримали статус «вільних агентів», а після цього були заявлені за «ХІТ», «Ураган» і «Продексім» відповідно.

 


Останній з могікан року: Валерій Директоренко

Сергій Піддубний поїхав грати в Білорусь, Максим Павленко сконцентрувався виключно на тренерській кар’єрі, Роман Кідратів тепер грає у Першій лізі, тож Валерій Директоренко залишився найстаршим діючим гравцем в Екстра-лізі, який добряче так застав буремний футзал 90-х років минулого століття.

 


Ренесанс року: «Ураган» в другій половині сезону 2017/18

Івано-франківський клуб практично до останнього туру боровся за потрапляння у вісімку і таки встиг вскочити в останній вагон потяга, що вирушав, а також дійшов до фіналу Кубка України чого не вдавалося до того (чого лише варта перемога 7:1 над «Продексімом»). У чвертьфіналі плей-оф Екстра-ліги казка другої половини сезону закінчилася, хоча «дракони» програли «ХІТу» лише один матч з чотирьох.

 


Ти ж мене підманула, ти ж мене підвела року: збірна Португалії

Ми їх чекали, а вони нам помахали рукою…

 


Перебудова року: «Ураган»

В івано-франківському клубі вирішили почати все з чистого аркуша і змінили практично усіх: від персоналу до гравців. Клуб наче заново створили. Із затамованим подихом спостерігаємо до чого це приведе. На проміжному етапі завойовано Кубок ліги, що додає нотки оптимізму.

 


Несподіванка року: третє місце «Кардиналу-Рівне» за підсумками року

Здається всі розуміли, що рівняни в цьому сезоні «вистрілять», але навряд чи хтось чекав аж такого еквіваленту тротилу, хоч під кінець року механізм і дав збій. Щоб утриматися на завойованих позиціях рівнянам не вистає глибини складу так, що аж

«Реве та стогне Устя вузенька, 
Сердитий вітер у вікна ДСЮШ-4 завива…»

Втім, допомога з Києва вже у дорозі.

 


Травма року: Віталій Танський

Після відходу Володимира Кардаша і Андрія Федюка Віталій мав звалити на свої плечі лідерські обов’язки, але через травму пропустив всю першу частину сезону. Чогось є впевненість, що якби він був на паркеті, то «Енергія» набрала б більше очок, ніж має зараз.

 



Досягнення року: срібло жіночої студентської збірної на чемпіонаті світу, бронза чоловічої студентської збірної на чемпіонаті світу, перемога збірної з вадами зору на чемпіонаті Європи

Національній чоловічій збірній і нашим представникам в єврокубках цього року похвалитися нічим, а тому за них довелося відпрацьовувати студентам і збірній з вадами зору. Два комплекти нагород з Казахстану – далеко не найгірший врожай, особливо для дівчат.

 


Телепорт року: Владислав Первєєв

З Юнацької Екстра-ліги одразу в основу «Сокола», причому Влад там саме грає, а не спостерігає за великими дядями. Віримо в перспективу.

 


Подія року: Матч всіх зірок Екстра-ліги

Як для першого разу все пройшло досить непогано, особливо у другому таймі. Мабуть, у перерві тренери встигли провести зі своїми підопічними виховні бесіди. Хочеться сподіватися, що у майбутньому врахують організаційні «проколи» першого матчу і він виросте у конкурентоздатний продукт.

Опитування року: опитування на найпопулярнішому рівненському радіо «ТРЕК» 


Чомусь здається, що в інших містах відсоток може бути ще меншим, на жаль…
 


Інтерв’ю року: Дмитро Камеко


Схоже, що ми не помремо від скромності, але, чорт забирай, ви мусите це прочитати. 

П.с. Дмитре, гроші за рекламу скинете на картку.


Вікно в Європу року: 9 з 10 клубів Екстра-ліги влітку грали з іноземними командами

Цього літа практично всі клуби нашого найвищого дивізіону катали «товарняки» проти іноземних команд і це прекрасно! Нарешті з’явилося розуміння того, що не можна постійно варитися у власному соку і треба здобувати міжнародний досвід, грати проти невідомих суперників, відкривати для себе щось нове. Лише «ІнБев/НПУ» не підтримав запал своїх колег, але у житомиряно-киян взагалі були серйозні проблеми з підготовкою, тому ми їм це пробачимо.

  


#НашіЛюдиВсюди року: Євген Змисля і Євген Клочко у збірній Білорусі

Цього року двоє українців приєдналися до Сергія Крикуна. Такими темпами незабаром збірну Білорусі можна буде перейменувати в Україну-2. Ми вже в передчутті дербі при наступній зустрічі.

 


От редактора:

Сложно что-то добавить, кроме перехода в 
«Энергию» из «Урагана» Владимира Кардаша, который, на мой взгляд, не менее значим, чем переход Андрея Федюка. А как думают наши читатели?

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.