Футзал в миреРейтинг УЄФА: збірна України піднялася на дві сходинкиЧемпионат ЕвропыКака: «Натурализация нужна не для чистого результата, а для развития футзала в стране»Чемпионат ЕвропыИтоги ЕВРО-2022Сборная УкраиныУ Києві відбулася зустріч журналістів із головним тренером та гравцями збірної УкраїниЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Приємно, коли підходили гравці і тренери інших команд, і казали, що у нас дуже гарна команда»Чемпионат ЕвропыЮрий Кобзарь: «Выступление Абакшина и Чернявского, игравших за любителей, говорит об огромном потенциале украинского футзала»Сборная УкраиныПетро Шотурма: «У півфіналі при пробитті пенальті взяв на себе відповідальність, як капітан»Чемпионат ЕвропыСергій Усаковський: «Хочу побажати Кака здоров’я та успіхів, а збірній Казахстану увійти в топчетвірку команд світу»Футзал в миреАргентина – переможець Копа АмерикаСборная УкраиныВасилий Симонов: «Желаю «Продэксиму» в ближайшем будущем гордиться воспитанниками херсонского футзала»Сборная УкраиныУболівальники зустріли збірну України по прильоті з Нідерландів в аеропорту БориспільЧемпионат ЕвропыПортугалия защитила титул и стала двукратным чемпионом ЕвропыЧемпионат ЕвропыІгор Чернявський: «Не кожна команда створює таку кількість гольових нагод біля воріт збірної Іспанії як ми»Кубок УкраиныParimatch Кубок України-2021/22: 1/8 фіналу. Матчі-відповіді. Результати, огляди, відеоЧемпионат ЕвропыІгор Корсун: «Ми працюємо саме заради таких емоцій, які були під час чемпіонату Європи»Чемпионат ЕвропыДмитрий Бербенцев: «Некрасивы высказывания диванных экспертов и лживых тренеров о нашей сборной и «Продэксиме»Чемпионат ЕвропыПетро Шотурма: «Ми зробили все, що могли, проте, думаю, у майбутньому ще скажемо своє слово»Футзал в миреКопа Америка-2021. День 6: Аргентина у фіналі зійдеться з ПарагваємЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Я хочу, щоб гравці самі повірили, що можна перемагати найкращі збірні»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна поступилася Іспанії та посіла четверте місце

Чемпіонат України серед команд ЗВО 2020/2021: думки учасників

З 7 по 9 квітня у Сумах визначився цьогорічний володар золотих медалей чемпіонату України серед команд ЗВО. Ним стала збірна ХНУ ім. Каразіна.


Після завершення турніру ми поспілкувалися з представниками команд про їхні враження від турніру.

Євгеній Козлов, воротар збірної ХНУ ім. Каразіна (Харків):

– Які враження після турніру?

– Це був чудовий турнір за участі шести найсильніших студентських команд. Для ХНУ чемпіонат склався дуже позитивно. Ми виконали головне завдання: вибороли золоті медалі. В організаційному плані були створені всі умови, щоб команда продемонструвала  найкращий футзал.

– Які головні складові перемоги?
– Передусім, відзначу наш чудовий колектив: як на паркеті, так і за його межами. У команді дійсно панує чудова атмосфера. Серед інших компонентів - сильний тренерський штаб і наявність багатьох представників команд Екстра-ліги. Ці  складові стали запорукою нашої перемоги.

– Як вважаєш, чому матчі проти СДПУ ім. Макаренка вийшли настільки різними?
– Останні два роки ми невдало грали з СДПУ. Було велике бажання це змінити. Можливістю реабілітуватися на груповому етапі не скористалися. Грали досить рано, можливо ще не всі прокинулися… Однак, налаштування на фінал було максимальним. Ми розуміли, що саме від цього поєдинку залежить весь перебіг турніру.

– Які амбіції у команди на європейську першість, зважаючи на срібло у 2019 році?
– За останні п’ять років збірна ХНУ ім. Каразіна двічі ставала стала чемпіоном України, двічі здобула срібло і стала віце-чемпіоном Європи. Хочемо довести, що це не було випадковістю й виступити, як мінімум, не гірше, ніж у 2019-му.

Денис Зеленкевич, гравець збірної СДПУ ім. Макаренка (Суми):

– Які враження після турніру?

– Чемпіонат вийшов цікавим. Сподобалися як організація, так і склад учасників. Майже в усіх командах були представники Екстра- ліги. Тож, оцінка турніру може бути лише позитивною.

– Боротьба у вашій групі була дуже напруженою. Після першого матчу багато хто прогнозував СДПУ ім. Макаренка боротьбу за 5-те місце. За рахунок чого вдалося вийти далі з першої позиції?
– Поєдинок проти ЗНУ склався для нас напрочуд невдало. Після першого тайму ніщо не віщувало біди. Команда була попереду з рахунком 2:0, але якісь незрозумілі помилки призвели до того, що рахунок став рівним. За дві хвилини до завершення зустрічі ми знову вийшли вперед, однак, зарано повірили у власний успіх. Суперник спочатку зробив рахунок рівним, а потім вирвав перемогу.

Та після такого невдалого результату тренери знайшли необхідні слова у роздягальні. Сказали, що не потрібно опускати руки. У новий день ми вийшли з бойовим настроєм грати до кінця. ХНУ – це дуже серйозний суперник, але дисципліна, самовідданість й згуртованість колективу допомогли нам не лише перемогти, а й зробити це з потрібним рахунком та посісти перше місце у групі.

– Для СДПУ ім. Макаренка це вже п’яте срібло в історії. Як вважаєш, чого не вистачило у фінальному матчі проти ХНУ?
– Завжди прикро поступатися у півфіналі, адже ти знаходився у кроці від завоювання золотих медалей. Ми налаштовувалися максимально, билися до останнього, однак, цього разу суперник виявився сильнішим.

– Кого серед суперників на турнірі міг би відзначити?
– Всі команди були гідними суперниками й мали шанси поборотися за перемогу. Напевно, відзначив би ХНУ ім. Каразіна з досвідченим тренером та низкою представників Екстра-ліги у складі.

Олександр Дичук, гравець збірної ІФКФВНУФВСУ (Івано-Франківськ):

– Які враження після турніру?

– Організація чемпіонату сподобалася. Турнір вийшов цікавим, бо приїхали сильні команди, у складі яких було чимало представників Екстра-ліги. У свою чергу, ми ставили перед собою одну мету: перемогти.

– Чи задоволена команда результатом?
– Ми не особливо задоволені третьою позицією, бо їхали за перемогою. Можливо, щоб опинитися вище третього місця нам трохи не вистачило психології. Однак, завдяки цьому турніру ми розуміємо, що нам є над чим працювати, аби у майбутньому рухатися лише вперед.

–  Кого серед суперників міг би відзначити?
– Хотілося, щоб грали і минулорічні чемпіони – збірна Львівської політехніки, яка недарма є однією із найкращих команд серед ЗВО. На мою думку, з ними цей турнір був би ще цікавішим. Загалом, всі учасники демонстрували досить непоганий футзал. Звичайно, відзначу ХНУ. Ми не протистояли цій команді, але в її складі було багато виконавців, які провели непоганий сезон в Екстра-лізі. Свій клас вони продемонстрували й на цьому турнірі. Серед наших суперників відзначив би СумДУ. Команда показала характер і велике бажання. Матч проти них був для нас найважчим у рамках чемпіонату.

– Ви проводили у рамках цього турніру два матчі з НПУ? За рахунок чого вдалося звести медальний поєдинок на свою користь?
– НПУ – це сильна команда, яка має якісних виконавців у своєму складі. Можу сказати, що матч, який ми провели у групі продемонстрував, що грали два рівних суперники. Коли налаштовувалися на поєдинок за бронзові нагороди – було велике бажання взяти реванш й повернутися до Івано-Франківська не з порожніми руками.

Ростислав Семенченко, гравець збірної НПУ ім. Драгоманова (Київ):

– Які враження після турніру?

– Чемпіонат був проведений досить непогано як в організаційному, так і в ігровому аспектах. Хочеться, щоб таких турнірів було побільше, аби футзалісти могли проявити себе, розвиватися й досягати нових вершин.

– Що пішло не так у команди після кваліфікації до півфіналу?
– Мені здається, не вистачило кількох людей для ротації. Склад був досить непоганим. Усі хлопці з досвідом матчів на високому рівні. У цьому плані проблем не було.

– Чим відрізнялися поєдинки про збірної ІФКФВНУФВСУ? 
–  Перед першим матчем у нас було більше сил. Наприкінці турніру їх забракло. Всі були досить втомленими і навіть без особливих емоцій. Думаю, через це нам і не вдалося здобути медалі.

– Кого б відзначив серед суперників?
– У кожної команди були певні компоненти, які можна відзначити. Хтось сподобався більше, хтось – менше. Можу лише привітати ХНУ ім. Каразіна із заслуженою перемогою.

Олег Миргородський, воротар збірної ЗНУ (Запоріжжя):

– Які враження після турніру?

– Позитивні. Звичайно, якби ми вийшли до півфіналу – були б яскравішими. Тим не менш, було приємно зіграти в одній групі з чемпіоном і фіналістом цього турніру. У складах цих команд є чимало представників Екстра-ліги.

– Які завдання стояли перед командою на цей турнір?
– Університет не ставив завдань, зважаючи на рівень чемпіонату. Але кожен гравець максимально викладався, щоб допомогти команді вийти з групи.

– Події у групі розвивалися досить непередбачувано. Чого не вистачило для виходу у півфінал?
– Нам забракло досвіду й підготовки, щоб краще зіграти з майбутнім чемпіоном і забезпечити собі вихід з групи. Варто зазначити, що у нашому місті немає професіонального футзального клубу. Більша частина нашої команди працює і ми досить рідко збираємося на тренуваннях повним складом.

– Те, що команда перемогла у матчі за 5-те місце надає сил для підготовки до наступного сезону?
– Ми завершили турнір двома перемогами. Одна з них була здобута у поєдинку зі збірною СДПУ, яка у підсумку стала віцечемпіоном. Саме це й надає сил для підготовки до наступного сезону.

Арсеній Гурєєв, капітан збірної СумДУ (Суми):

– Які враження після турніру?

– Я вважаю, турнір пройшов досить непогано. Завжди приємно грати у палаці студентського спорту СумДУ. Звичайно, хотілося б провести груповий етап краще й кваліфікуватися до півфіналу. Однак, це футзал. Ми виявилися слабшими за суперників у боротьбі за вихід з групи.

– Чого не вистачило команді, щоб вийти з групи?
– Як на мене, передусім, не вистачило стабільного складу й зіграності між футзалістами, бо під час карантину нашій студентській команді забороняли тренуватися.

– Кого серед суперників на турнірі можеш відзначити?
– Всі команди виглядали досить непогано. Зайвим підтвердженням цьому є наявність представників Екстра-ліги у їх складі. Особисто я б відзначив команду з Івано-Франківська. Це молоді хлопці з футзальною школою. Вони добре рухалися на паркеті, комбінували й посіли заслужене третє місце.

– Які висновки після матчу? Як плануєте покращити результат наступного року?
– Передусім, треба налагодити дисципліну й поєднання у четвірках. У будь-якому випадку, наступного року гратимемо лише на перемогу!

Джерело - Всеукраїнська Футбольна Асоціація Студентів

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.