Футзал в миреЮнацький Євро (U-19) відбудеться 2022 року в ІспаніїВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу Восьми (ч.1)Чемпионат ЕвропыЖеребкування фінального турніру Євро-2022 відбудеться наприкінці 2021 рокуИспанияИспания-2020/21. Тур 27. Разгром, сенсация и победа «Барсы» над лидеромЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу. Бразильський карнавал у Херсоні та інтрига між медалістами БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!АзербайджанЭдуардо: «Может лет 10 назад и было понятие слабого соперника, сейчас ситуация совсем другая»АзербайджанВассура объяснил свой переход из футзала в футболРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 17. LIVE!КазахстанАлександр Гуров покинул МФК «Аят», а Дмитрий Двирный МФК «Байтерек»‎АзербайджанИса Атаев: «При новом формате отбора к Евро шансов что-либо изменить стало больше»Чемпионат ЕвропыПьер Жаки: «Наша федеральная политика принесет свои плоды»Чемпионат мираЖеребьевка чемпионата мира-2020 (21) – 1 июняКазахстанКака: «Не можем иметь две цели одновременно»Сборная УкраиныЗбірній України зараховано технічну перемогу у матчі відбору до Євро-2022 з АлбанієюИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка Испании-2020Детский футзал«ДЮСШ-Respect» здобуває Кубок України U-12ИспанияХосе Руис: «Хочется самому уйти из спорта, а не дождаться того, чтобы спорт ушел от меня»Чемпионат ЕвропыВладимир Вусатый: «Я склоняюсь к тому, что пора мне уже двигаться к завершению»Чемпионат ЕвропыТомаш Драховски: «За выход на ЕВРО нам обещали 14 тысяч евро»

Сергій Курдас: «В "КНБ Studio" залишилося найскладніше — з хороших людей зробити хороших футзалістів»

Гравець і тренер «КНБ Studio» в одній особі Сергій Курдас розповів нам про черговий виток своєї кар’єри, «залізних» тренерів, травматичне минуле і завдання, які команда ставить на Favorit League.


 Ти займався у дитячій футбольній школі, грав у чемпіонаті Києва з футболу. А з чого для тебе почався футзал?
 Все почалося з того, що у віці 13-15 років я тричі ламав ноги. Гомілковостопні суглоби були кришталеві, і після третього разу я вирішив для себе, що з футболом треба закінчувати. Через два роки, граючи у дворі, колишній одноклубник запросив мене спробувати себе у футзалі у команді «Переможець». Я вирішив сходити на тренування і буквально одразу закохався у цей вид спорту. Я пограв в команді буквально пів року, а керівництво клубу прийняло рішення, що команда буде з футзальної перетворюватися у футбольну. Після того я знову повернувся у футзал, напевно, років через 6, після того, як команда «Буча-03» заявилася в Umbroleague, яка тільки почала розкручуватися. І ось уже багато років я отримую неймовірне задоволення граючи у футзал.

 Ти вже справжній ветеран футзальних змагань у столиці. Що в них за цей час змінилося на краще, а може щось і на гірше?
 Насправді з кожним роком футзал в столиці розвивається великими темпами. Рівень турнірів, рівень команд, медійна частина, почали відкриватися, нові зали і це тільки радує. Від себе хотів би висловити подяку Павлу Присяжнюку, Миколі Сергієнку, Віталію Лозинському, Денису Білоусову, Сергію Величку і Руслану Хоботову за те, що вони зробили і роблять для київського футзалу.

 2012 року ти виступав за збірну України на чемпіонаті Європи серед представників ЗМІ. Розкажи про той турнір.
 Там вийшла дуже смішна ситуація. Ми три місяці тренувалися, готувалися до чемпіонату Європи, нас одночасно повністю одягнули дві фірми - Adidas і Umbro. А за два дні до від'їзду у Польщу мені не дали візу. Замість мене дозаявили якогось хлопця, який весь чемпіонат грав з моїм прізвищем на футболці.

 У складі «PARTIZAN’а» ти грав в Елітному фіналі АФЛУ. Це вершина кар’єри для гравця-аматора чи ні?
 В'ячеслав Васильович Листопад після того як став тренером «PARTIZAN’а» практично кожного з нас вивів на новий рівень. У нас тоді і зірок в команді не було, і без грошей всі грали, але ми давали бій будь-якій команді. Ми зайняли третє місце на Елітному фіналі АФЛУ  це було наше найвище досягнення. Найвищим досягненням у аматорів все-таки є чемпіонство у Всеукраїнському фіналі АФЛУ, так що є ще куди прагнути (посміхається).

 В «INTERі» ти перетинався з президентом донецького «Олімпіка» Владиславом Гельзіним. Він в порядку?
 Владислав Гельзін зіграв за нас, якщо я не помиляюся, 3 або 4 матчі. Скажу так, з м’ячем він працює як майстер. Поза полем здався мені дуже приємним мужиком, так що про нього можу сказати тільки позитивне.

 В чому причина твого переходу в «КнБ Studio» з «INTER’а»?
– Насправді я не переходив з команди «INTER» в «КНБ Studio». Торік хороший старий знайомий запропонував мені потренувати його команду. Вислухавши вимоги один одного ми потиснули руку і почали співпрацю. Мною і президентом «КНБ Studio» було прийнято рішення запросити ряд гравців «Інтера» в команду, і щоб це було не на шкоду «INTER’у». Ніяких проблем не було. Як відомо «Інтер» посів друге місце в Першій лізі і вийшов у Вищу лігу Києва. Через два тижні в телеграм прийшло повідомлення від капітана Інтера з оновленою заявкою, і в цій заявці вже не було мене, Бареєва, Сачка, Кошового. Так що з «INTER’ом» довелося закінчити, але не знаю назавжди чи ні – це покаже тільки час. У будь-якому випадку я дуже радий тому періоду, який провів у команді, а тому й надалі буду переживати і вболівати за хлопців.
 

 Які цілі ставить «КнБ Studio» на Favorit League?
 Цілі ми ставимо перед собою завжди максимальні, але потрібно бути реалістом, тому наше завдання  завоювати золото в Silver League. У цьому турнірі мені не сподобалася система першого відбору, де перший етап по суті ну дуже потрібен, оскільки всі топові команди і так вийшли в Gold League. І до них ще потрапили по пару команд, які хочуть помучитися влітку (посміхається).

 Як себе відчуваєш у ролі тренера?
 Я отримую величезне задоволення від роботи з командою. Мені вдалося зібрати дуже хороший колектив в людському плані. Тепер залишилося найскладніше  з хороших людей зробити хороших футзалістів (посміхається).

 Ти однаково добре володієш обома ногами. В чому секрет?
 Секрет якраз у відповіді на перше питання. Після трьох переломів в юнацькому віці доводилося грати тільки однією ногою. Потім коли ламалася друга нога переключався на іншу ногу. А зараз я навіть і не згадаю яка нога у мене була «робоча» спочатку (посміхається).

 Яке найдурніше питання від журналіста?
 Мені здається, дурних відповідей набагато більше, ніж дурних запитань від журналістів (сміється).
 

 Які питання порадиш ставити після гри?
 Я б радив брати інтерв'ю у найбільш емоційних гравців, бо завжди цікаво слухати. А взагалі я б вішав мікрофон на Юрія Балашева, коли він на майданчику, і на Віталія Шишова, коли той на тренерській лаві  це краще будь-якого інтерв'ю (посміхається).

 У твоїй біографії є і журналістський досвід на sport.ua. Тобі легше грати, писати чи тренувати?
 Найлегше, звичайно ж, грати. Я взагалі не розумію як, наприклад, такі тренера як В'ячеслав Листопад, Віталій Мельник, Олександр Севериненко, Тарас Шпичка знаходять в собі скільки емоцій, нервів і сил, щоб тренувати відразу по 5-10 команд. Це однозначно дуже сильні люди.

Джерело  Прес-служба ФФзК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.