Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Вінниччина. «ЯСКО» вдруге поспіль святкує перемогуИталияКубок Италии-2020/21. Финал восьми. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Матчи 11-го тура. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныРегресс футзала в Украине. Часть 2. Деятельность АФУВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу восьми (частина 2)Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу. «Енергія» – «Продексім». АнонсВторая лигаДруга ліга України 2020/21. 1/4 фіналу. «Любарт» (Луцьк) – «Нікма» (Запоріжжя)ПортугалияПортугалия-2020/21. Лучшие голы 29-го тураКиевВиктор Цой: «Хотелось бы успеть поиграть под руководством Косенко и Гончаренко — их результаты говорят сами за себя»Экстра-лигаЮрий Савенко: «Продэксим» выиграл Кубок Украины за счёт сплоченности команды и желания взять этот трофей»Чемпионат мираАФК визначилася з претендентами на поїздку на Кубок світу-2021АзербайджанТьяго Болинья: «Все считали, что сборная Греция является слабой командой, но они показали довольно интересную игру»КиевПотрібна допомога Леоніду ЖиронкінуИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 27-го тураФутзал в миреЮнацький Євро (U-19) відбудеться 2022 року в ІспаніїЧемпионат ЕвропыЖеребкування фінального турніру Євро-2022 відбудеться наприкінці 2021 рокуВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу Восьми (ч.1)ИспанияИспания-2020/21. Тур 27. Разгром, сенсация и победа «Барсы» над лидеромБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!АзербайджанВассура объяснил свой переход из футзала в футбол

Друга ліга України 2020/21. Київ. «СЕРВІТ» виграв з першої спроби

У Вищій лізі Києві завершився сезон 2020/2021, а значить настав час підбити підсумки.


Зазначимо, що багато команд відзначали, що це був один із найцікавіших сезонів за останні роки, як за інтригою, так і за силою учасників. Окремої уваги заслуговує той факт, що лише в останньому турі стало відомо хто стане чемпіонством і які команди залишають Вищу лігу.
 

Розпочнемо з команди «ХІТ-2», котра змогла здобути лише 3 бали за сезон. Підопічні Листопада розписали нічийній результати з колективами «Софія-Phiten», «Grifon» та «Griffin». Дублери «ХІТа» прагнули проявити себе з кращої сторони, але нестабільність складу та інколи проблеми зі збором не дозволили набрати потрібну кількість балів, щоб залишитись у Вищій лізі. У другій половині чемпіонату Сергій Чепорнюк провів лише декілька матчів, а Владислав Лисенко долучився по ходу сезону до першої команди «ХІТа». Проте, у В’ячеслава Листопада дуже перспективна молодь, котра може про себе гучно заявити. Голкіпер Іван Ткаченко, універсали Сергій Макаренко та Богдан Корольчук мають прекрасні шанси продовжувати рости в професійному плані і вже потрапили до шорт-листів деяких провідних команд столиці. На жаль, дублери «ХІТа» посіли 10-ту сходинку, проте, змогли дати бій команді «GRIFFIN» (3:3), одному із лідерів чемпіонату, а також мають прекрасне футзальне майбутнє, якщо продовжать прогресувати та тренуватись. Також варто відзначити, що Сергій Макаренко став найкращим молодим гравцем сезону 2020/2021.
 

Відносно колективу «Софія-Phiten», то підопічні В’ячеслава Листопада фінішували на другій сходинці знизу турнірної таблиці. Команда Сергія Шугайла дуже важко входила сезон і перше коло провела не кращим чином. Проте, в другій половині чемпіонату гравці «Софії-Phiten» давали гідний бій лідерам і були дуже близькими до того, щоб відібрати бали у команд «Inter» та «Сервіт». В’ячеслав Листопад практично знайшов баланс між досвідом Сергія Мельника та амбіціями Олександра Данька, а також підготував дуже бойову команду, котра в другому колі про себе гучно заявила. На жаль, у першій половині чемпіонату було втрачено дуже багато, тому у підсумку 9-та позиція. Окремої уваги заслуговує Дмитро Міхєєв, адже голкіпер «Софія-Phiten» регулярно потрапляв до всіх можливих збірних туру, відзначавшись надійною грою на лінії воріт, а також встиг оформити один результативний удар.
 

Стосовно «Грифонів», то підопічні Дмитра Шувалова фінішували на 8-й сходинці. У першій половині чемпіонату команда «Grifon» демонструвала дуже непереконливі результати, але по завершенні першого кола ситуація кардинально змінилась. До «Грифонів» долучився Дмитро Войтенко і підопічні Шувалова почали здобувати позитивні результати. Більше того, Войтенко став грозою для всіх голкіперів та встиг оформити 9 результативних ударів. Зазначимо, що команда «Grifon» набрала однакову кількість балів з «Альтернативою» (по 13), але за рахунок результатів у матчах з командою Миколи Костенка опинилась нижче. Проте, Дмитро Шувалова також заслуговує на компліменти, адже до останнього вірив у своїх підопічних і не зупинився на півшляху.
 

На черзі підопічні Миколи Костенка і 7-ма сходинка у турнірній таблиці. Президент «Альтернативи» ще на початку сезону заявляв, що ціль на чемпіонат одна – зберегти прописку у Вищій лізі. Як бачимо, Валерій Чєрнєв мав рацію, адже у складі його команди було заявлено багато дебютантів. Деякі виконавці «Альтернативи» вперше спробували себе на такому серйозному рівні, але можна сказати, що впорались з поставленою задачею. Звичайно, у другому колі підопічні Миколи Костенка вже набрались досвіду і могли себе краще проявити, але у першому колі «зелено-білі» дуже часто дарували залікові бали своїм опонентам через прикрі помилки. Не зважаючи на 89 пропущених м’ячів, команда «Альтернатива» змогла залишитись в еліті столичного футзалу, а вже в сезоні 2021/2022 можна буде перед собою ставити інші цілі та задачі. Бажаємо успіхів Валерію Чернєву і усім прихильникам «Зелено-білих», адже «Альтернатива» доволі успішно провела зміну поколінь.
 

На 6-й позиції розташувалась команда «Budmonster». «Будівельники» доволі успішно виступили в Кубку України і попри зміну тренера та втрату провідних виконавців, змогли завершити сезон практично в середині турнірної таблиці. У першій половині сезону минулорічний чемпіон не продемонстрував результатів, що дозволяли б захистити свій титул, проте, обіграти «Кардинал-Рівне» за сумою двох матчів – це дорогого коштує. «Будівельники» не пали духом після втрати Сергія Тимошенка, Руслана Савенка, Ярослава Заворотного і Олександра Семенова. Команда «Budmonster» залучила нового голкіпера і універсалів, а Павло Химяк став головним тренером. Висновки можна буде робити лише в наступному сезоні, тому що зараз відбулись серйозні зміни і влітку «Будівельники», можливо, серйозно здивують своїми трансферами.
 

На 5-й сходинці фінішували гравці «2TDК». Відверто кажучи, підопічні Мельника-Драбика розраховували на більше, адже в першому колі програли лише один матч. Команда «2TDK» мала реальні нагоди «зачепитись» за медалі, щоправда в другому колі результати кардинально змінились. Після того, як з команди пішов Євген Саківськийи перемоги одразу зникли. Підопічні Мельника-Драбика програли 6 матчів поспіль і така негативна статистика є тільки у дублерів «ХІТа», котрі посіли останню сходинку. Звичайно, важко пов’язати втрату Саківського з поразками, але проти статистики нічого не вдієш. Зазначимо, що за результатами сезону Олександр Пекний отримав нагороду «Найкращого командного гравця», адже без цього виконавця важко уявити «2TDK».
 

На черзі команда «Inter» і 4-та сходинка у турнірній таблиці. Звичайно, підопічні Віталія Нестерука розраховували на більше, але треба бути відвертим, що це лише перший сезон «Intera» в такому складі. Тим паче, команда грала на два фронти і успішно виступила в Кубку України, обігравши «ЯСКО», «Рівнестандарт-ДЮСШ-4» та «ДЕ Трейдинг», але поступилась грізному «ХІТу». Проте, програти одному із флагманів українського футзалу не прикро, адже підопічні Віталія Нестерука продемонстрували дуже змістовну гру. Зазначимо, що у складі команди «Inter» Володимир Удовиченко зумів себе прекрасно зарекомендувати і став справжнім відкриттям Вищої ліги Києва, а Ярослав Заворотний взагалі був визнаний найкращим гравцем чемпіонату. Підопічні Віталія Нестерука мають справжній професійний підхід до справи, тому рано чи пізно досягнуть бажаного, адже у команди «Inter» планується дуже серйозна трансферна компанія. Бажаємо успіхів і продовжувати рухатись до вершин столичного футзалу!
 

Відносно першої трійки, то бронзові нагороди дістались колективу «Griffin». Третя сходинка є вкрай незадовільним результатом для команди В’ячеслава Реуцького, враховуючи амбіції та можливості. Євген Варениця зробив ставку на гравці з інших міст, котрі щотижня приїздили до столиці і чимало сил витрачали саме на дорогу. Особливо відзначимо Коллінса Йапараму, адже харизматичний форвард зумів стати найкращим бомбардиром сезону з 18-ма результативними ударами. Також з позитивних моментів можна відзначити дебют Юрія Балашева в ролі коментатора і фантастичний камбек у матчі із командою «Skidka», де «червоні» програвали 0:3 по ходу зустрічі (матч завершився з результатом 6:6). У будь-якому випадку підопічні Євгена Варениці заслуговували на медалі і цього разу це бронза. Однак в наступному чемпіонаті червона команда спробує покращити свої показники, тому дякуємо за сезон та бажаємо всього найкращого.
 

На другій сходинці розташувалась команда «Skidka». Підопічні Олега Шуста в першій половині чемпіонату втратили дорогоцінні бали, чотири рази зігравши внічию і один раз капітулювавши. Саме ці «мирові» матчі стали вирішальними у боротьбі за чемпіонство, адже трьох балів не вистачило, щоб здобути золоті медалі чемпіонату. Також не забуваємо, що колектив Олександра Репехи виступав в Кубку України. Жереб звів підопічних Олега Шуста зі столичним «ELDORADO», але їм не вдалось себе проявити у всеукраїнських змаганнях. Зазначимо, що по ходу сезону до команди «Skidka» долучилось тріо Саківський-Тимошенко-Клименко і це дало результат в другому колі. Підопічні Олега Шуста не програли жодного матчу в другій половині чемпіонату, здобувши 8 перемог, а одного разу розписали фантастичну нічию у матчі з командою «Griffin». У будь-якому випадку сезон 2020/2021 підопічні Олега Шуста можуть занести собі в актив, а також відзначимо, що Євген Саківський визнаний MVP турнірну.

Відносно чемпіона, то футзальний сезон 2020/2021 для команди «Сервіт» став просто фантастичним. По-перше, вдалось одразу після підвищення у класі здобути золоті медалі. По-друге, дублери «Сервіту» тріумфували в Корпоративній лізі КФЛ. По-третє, Віталій Дєнюжкін став найкращим воротарем чемпіонату. Зазначимо, що в першій половині чемпіонату Олег Шайтанов не міг допомогти своїй команді, а виконувачем обов’язки головного тренера став Микола Костенко. Проте, це жодним чином не відобразилось на результатах, а на зимову перерву також вдалось піти на чолі турнірної таблиці. Зауважимо, що в другій половині чемпіонату склад «Сервіта» поповнили Семенов, Постолатьєв (переведений з дубля) та Вершинін і ці трансфери спрацювали. Можна сказати, що підопічним Олега Шайтанова вдалось втілити у життя все задумане. А зараз ще є можливість поборотись за чемпіонство на всеукраїнських змаганнях, бо в першому матчі 1/8 фіналу Другої ліги  вдалось обіграти львівську команду «In.It».
 
 
Найкращі бомбардири


Ми дякуємо всім командам за прекрасний, драматичний, інтригуючий чемпіонат і вже в очікуванні сезону 2021/2022, адже буде ще цікавіше. Всім здоров’я та до нових зустрічей!

Календар з протокольними даними усіх матчів доступний ТУТ

Фотозвіти з усіх матчів доступні ТУТ

Відеоогляди і записи повних матчів доступні ТУТ

Джерело - Олександр Лаврик, пресслужба Федерація футзалу Києва

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.