Экстра-лигаІгор Корсун: «Маю велике бажання вигравати нові трофеї разом із "Продексімом"»Экстра-лигаМаксим Павлюк: «Впереди много работы»Футзал в миреМежконтинентальный кубок-2018. Фалькао против Феррао. Представление участниковЖитомирМихайло Соколовський, Максим Павлушин і Віктор Таран – про житомирський футзалі і не тільки ...Футзал в миреНовости от FutsalMania: Бойс в «Барселоне» и кризис в итальянском футзалеОдессаЛига Содружества. 9-й тур. Нереальная реальностьЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА-2018/19. История встреч соперников «Продэксима» с украинскими клубамиЭкстра-лига«АРПИ Запорожье» представил новый тренерский штабЖенский футзалЖіночий Євро-2019. Представлення суперника. Збірна УгорщиниПольшаМикола Морозов: «У дитинстві моїм футбольним ідолом був Алессандро Дель П'єро»Экстра-лигаОфіційно: Роман Кордоба повертається в «Ураган»ПортугалияЛео перешел в «Спортинг»Житомир“Грантех” – володар Кубку Житомирської області!ИспанияЛучший игрок чемпионата Испании-2017/18 Гадея: красивые голы и блестящие передачи Футзал в миреНовости от FutsalMania: звездный дуэт из «Спортинга» перебирается в «Маритиме»?Экстра-лигаОлег Зозуля покидает «АРПИ Запорожье»БеларусьВячеслав Григорьев: «Быть капитаном в таком коллективе как ВРЗ – это круто»БеларусьВиктор Тарчило: «Постараемся с каждой командой сыграть достойно»РоссияАлексей Попов: «Всегда остаюсь профессионалом»Экстра-лига«Енергія» розпочинає підготовку до нового сезону

Офіційно: Роман Кордоба повертається в «Ураган»

Досвідчений футзаліст продовжить свою кар'єру в Івано-Франківську + ВІДЕО

34-річний футзаліст Роман Кордоба, який в минулому вже захищав кольори франківського клубу, став черговим новачком "Урагану" у нинішнє літнє міжсезоння. До своєї нової-старої команди досвідчений гравець, який минулий сезон провів у білоруському "Вітені", приєднається вже за два тижні. Співпраця з Кордобою розрахована на два роки.

Відзначимо, що раніше впродовж восьми сезонів Роман захищав кольори львівської команди ТВД - від самого початку її створення аж до закриття, ставши одним з кращих гвардійців та бомбардирів в історії цього клубу. Саме у складі ТВД він виграв Кубок України у 2008 році, за що й отримав звання майстра спорту. Після розформування ТВД перейшов в "Ураган", де й провів наступні три сезони. У футболці івано-франківського клубу з 2011 по 2014 роки Кордоба зіграв 75 матчів, забив 19 м'ячів, став володарем Суперкубку України, виступав в елітному раунді Кубку УЄФА, завоював "срібло" та "бронзу" (двічі) національного чемпіонату.

Сезон 2014/15 провів у львівській "Енергії", з якою здобув бронзові нагороди чемпіонату (30 матчів, 13 голів). Після цього вперше вирушив до Білорусі, де у складі команди "Борисов-900" виступав разом з легендою "Урагану" Андрієм Сімкою (29 матчів, 21 гол). Наступний сезон 2016/17 років провів в Україні, коли знову повернувся до міста Лева, і разом з "Енергією" став віце-чемпіоном Екстра-ліги (36 матчів, 13 голів).

Після цього Роман вдруге відправився у сусідню країну, де у футболці "Вітену" зумів вибороти Кубок Білорусі, ставши кращим захисником "Фіналу чотирьох". У чемпіонаті команда з Орші програла бронзову серію плей-офф мінській "Століці" і в підсумку фінішувала на четвертому місці, а 34-річний український легіонер має такі показники у чемпіонаті Білорусі - 32 матчі, 14 голів.

З 2005 по 2015 рік Роман Кордоба виступав за національну збірну України. Дебютував 8 травня 2005 року у матчі проти Японії (1:1). Останній матч за "синьо-жовтих" провів 21 березня 2015 року проти Азербайджану (3:2).

Роман КОРДОБА, новачок "Урагану":
- Як і кожен футболіст розглядав різні варіанти, поступила пропозиція від керівництва "Урагану", від головного тренера Максима Павленка, ми обговорили все, зважили всі нюанси, "за і проти", і з дружиною прийняли рішення повернутися в Івано-Франківськ, можна навіть сказати в "рідний клуб".

- В команді практично не залишилося жодного гравця, з яким ти грав в ті часи…
- Якщо чесно, коли дізнався, був шокований, але рішення приймало керівництво, тому в них є своє бачення подальшого розвитку клубу. Пишеться нова сторінка історії, в цьому сезоні будуть нові завдання і з новою командою будемо старатися їх виконувати. Звичайно, шкода, що багатьох хлопців, з якими свого часу грав, і з якими по сьогоднішній день дружу, немає в команді, але так складається життя, і деколи доводиться виступати "по різні сторони барикад". Залишається тільки працювати, тільки через працю прийдуть результати. Тим більше, що в клубі я вже працював, знаю тренера, потрібно тільки виконувати цілі, які ставитиме керівництво і тренер.

- Чемпіонат Білорусі - вже "закрита" сторінка для тебе?
- Думаю, що білоруської історії мені достатньо. В житті по-різному може статися, але на даний момент я тут - в "Урагані", і я буду старатися повністю віддаватися цій команді!

Довідка
Роман КОРДОБА (28.01.1984)

Досвідчений гравець, володіє потужним ударом, добре грає у відборі. Має відмінне бачення майданчика. Майстер гольових передач.

майстер спорту
Володар Кубку України (2008). Фіналіст Кубка України (2007). Володар Суперкубку України (2011).
Срібний (2013, 2017) та бронзовий призер чемпіонатів України (2012, 2014, 2015).
Володар Кубку Білорусі (2018).
Учасник елітного раунду Кубку УЄФА (2011).

Ігрова кар'єра
2003-11: ТВД (Львів) - 252 матчі, 95 голів
2011-14: "Ураган" (Івано-Франківськ) - 75 матчів, 19 голів
2014-15: "Енергія" (Львів) - 30 матчів, 13 голів
2015-16: "Борисов-900" (Білорусь) - 29 матчів, 21 гол
2016-17: "Енергія" (Львів) - 36 матчів, 13 голів
2017-18: "Вітен" (Білорусь) - 32 матчі, 14 голів

Джерело - НФК "Ураган"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.