Детский футзал«ІнБев Junior» перемагає на «Сhornomorsk Cup-2020» (U-10)ИспанияХуанхо: «Лига чемпионов – единственный титул, который мне еще нужно выиграть»БразилияТиагу судится с «Коринтиансом»Экстра-лигаДва стартові матчі «Урагану» у FAVBET Екстра-лізі перенесеноИталияМаксим Зарубко продовжить кар’єру в «Мадері»Чемпионат мираОтбор к чемпионату мира-2020. Обзор. Часть 1КыргызстанРустам Хамидов покинул бишкекский «Спартак»БеларусьЛида is back. Кто не любит Лиду? Лиду любят все!Экстра-лигаЕвгений Серый: «Для меня выходной – уже праздник»Женский футзалСтань чемпіоном: як футзалістки провели відкриті тренування на головній арені країниВторая лигаСергій Вишневський: «Грати поряд з Сергієм Піддубним – це одне задоволення»Ассоциация футзала УкраиныВолодимир Гримайло: «В новому сезоні на матчах Favbet Екстра-ліги і пізніх стадіях Кубка України працюватимуть делегати»Женский футзалАлександр Ратич: «Я был достаточно не прав, пойдя на поводу у своего эмоционального состояния»Экстра-лигаОлександр Сіріцький став гравцем «ХІТа»РоссияАнатолий Бадретдинов: «На мой взгляд, досрочное завершение сезона было бы логично»КыргызстанВиктор Клинов: «В Киргизии есть четыре ведущих команды, остальные просто существуют без каких-либо задач»Россия«Тюмень» – четвертый полуфиналист Суперлиги РоссииДетский футзал«Іллічівець» став переможцем «Chornomorsk Cup» (U-11)РоссияКонстантину Еременко могло бы исполниться 50 лет. Теперь в его честь играют один из крупнейших турнировМолдоваСезон 2019/20 в Молдове завершен без определения чемпиона

FavBet Екстра-ліга 2019/20. 9 тур. «Ураган» перериває шестиматчеву переможну серію «ХІТа»

Завершився дев'ятий тур Favbet Екстра-ліги сезону 2019/20.


Фото: Roman Sharyy


У центральному матчі туру «Ураган», як і в останніх матчах, не продемонстрував тої яскравої гри, яка була притаманна «драконам» на початку сезону. Втім, господарям вдалося продемонструвати характер, ну і куди ж без фантастичного фарту у другому матчі поспіль? Підопічні Дмитра Шувалова заслуговували принаймні на нічию, а після того, як за хвилину до кінця Педяш з дебл-пенальті вивів їх вперед, можна було сподіватися і на щось більше. Та тут «Ураган» увімкнув свій турбо-режим останніх секунд і пішов на ризик, який виправдав себе. Буквально за останні пів хвилини франківці забили двічі, а справжнім героєм цих секунд став Роман Кордоба. Спочатку вінгер вдало пробив з середньої відстані (можливо, м’яч біля лінії воріт зачепив Коваля), а вже перд самою фінальною сиреною на лівому фланзі прострілив з-під Сірого на дальню стійку, а там із-за спини Журби як чортеня з табакерки вискочив Фаренюк – 3:2. Другий підряд гол Артема на останній секунді, що тут ще сказати? Таким чином, «Ураган» перервав солідну шестиматчеву переможну серію «кабельників» і посів їхнє друге місце у турнірній таблиці. У боротьбі за шосте місце львівська «Енергія» здобула вкрай важливу для себе перемогу над одни з прямих конкурентів – «Food Centre-СумДУ». Підопічні Івана Скіцка першими відкрили рахунок, а у другому таймі за нічийного рахунку навіть грали у більшості, але вкрай мляво провели цей відрізок і на останніх хвилинах пропустили болючий удар від Струка. Спроби врятувати гру ні до чого не привели і тепер відставання сумчан від заповітного шостого місця перед початком другого кола складає п’ять очок. Зараз для об’єднаної команд це виглядає серйозним відставанням, бо часу на його подолання не так і багато. «Сокіл» вдома ожив, порівняно з минулим виїздом у Суми, але хет-трик Романа Бакума, не забитий Подлюком дабл-пенальті, власні помилки і невиразна гра з п’ятим польовим вилилися у те, що «ІнБев» вирвав перемогу у Хмельницькому. «Продексім» вдома завдав «Кардиналу-Рівне» однієї з найбільших поразов в історії і взагалі практично за 5 хвилин вирішив долю поєдинку з морально розібраними рівнянами.

23 листопада

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) 3:2 (1:1)
Голи: Фаренюк, 13, 40, Коваль, 40 – Журба, 2, Педяш, 39 (дабл-пен.)
Попередження: Колесников, 35, Школьний, 37 (обидва ХІТ)
12:00. м. Івано-Франківськ, КФВ
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), Орест Дуцяк (Дрогобич), Т. Дем'янчук (Івано-Франківськ) 
Хронометрист: П. Липецький (Івано-Франківськ) 
Спостерігач арбітражу: Ю. Щепанський (Львів)


Гра проти ХІТА, як точно підмітив у післяматчевому інтерв’ю Максим Павленко, дійсно була «медальна». Усі розуміють, що Дракони і Кабельники точно будуть тими командами, які продовжать боротьбу за чемпіонство у першій шістці. Тому результат звітного протистояння був вкрай важливим для обох команд.

Більше того, аби звести нанівець усі розмови про «не фартовість» нової ігрової форми, хотілось здобути у ній першу перемогу перед рідними вболівальниками, які, до речі, шалено підтримали команду на трибунах спорткомплексу КФВ!

Одразу зазначимо, що у складі нашої команди в звітному матчі не знайшлося місця для Максима Мануйленка і Назара Шведа, а наш тренер потім пояснив цей факт тим, що обрав на гру тих, хто був готовий на 100%!

Тепер до гри. Якщо говорити в цілому, то матч вийшов максимально видовищним і яскравим. Для вболівальників точно! А от голкіперам обох команд, Володимиру Кардашу і Євгену Іваняку було не жартів. Адже вони постійно перебували в тонусі, відбиваючи удари у площину своїх воріт.

Зазначимо, що ХІТ відкрив рахунок вже на 2-й хвилині матчу, коли Сергій Журба вдало замкнув простріл з правого флангу, розстрілявши ворота Кардаша з декількох метрів - 0:1. Таким чином, вже в третьому матчі поспіль Ураган пропустив першим...

Звичайно, Дракони максимально збільшили швидкості, але забити довго не вдавалося. Іваняк «тащив», а фортуна періодично посміхалася саме киянам!

Тим не менш, на 13-й хвилині матчу Фаренюк отримав передачу від Федюка на підступах до штрафного майданчику опонентів, розвернувся, і точно пробив у кут воріт - 1:1!

І тут розпочалося справжнє футзальне шоу. Момент за моментом, атака на атаку, фол на фол! Команди грали максимально динамічно, але голи залишили, що називається, на потім.

Коли за півтори хвилини до завершення матчу в пасиві обох команд було по п’ять фолів, відбувся, здавалося, фатальний для Драконів епізод. Сергій Коваль зіграв рукою під час спроби перехопити м’яч на чужій половині поля, за що ХІТ отримав право на десятиметровий удар!

До м’яча підійшов Педяш і точно пробив в кут воріт повз Володимира Кардаша - 1:2!

Одна хвилина. Одна хвилина відділяла ХІТ від важливої гостьової перемоги над Драконами... Однак за тридцять секунд, що залишалися до закінчення матчу, ми, немов би, перенеслися у минуле...

Спочатку Роман Кордоба взяв гру на себе, різко змістився з лівого флангу в центральну зону, а потім пробив у самісіньку дев’ятку - 2:2!

Здавалося, що завдання мінімум, виходячи з того, як відбувалися події, виконано! Але людина, яка, мабуть, ніколи не запізнювалася на літак або на важливі зустрічі, Артем Фаренюк, замкнув простріл все того ж Кордоби з правого флангу і під акомпанемент фінальної сирени вирвав перемогу для Драконів - 3:2!!!

Після таких матчів дійсно потрібен час, аби прийти до тями, але ті емоції, які усі ми переживаємо завдяки Урагану, безцінні!

Джерело - Прес-служба НФК Ураган




«Сокіл» (Хмельницький) – «ІнБев» (Житомир) – 4:5 (2:3)
23 листопада. Чемпіонат України. 9 тур
Хмельницький. Спорткомплекс ГУНП
Арбітри: Є. Диннік (Харків), В. Дзюра (Рівне), Д. Божко (Хмельницький) 
Хронометрист: Ю. Жмурко (Хмельницький) 
Спостерігач арбітражу: В. Дараган (Київ)
Сокіл: С. Шевченко (Ліпчинський, 27) – Д. Сорока, Хамдамов, Гресь, Подлюк – Пєрвєєв, Токар, Бабак, Черниш, Вербовий
Головний тренер: Роман Ковальчик
ІнБев: М. Сорокін (Мельник, 20) – Дзюба, Д. Іванов, Р. Бакум, С. Моспан – Бланк, М. Чеберяк, Івановський, Сєхов, Карбула, Мосійчук, Вакула
Головний тренер: Михайло Соколовський
Голи: Хамдамов, 7, Пєрвєєв, 13, Подлюк, 32, 33 – Р. Бакум, 15, 18, 27, М. Чеберяк, 17, Д. Іванов, 37
Попередження: Токар, 5, Вербовий, 17, Д. Сорока, 37 – Мосійчук, 12, Дзюба, 14, Карбула, 28
Вилучення: Дзюба, 33 (ІнБев)

Звіт читайте тут

9 тур. 23 листопада 2019 року. Favbet Екстра-ліга. Львів. ПС "Галичина"
“Енергія” (Львів) - "Food Centre-СумДУ" (Суми) — 2:1 (0:1)
Голи:
Легендзевич (21), Струк (35) — Зеленкевич (6).
"Енергія":  Пітуля — Струк, Пелех, Танський, Легендзевич, Ременець,  Гасюк, Буньо, Марциняк, Ковальчук — Войтович, Квасній, Тимців, Мельник.
"Food Centre-СумДУ": Козаченко — Овсянніков, Катеринін, Зеленкевич, Прощенко, Бурдюг, Мороз, Радченко, Зеленський, Острога — Пєтухов, Гурєєв.
Попередження: Буньо (26) — Бурдюг (33).
Вилучення: Буньо (31, повторне попередження)
Арбітри: Я. Вовчок (Івано-Франківськ), О. Хомич (Луцьк), Я. Сторожук (Львів)
Хронометрист: А. Кузьмін (Львів)
Спостерігач арбітражу: О. Король (Донецька обл.)

Львівська “Енергія” здобула перемогу у домашньому поєдинку із сумським "Food Centre-СумДУ" з рахунком 2:1 у рамках 9 туру Favbet Екстра-ліги.

Відзначимо, що перед початком гри, крім традиційного виконання державного гімну,  команди та вболівальники хвилиною мовчання приєднались до вшанування жертв Голодомору в Україні.

Суперники розпочали матч активно, створюючи хороші моменти для взяття воріт. Тож голкіперам, Андрію Пітулі та Юрію Козаченку, довелось відпрацьовувати на повну вже з перших секунд.

А на 6 хвилині гостям вдалось реалізувати свій шанс.  Орієнтовно з семи-восьми метрів влучно пробив Денис Зеленкевич.

Далі львів'яни продовжили шукати щастя біля воріт суперників, однак зрівняти рахунок ніяк не вдавалось. В одному з моментів після удару Степана Струка і рикошету гостей врятувала поперечка.

Зрештою перший тайм завершився з рахунком 0:1. А ось після перерви енергетики зуміли доволі швидко відновити рівновагу.

На 21 хвилині Мар'ян Пелех віддав точну передачу у штрафний майданчик, а Олег Легендзевич технічно п'ятою переправив м'яч у ворота — 1:1!

Львів'яни не зменшували обертів, намагаючись вийти вперед. Хороших ударів завдавали Степан Струк, Віталій Ковальчук, Мар'ян Пелех, Віталій Танський, на вістрі атаки був Олег Легендзевич.

Однак гостям вдавалось відбиватись. При цьому сумчани небезпечно відповідали і Андрію Пітулі доводилось захищати свої володіння.

Ключовий епізод у матчі трапився на 31 хвилині. Другу жовту картку і, як наслідок, вилучення отримав гравець “Енергії” Володимир Буньо.

Команда Валерія Легчанова вистояла у меншості і це додало енергетикам психологічної переваги.

В результаті на 35 хвилині львів'яни вийшли вперед. Передачу Олега Легендзевича з правого флангу вдало замкнув Степан Струк — 2:1!

Одразу ж Іван Скіцко розпочав випускати на майданчик Дениса Овсяннікова у ролі п'ятого польового. Проте енергетики надійно захищались і довели матч до перемоги.

Джерело - Прес-служба ФК “Енергія”




28 листопада
 

«Продексім» (Херсон) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) 8:0 (4:0)
Чемпіонат України з футзалу, Favbet Екстра-ліга, 9 тур
28 листопада 2019 року, Херсон
“Продексім”: Ципун (Савенко, 21) – Ланко, Роніньо, Волянюк, Скорий – Зварич, Шотурма, Білоцерківець, Корсун – Давід, Даніель, Сорокін, Бессалов.
Головний тренер: Хаві Родрігез.
“Кардинал-Рівне”: Сіріцький – Мілінький, Поночовний, Салтанов, Концеба – Горпинич, Кравчук, Кручок, Басич – Лисенко, Корнєв. Запасний: Масалов.
Головний тренер: Станіслав Гончаренко.
Голи: Скорий (1), Ланко (3, 31), Зварич (5, 24), Даніель (17), Волянюк (21), Шотурма (34).
Попередження: Корсун (25).
Арбітри: Р. Лутій (Київ), О. Сидорук (Вінниця), С. Черноусов (Херсон) 
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон) 
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Київська обл.)

Останній матч 9 туру був зіграний 28 листопада у Херсоні, де місцевий «Продексім» приймав «Кардинал-Рівне». Херсонці після проведених матчів Елітного раунду Ліги чемпіонів перебували у гарному ігровому тонусі, що і було продемонстровано на самому початку гри, коли підопічні Хаві Родрігеса забили два голи, після чого наставник рівнян Станіслав Гончаренко був змушений брати тайм-аут. Але після тайм-ауту ситуація не змінилась – вже на 5-й хвилині рахунок був 3:0 на користь «Продексіму» після голу Зварича. Фактично вже тоді можна було знімати питання про переможця матчу. Однак, попереду було ще багато часу, і була надія на те, що «Кардинал-Рівне» зможе бодай би трохи відновити інтригу. Однак, моментів у воріт Ципуна було вкрай мало для того, щоб ці сподівання стали реальністю. До того ж, «Продексім» повністю контролював гру. І не дивно, що на 17-й хвилині Даніель зробив рахунок 4:0 на користь «мельників». Саме з таким результатом команди пішли на перерву.

Тільки-но гра поновилась, як рахунок став вже 5:0 – це забив Волянюк, який мав оформити гол ще у першому таймі, але зробив це у другому. Після цього «мельники» заграли спокійніше, при цьому контролюючи гру. Рівняни намагались трохи змінити хід подій, але так і не змогли змусити капітулювати Савенка який у другій 20-хвилинці грав у воротах «мельників». Натомість, господарі майданчику змогли ще тричі вразити ворота «кардиналів». Так рахунок став 8:0, і саме такий результат зафіксувала фінальна сирена. Цей результат став анти рекордом для «Кардинала-Рівне» після того, як львівський «Кардинал» об’єднався з МФК «Рівне». До об’єднання цих двох клубів «Рівне» поступилось «Енергії» у 2008 році з рахунком 0:9, а тоді ще львівський «Кардинал» роком раніше програв «Шахтарю» з рахунком 0:8. Окрім того, можна згадати і поразку рівнян від «Єнакієвця» з рахунком 1:9. Також внаслідок цієї поразки «Кардинал-Рівне» припинив співпрацю зі Станіславом Гончаренком.

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

 

 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.