Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Відбір. Хорватія – Україна. LIVE!Сборная УкраиныСергій Журба: «Ми намагатимемося швидше рухати м’яч, контролювати гру й демонструвати швидкісний футзал»Чемпионат ЕвропыОтбор к Евро-2022. Казахстан – Беларусь 5:2. Послесловие: Кака, Лео, Игита, СавинцевКиевМаксим Войток: ​«Футзал и пляжный футбол дополняют друг друга»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 22-го тураФутзал в миреМарокко дважды сыграет с АргентинойЭкстра-лигаДмитрий Шувалов: ​«Шесть команд чемпионата Киева могли бы играть на нормальном уровне в Экстра-лиге»ИспанияКубок Испании-2021: все участники определеныСборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Хорватія – Україна. АнонсЧемпионат мираКубок світу ФІФА: порівняння футзального і футбольногоСборная УкраиныВалерій Легчанов здав позитивний тест на коронавірус перед від'їздом до ХорватіїЭкстра-лигаЮнаков, Доманський і Почебут залишили «ДЕ Трейдинг»Сборная УкраиныОлександр Косенко: ​«Хорватія добре нам відома, ми з нею частенько грали»Аргентина«Сан Лоренсо» – обладатель Суперкубка Аргентины-2021Экстра-лигаЯрослав Пєсоцький: ​«Намагатимемося усіх поставити на ноги перед іграми плей-оф Екстра-ліги проти ​«Продексіму»Бразилия​«Магнус» – обладатель Суперкубка Бразилии-2021ИталияИталия-2020/21. Тур 22. Пробуждение «Эль Дьябло» и две неудачи «Аква&Сапоне»ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 22-го тураКазахстанКака: «Было бы классно, если бы все граждане Казахстана были такими патриотами и ответственными, как Игита»Алексей Попов: «Сейчас развитие футзала в Украине идет по любительскому сценарию. Можно выделить только «Продэксим» и «Ураган»

Сергій Голоскоков: «На Волині все більше команд, які хочуть грати у футзал

Віце-президент АМФВ дав ексклюзивне інтерв’ю

Волинь – цікавий футзальний осередок. Він завжди дивував усю Україну кількісними і якісними футзальними показниками. Плюс, у цьому регіоні частенько впроваджують речі, про які в інших регіонах навіть не думають. Активно розвивається жіночий футзал, цього сезону взялись за футзал ветеранський.
 
Звичайно, такі успіхи – заслуга великого спортивно-творчого колективу на чолі з Сергієм Голоскоковим, який поспішив поділитись з нами передусім досягненнями у сфері організації змагань…
 
Цього сезону ми б’ємо не лише якісні показники у грі, а й кількісні. Вдалось залучити до змагань 56 дорослих команд, які розбиті на сім ліг по вісім колективів.
 
–  Ви вже не перший рік активно розвиваєте не лише чоловічий дорослий футзал?
–  Так, вже вдруге поспіль проводимо дитячий чемпіонат у чотирьох вікових категоріях (7, 9, 11 та 13 років). Дуже цікавий проект, який об’єднав фактично усі дитячі команди міста. Приємно спостерігати за емоціями юних футболістів. Також в нашій структурі з’явився чемпіонат серед ветеранів 35+, зібрали сім команд, але на цьому ми зупинятись, як ви розумієте, не збираємось, адже щороку кількість команд, які хочуть грати у футзал, зростає.
 
–  Як представлена Волинь на всеукраїнському рівні?
–  Дві наші жіночі команди цього року грають у Вищій лізі серед жінок. Як завжди, наш чемпіонат приймає участь в АФЛУ.

 Луцький футзал просить у «старшого брата» систематизувати календар змагань

–  Арбітраж та висвітлення змагань на якому рівні?
–  Висвітленню змагань ми завжди намагались приділяти багато часу, адже це – обличчя будь-якого турніру. Добре працює сайт, є хороші фото і відео звіти, на кожному матчі працює кореспондент. Розвиваємо і напрямок соціальних мереж. Щодо арбітрів, то приємно, що у нас з’явилась когорта молодих людей, які зацікавлені в обслуговуванні саме футзальних матчів, без залучення до великого футболу. Загалом, рівнем арбітражу я задоволений, хоча, завжди є до чого прагнути.

–  Команди з Вашого регіону не виявили бажання заявитись до Другої ліги?
–  Ні, поки що вони не бачать доцільності такого кроку. І справа тут не лише у фінансуванні, хоча і з ним є проблеми. Справа в рівні гри. Ми побачили, що у другій лізі є команди, які за рівнем навіть нижчі, ніж наші місцеві колективи. Тому заявлятись у такі змагання немає сенсу. До того ж, у нас у чемпіонаті настільки рівні команди, що фактично немає навіть розгромів, усе обертається навколо рахунків «6:4», «5:3» і т.д. Командам завжди цікавіше виступати у таких турнірах.
 
–  Наостанок, побажайте щось нашим читачам до новорічних свят!
–  Хочу побажати, щоб у 2018 році футзал нарешті став олімпійським видом спорту. Ну а тим, хто ще не розуміє, зрозуміти, що футзал на даний момент – ідеальний спорт, розвитком якого потрібно займатись у нашій країні за наших фінансових можливостей. Усього найкращого у 2018 році!

В’ячеслав Скоропад

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.