ВинницаДруга ліга України 2020/21. Вінниччина. «ЯСКО» вдруге поспіль святкує перемогуРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Матчи 11-го тура. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныРегресс футзала в Украине. Часть 2. Деятельность АФУВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу восьми (частина 2)ИталияКубок Италии-2020/21. Финал восьми. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу. «Енергія» – «Продексім». АнонсВторая лигаДруга ліга України 2020/21. 1/4 фіналу. «Любарт» (Луцьк) – «Нікма» (Запоріжжя)ПортугалияПортугалия-2020/21. Лучшие голы 29-го тураКиевВиктор Цой: «Хотелось бы успеть поиграть под руководством Косенко и Гончаренко — их результаты говорят сами за себя»Экстра-лигаЮрий Савенко: «Продэксим» выиграл Кубок Украины за счёт сплоченности команды и желания взять этот трофей»Чемпионат мираАФК визначилася з претендентами на поїздку на Кубок світу-2021АзербайджанТьяго Болинья: «Все считали, что сборная Греция является слабой командой, но они показали довольно интересную игру»КиевПотрібна допомога Леоніду ЖиронкінуИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 27-го тураФутзал в миреЮнацький Євро (U-19) відбудеться 2022 року в ІспаніїЧемпионат ЕвропыЖеребкування фінального турніру Євро-2022 відбудеться наприкінці 2021 рокуВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу Восьми (ч.1)ИспанияИспания-2020/21. Тур 27. Разгром, сенсация и победа «Барсы» над лидеромБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!АзербайджанВассура объяснил свой переход из футзала в футбол

Друга ліга України 2020/21. Волинь. Огляд 1-6 туру

У волинській зоні Другої ліги України з футзалу виокремився явний лідер, яким є луцький "Любарт"


1 тур

Надія Хорів - Теремно Хліб 3:1
МФК Хорів - Вотранс 1:4
Вокар-Ковель - ТТІ Нововолинськ 1:2
ФК Любарт - ЛСТМ 7:0
Динамо - Кураж 5:1

 
2 тур
 

Кураж - ФК Любарт 2:3

Я спостерігав за футзальним матчем між "Новатором" та “Kroshu Lutsk”, коли до мене зателефонував Дмитро Пасічник.

Президент ФК «Любарт» запитав, чи не хочу я переглянути вечірню гру його команди проти луцького «Куражу». 

«Можливо напишеш огляд?», – запитав він. 

«Чому б і ні», – подумав я й одразу зрозумів, що виникла невеличка проблема. Мій вечір був зайнятим і навіть найкращий футзал у світі не міг цього змінити. 

Але Дмитро не здався. 

«То подивись завтра запис трансляції», – сказав Пасічник і я вирішив, що це й справді непогана ідея.

Проте вона таки виявилася не ідеальною. Безпосередня відсутність на матчі вартувала мені двох голів, проте повернімося  до цього згодом. 

ФК Любарт – унікальна команда. За два роки вони виросли від хлопців, яким «великі дядьки» регулярно давали «по дупі», до абсолютних чемпіонів Волині, які побили на паркеті усіх обласних грандів. 

Про те, що лицарі налаштовані максимально серйозно, говорить й їхній потужний старт сезону. Вони не помітили жодного опору та ліквідували грізний Луцьксантехмонтаж з рахунком 7:0.

Тепер ж, після кількатижневого футзального «голодування», команда Назара Бугайчука зіштовхнулася з Куражем, який у першому турі поступився луцькому «Динамо». Разом із цим очне протистояння луцьких команд у минулорічній регулярці завершилося розгромною перемогою «князів» 6:0.

Матч розпочався з голів, яких я не побачив. Через технічні проблеми, трансляція розпочалася із запізненням. Як повідомив коментатор Сергій Голоскоков, на другій хвилині рахунок відкрив гравець «Любарта» Владислав Сизик. Відновив паритет Богдан Гладун. 

В подальший період першого тайму події розгорталися переважно на половині номінальних господарів поля. «Любартівці», граючи у максимально позиційний футзал, раз у раз у виходили на ударну позицію. Проте масовий захист суперника не дозволяв їхнім пострілам створювати реальну загрозу воротарю. 

Своєю чергою гравці «Куражу» намагалися відбиватися поодинокими контратаками. Більшість із них завершувалися нічим, проте на 13-й хвилині голкіперу «лицарів» двічі довелося парирувати удари опопентів. 
Після певної гостроти біля власних воріт, «Любарт» знову заволодів м’ячем та перейшов до позиційної атаки, яка спершу відзначилася небезпечним пострілом низом від Володимира Баденчука, а через декілька секунд завершилася голом Євгена Заїченка. 

Друга половина розпочалася з тотального тиску князівської команди. «Лицарі» впевнено тримали м’яч у своїх ногах та декілька разів небезпечно пробили по воротах суперника. Натомість «Кураж» продовжив грати у захисній манері, поодиноко «вистрибуючи» у швидкі відриви. В якийсь момент номінальні господарі, зважаючи на свою назву, таки спіймали кураж і спочатку на хвилину затисли «хрестоносців» біля воріт, а потім взагалі зрівняли рахунок. 

Захисник «куражівців» знайшов навісом Юрія Фібіча, який, перебуваючи під опікою двох суперників, зміг розвернутися та ефектно пробити у дальній кут. 

Відчувши «аромат» втрачених очок, футзалісти «Любарта» знову перейшли до тотального контролю, пропустивши черговий стрімкий відрив опонента. Богдан Гладун  обіграв голкіпера і вже, певно бачив м’яч у воротах… Проте своє слово сказав захисник «князів», заблокувавши удар. 

Незважаючи на пропущені випади від суперників, лицарі не забули, що втрачають очки й продовжили натиск, що принесло свій результат. На 27-й хвилині любартівці «катнули» швидку комбінацію, яка завершилася елегантним замиканням Владислава Сизика. Молодий талант оформив дубль та приніс мінімальну перемогу своїй команді.

У підсумку «Любарт» закріпився на першій сходинці регулярного чемпіонату Суперліги Волинської області з футзалу. У «хрестоносців» 6 очок, 10 забитих та 2 пропущених м’ячі.

Автор: Руслан Пилипчук  

Вотранс - Динамо 1:1
МФК Хорів - Теремно Хліб 7:2
ТТІ Нововолинськ - Надія Хорів 2:3
ЛСТМ - Вокар-Ковель 0:3
 

3 тур
 

Теремно Хліб - ТТІ Нововолинськ 1:4
Динамо - МФК Хорів 6:9
Вокар-Ковель - Кураж 4:3
Надія Хорів - ЛСТМ 4:3
ФК Любарт - Вотранс 6:1

Несподівано третій тур Регулярного чемпіонату Суперліги Волинської області поїхав до Ковеля, а разом із ним туди «відправили» і луцьке дербі – «Любарт»-«Вотранс». 

«Князі» в домінуючій манері розпочали сезон. У першому матчі вони розкатали «ЛСТМ», відвантаживши «будівельникам» сім сухих м’ячів. А в другому дотиснули непоступливий «Кураж» з рахунком 3:2. 

Своєю чергою «Вотранс» стартував з перемоги над потужними хлопцями з МФК «Хорів» та нічиєї з динамівцями з обласного центру.  
Цікаво, що у минулому році луцькі команди зіграли між собою чотири матчі. В регулярці та 1/8 кубкових змагань тріумфували «транспортники». Проте вже у чвертьфіналі плей-офф Суперліги, «лицарі» двічі взяли реванш.

Суботня гра розпочалася з тотальної домінації «Любарта». Підопічні Назара Бугайчука замкнули суперника біля воріт та «засипали» потужними ударами. З центру потужно вистрілив Владислав Козачок. Згодом вже Сергій Степанюк гостро головою переправляв м’яч у сітку, проте голкіпер зреагував. 

Наступним до м’яча приклався віковий, але дуже «лютий» Сергій Піддубний, ледь не прибивши воротаря своєю гарматою. Двічі близьким до взяття був Влад Сизик, проте в одному епізоді вкотре блискуче зіграв Роман Перлов, а в іншому «транспортників» підстрахувала стійка. 

Натомість «Вотранс», який вийшов на майданчик у Ковелі без своїх головних зірок (Артема Федецького та Тараса Михалика), намагався відповідати високими передачами та перманентно зазнавав втрат. 

Проте в один із таких швидких відривів вони несподівано закотили м’яч у сітку князівської команди. Відзначився Артур Волошин. «Любарт» миттєво відповів точним ударом Дмитра Романюка. 

Забиті голи трохи вирівняли гру і «Вотранс» ніби почав більше відповідати на масові атаки суперників. Але «лицарі» продовжували контролювати гру, змусивши транспортників грати у стилі Челсі Роберто Ді Маттео. 

До завершення першої половини небезпечні моменти було в обидвох команд, але голами вони не завершилися. 

Початок другого тайму став відзеркаленням першого. «Князі» одразу увімкнули високий пресинг та змусили гравців «Вотрансу» терпіти у захисті, встановивши тотальний контроль над м’ячем. 

Нарешті на 24-й хвилині непробивного Перлова «прошив» технічний Влад Сизик. Кращий гравець минулого туру «поховав» голкіпера, вклавши «банку» у ближню дев’ятку. 

Після цього «лицарів» прорвало, а «транспортники» почали тріщати по швам. На 26-й хвилині забиває Сергій Степанюк. Владислав Козачок з дальнього штрафного робить рахунок 4:1. 

А довершують розгром Євген Заїченко та Максим Матвійчук. 

6:1 – домінуюча перемога «Любарта».
 
В турнірній таблиці лицарі залишаються на першому місці, маючи в активі 9 очок, 16 забитих та 3 пропущених голи. У спину дихає принциповий суперник, хорівська «Надія», яка цього дня здобула важку перемогу на ЛСТМ з рахунком 4:3. У хлопців теж 9 очок, проте гірша різниця забитих/пропущених.

Автор: Руслан Пилипчук

4 тур
 

Динамо - Теремно Хліб 2:2
Вотранс - Вокар-Ковель 1:4
Кураж - Надія Хорів 1:3
ЛСТМ - ТТІ Нововолинськ 7:2
МФК Хорів - ФК Любарт 1:3

У суботу, 19 грудня, не зважаючи на святковий настрій, паркет «Арени спорт» перетворився на територію безкомпромісної футзальної «війни». Можливо парадоксально, але спортивний Миколай вирішив зробити подарунок для всіх фанів та звів у центральному матчі четвертого туру обласної Суперліги принципових суперників: МФК «Хорів» та ФК «Любарт». 

Обидві команди вдало розпочали сезон. Так, хорівчани програли перший матч, проте потім здобули «вікторію» над «Теремно» та здолали луцьке «Динамо», влаштувавши з ними справжнє гольове паті (9:6). 

Своєю чергою «князі» катком проїхалися по «Луцьксантехмонтажу», дотиснули гордий «Кураж» та впевнено переграли хлопців із «Вотрансу». 

Разом із цим у пам’яті прихильників футзалу ще досить яскраво жевріють спогади про «зарубу» сьогоднішніх суперників у півфіналі минулорічного розіграшу плей-офф. Тоді за сумою двох матчів з рахунком 8:5 тріумфували «лицарі».

Натомість суботній матч розпочався доволі спокійно. «Хорівчани», склад яких наповнений потужними гравцями з великого футболу та футзалістами з досвідом виступів у Екстра-лізі, високо пресингували та нав’язували силову боротьбу. «Любартівці», традиційно для себе, відповідали комбінаціями та грамотною і спокійною грою у захисті.

Особливого «екшену» в перших п’ять хвилин помітити не вдалося, проте вже на початку сьомого відрізку лицарі розіграли гарну «схему», яка вивела Дмитра Романюка на швидке побачення з воротарем.  

Згодом вже Влад Сизик, у стилі Мессі, змістився з правого флангу та наніс удар лівою ногою. Сильно, але прямісінько в руки голкіпера. Далі «князі» трішечки насіли на рамку суперника, проте кожен «постріл» блокувався захисниками. 

В один із моментів фізично сильний Іван Мучак відібрав м’яч у досвідченого Сергія Піддубного, протягнув «круглого» на чужу половину поля та завдав удару, який парирував Денис Лавренчук. Першим на добивання встиг Петро Шелест, відкривши рахунок у матчі. 

Зрівняли «лицарі»  вже у другому таймі. Євген Заїченко відпасував Сергію Вишневському, той шикарно далі закинув на Заїченка, який забіг та обробив передачу, трішки просунувся вперед і забив гол. 

Через дві хвилини Антон Дригульський на своїй половині у підкаті відібрав м’яча, розігнав атаку та віддав передачу Заїченку, яку він трансформував у друге взяття воріт. 

В наступні відрізки матчу небезпеку створювали обидві команди. Також вони почергово марнували свої моменти. Спершу «Любарт» втік у швидкий відрив, але Сергій Вишневський не зміг переграти голкіпера один в один. А потім небезпечно обрізався Піддубний, проте хорівчани утрьох не розібралися з Лавренюком.

За чотири хвилини до завершення «Хорів» кинув у бій п’ятого польового гравця. Це принесло досвідченим гравцям позиційну перевагу, проте орієнтовані на футзал «лицарі» чудово знають як ліквідувати ці загрози. Їхні суперники впевнено комбінували, проте заповітної шпарини знайти так і не змогли. 

Найбільш скандальний момент відбувся за 90 секунд до фінального свистка. Під час атаки «хорівчан» м’яч влучив у руку гравця «Любарта», проте арбітр гру не зупинив та пенальті не призначив. Натомість «князі» скористалися можливістю і зробили рахунок у матчі 3:1 на свою користь. Гол забив Сергій Степанюк.

Була рука «законною» чи ні – визначатимуть уже після матчу. Перемогу ж у будь-якому разі святкував ФК «Любарт», який, маючи в активі 12 очок, продовжує очолювати турнірну таблицю. У спину «лицарям» дихає інша хорівська команда – «Надія». Минулорічні фіналісти у напруженому протистоянні здолали «Кураж» та теж набрали 12 очок.
 


 

5 тур
 

ТТІ Нововолинськ - Кураж 2:0
ФК Любарт - Динамо 4:2

Останні футзальні вихідні дні шаленого 2020 року виявилися максимально насиченими цим видом спорту. Особливо пощастило вболівальникам «Любарта», оскільки «князям» у неділю довелося відіграти цілих два матчі. 

У першій «сутичці» своєрідного Boxing Day лицарі в рамках п’ятого туру Суперліги зіштовхнулися з «Динамо». Завжди націлені на перемогу любартівці, напередодні отримали додаткову мотивацію. У суботу хорівська «Надія», з якою вони ділили перше місце регулярки, потрапила під «каток» «Вотрансу» (4:10) та відкрила лучанам шлях до одноосібного лідерства. 

Голи полетіли ледь не зі стартовим свистком. Коментатор Сергій Голоскоков лише починав оголошувати склад, коли Сергій Степанюк відправив м’яча у сітку воріт. На все про все – 56 секунд. 

У відповідь динамівці запустили невлучну «гармату» Єфремова та кинули на рандеву з Денисом Лавренчуком Миколу Казмірука. Голкіпер польового гравця «з’їв», а його команда полетіла у швидкий відрив та забила другий гол. Відзначився Дмитро Романюк. 
«Князі» контролювали гру, проте проблемою стали фоли, яких за шість хвилин до завершення першого тайму було аж п’ять. У підсумку це призвело до шостого порушення (доволі дурного порушення), жовтої картки для Влада Сизика та дабл-пенальті. На щастя для тієї частини порожніх трибун, яка «вболівала» за «князів», Роман Москвич нагодою зменшити відставання не скористався. 

Після перерви третій «лицарській» гол записав на свій рахунок капітан «хрестоносців» Владислав Козачок. На 18-й хвилині досвідчений Сергій Піддубний «обікрав» гравця суперників в центрі поля та видав шикарну передачу Владу, який елегантно переправив круглого у ворота. 

Динамівці пішли відповідати. Їхня затяжна атака завершилася небезпечним ударом Леоніда Єфремова та сейвом Дениса Лавренчука, який трансформувався у миттєвий відрив та гольове замикання від Сергія Вишневського. 

На 26-й хвилині Володимир Чайка скористається сумбуром біля лицарських воріт та дивним чином відквитає один м’яч. Ще один гол «Динамо» вимучить в останні секунди. «Любарт» знову перебрав з фолами і дозволив опонентам пробити дабл-пенальті, який парирував Лавренчук. Парирував він і перше добивання. А от з другим вже не справився. Казмірук «сферу» у сітку таки заштовхав. 

У підсумку – робоча перемога «лицарів» з рахунком 4:2.

Автор: Руслан Пилипчук

Теремно Хліб - ЛСТМ 4:3
Надія Хорів - Вотранс 4:10
Вокар-Ковель - МФК Хорів 2:8
 
 

6 тур
 

Кураж - ЛСТМ 1:1

ФК Любарт - Теремно Хліб 5:1

Не встигли гравці нормально проспатися після святкування Нового року, коли кляті організатори Суперліги заявили, що 2 січня чекають команди на паркеті «Арени спорт». Звісно, ні Сергій Голоскоков, ні Руслан Корпош  абсолютно не винні у тому, що невдовзі черговий локдаун «закриє» спорт на понад два тижні. Але саме через пандемію коронавірусу, 2021-й у Луцьку стартував з емоційного футзалу. 

Одним із матчів шостого туру стала «сутичка» двох луцьких клубів – «Любарта» та «Теремно». «Князі» на мажорній ноті завершили скажений 2020 рік, здобувши перемоги у всіх іграх регулярного чемпіонату. Натомість діючі чемпіони Вищої ліги чотири рази програли, але все ж записали у свій актив перемогу та нічию. А отже й 4 очки та 8-е місце в «турнірці».

Разом із цим команди нещодавно зустрічалися в рамках 1/8 кубкових змагань. Тоді «пекарі» показали зуби «лицарям», звівши основний час до нічиєї (0:0). Проте у серії пенальті далі пройшов таки «Любарт». Цікавий також той факт, що у складі «Теремно» виступає трооє «екслюбартівців»: Дмитро Притулюк, Максим Ядловський та Максим Герасимчук.

Якщо комусь здавалося, що ця гра стане повторенням щільного листопадового протистояння, то він дуже-дуже помилився. Вже на другій хвилині Сергій Піддубний побачив свого тезку Степанюка та блискуче закинув йому круглого на лівий фланг.
 
10-й номер «хрестоносців» нагоду не змарнував та відкрив рахунок. 

Щоправда одразу відповіли пекарі. Кращий гравець минулого туру Дмитро Бурковський розігнав атаку брівкою та відпасував на Максима Герасимука, який без проблем переграв Дениса Лавренчука.
 .
Нічийним рахунок залишався недовго. На восьмій хвилині Сизик з кутового віддав коротку передачу Степанюку, той одним дотиком повернув м’яча Владу, а 77-й номер «хрестоносців» шикарно прострілив на Піддубного, який у таких моментах шансів голкіперам не залишає. 

Проте гольової передачі Сизику було мало. На 13-му відрізку першого тайму, молодий та талановитий гравець змістився у центр, віддав пас Степанюку, миттєво обробив його «скидку» та «зарядив» у праву дев’ятку воріт Дмитра Притулюка. «Екслицар» нічого з таким потужним ударом зробити не зміг. 

Друга частина гри розпочалася з традиційної позиційної переваги «князів». Гравці «Любарта» спокійно контролювали м’яч, роблячи ставку на свої відпрацьовані комбінації. Дуже швидко це принесло плоди: Піддубний опинився віч-на-віч з голкіпером та спробував майстерно прокинути круглого йому поміж ніг. От тільки Притулюк зреагував. 

Далі Дмитро вирішив трішки полоскатити нерви вболівальникам та любителям запашного хлібу. Відомий своєю непоганою грою ногами голкіпер «пекарів» пішов у поле та втратив м’яча у центрі. Удар у відповідь «взяла» на себе стійка. Згодом він знову намагався «підіграти» колишній команді та допустив аналогічну втрату. Цього разу йому пробачив Сергій Вишневський
.
Хоча Притулюк у цьому матчі більше не пропускав, голи у воротах «Теремно» ще побували. В останні хвилини «пекарі» пішли у бій з п’ятим польовим гравцем, але ця футзальна фішка проти тренованих «князів» не спрацювала. Сергій Степанюк оформив хет-трик, а червоно-жовті двічі діставали м’яча з сітки.

У підсумку на локдаун «Любарт» йде одноосібним лідером регулярного чемпіонату. В активі «хрестоносців» шість перемог у шести матчах та 18 очок. Попереду матчі з важкими суперниками – «Надією» та «Вокаром». А також боротьба за вихід у фінал Кубку Волині. До зустрічі після 24 січня.

Автор: Руслан Пилипчук

Вотранс - ТТІ Нововолинськ 3:3
МФК Хорів - Надія Хорів 3:2
Динамо - Вокар-Ковель 3:5
 

 
Усі матчі клікабельні і до кожного матчу доступний текстовий звіт, повна статистика, фотозвіт і відеоогляд.

Зимове трансферне вікно
 

Ліга

Команда

Прийшли

Пішли

Суперліга

Вокар-Ковель

Біліщук Артур Петрович

Гринчук Богдан Вікторович (Авангард)

Момоду Сеесей

МФК Хорів

 

Соловей Віталій Олексійович (Надія-2)

Трикош Сергій Валерійович (Надія-2)

Куций Роман Андрійович (Надія-2)

ФК Любарт

Мізюк Богдан Богданович (Респект)

Чуднов Андрій Сергійович

Кузнєчіков Владислав Едуардович

Кузьмич Роман Миколайович (Любарт Джуніор)

Теремно Хліб

Джигалюк Леонід Ярославович

Бойко Андрій Володимирович (Динамо)

Дорецький Сергій Валерійович (Теремно Хліб-2)

Динамо

Заболотний Ігор Сергійович (Любарт Джуніор)

Бойко Андрій Володимирович (Теремно Хліб)

Волчок Олег Вадимович (Фенікс ДПЗ)

Ясінський Сергій Олександрович

Надія

Хавер Юрій Йосифович

Свищ Роман Іванович

Мазур Владислав Ярославович

Лашин Олег Вікторович

Павлюх Іван Юрійович

ТТІ Нововолинськ

Чопанюк Валентин Володимирович

 



Найкращі бомбардири




За матеріалами АМФВ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.