БеларусьБеларусь-2020/21. Высшая лига. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!Юношеский футзалДЮСШ-25 (Київ) – чемпіон України серед дівочих команд 2006-2007 рр. н.Футзал в миреКубок Либертадорес-2021. 1/2 финала. LIVE!ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 32-го тураФутзал в миреЧемпионат Молдовы в Национальной дивизии будет доигран в укороченном форматеЭкстра-лига«Ураган» – люди тижня за версією «Репортера»ИспанияИспания-2020/21. Тур 32. Два матча лидеров и неудержимая «Санта Колома»РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Плей-офф.1/4 финала. LIVE!Казахстан«Кайрат» определился с первым новичкомЛига чемпионов УЕФАФінал восьми Ліги чемпіонів УЄФА-2020/21: воротарський аналізЖенский футзал«Металіст 1925» привітав жіночий футзальний клуб «Tesla» з чемпіонствомЖенский футзалАлександр Ратич: «Мы хотели победить, но не любой ценой»Экстра-лигаІгор Борсук отримав пам'ятну футболку на честь 200-го матчуКазахстанОпределены лучшие игроки чемпионата Казахстана-2020/21Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. «Ураган» — новий чемпіон України!Первая лига Син Сергія Піддубного дебютував за «Любарт» та зіграв разом із батькомЮношеский футзалВіталій Одегов: «Не всі викликані гравці змогли доїхати на збір юнацької збірної України (U-17)»Футзал в миреЗа пост Подалинского о силовиках на трибунах «Дорожнику» грозили снятием с чемпионата Беларуси, игрока убрали из составаПервая лига Перша ліга 2020/21. «Любарт» (Луцьк) – КІВС «Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Назар Станкевич: «Ми не планували брати участь у першій лізі, але нашим молодим гравцям потрібна змагальна діяльність»

Віталій Одегов: «Новачки юнацької збірної справляють досить позитивне враження»

Головний тренер юнацької збірної України (U-19) Віталій Одегов – про стартові два дні навчально-тренувального збору у Броварах і те, як команда компенсує тимчасову відсутність міжнародних товариських матчів

Головний тренер юнацької збірної України (U-19) Віталій Одегов підсумував стартові два дні навчально-тренувального збору у Броварах, окреслив завдання на його заключну частину та розповів про те, як команда компенсує тимчасову відсутність міжнародних товариських матчів.

– Віталію Олексійовичу, минули два дні НТЗ у Броварах. Розкажіть, як їх провела юнацька збірна, а також якими є завдання на два наступних дні?
– Перші два дні минули у нормальному робочому режимі. Хлопці приїжджають до розташування збірної у доброму гуморі та з позитивними емоціями. Ми працюємо у дворазовому режимі: маємо тренування вранці та ввечері. На цей збір ми викликали цілу низку дебютантів. Новачки юнацької збірної справляють досить позитивне враження як у діях на паркеті, так і поза ним. Якщо казати про тактичні моменти, то команда працювала на вдосконалення системи гри «3 в 1», відпрацьовували гру під час позиційних атак, а також з використанням «стовпів». Під час заключної частини збору будемо працювати над виконанням стандартних положень. Окрім того, сьогодні юнацька збірна проведе товариський матч про «Сервіта» – команди, яка є представником Вищої ліги чемпіонату Києва.  
 
– Чи відбулися якісь зміни у складі команди, який прибув на навчально-тренувальний збір?
– З прикрістю констатую, що вони дійсно відбулися. З об’єктивних причин на збір не приїхали Олександр Дичук та Максим Малиновський. Зі свого боку лише можу побажати хлопцям міцного здоров’я! На жаль, сьогодні весь світ змушений звикати до нових реалій. Однак, нічого не можемо цьому протиставити. Зазначу, що на збір був викликаний ще один новачок: Олександр Крук з «Рівнестандарта-ДЮСШ №4». 
 
– Ви вже зазначили про те, що у списку команди з’явилося багато нових імен. Чи маєте перелік потенційних кандидатів і на майбутнє?
– Безумовно, такий список є. Передусім, варто відзначити гравців з хмельницького «Сокола», які виступають у Favbet Екстра-лізі. Однак, розраховувати на них вже зараз завадила ситуація з епідемією коронавірусу. Зокрема, планували викликати Владислава Первєєва.
 
– У своєму нещодавньому інтерв’ю тренер воротарів юнацької збірної України Олексій Сагайдаченко казав про те, що у листопаді наша команда проведе міжнародні товариські матчі з польськими однолітками. Чи відбудуться ці зустрічі?
– На жаль, поєдинки зі збірною Польщі не відбудуться. Ми вже розмірковуємо над тим, де проводити НТЗ замість цих матчів та в якому форматі це робити. Якщо не знайдемо збірну для спарингів – збір відбудеться в Україні, а матчі проведемо з аматорськими або професійними командами.
 
– До слова, про товариський матч «Сервітом». Для Вас він стане таким собі лакмусовим папірцем щодо роботи новачків під час цього збору?
– Звичайно! Товариський матч – це певний іспит для хлопців. Під час нього ми можемо оцінити психологічну стійкість гравця, рівень його підготовки, Кожен такий поєдинок ми записуємо, а потім – переглядаємо на відео та аналізуємо. Розбираємо техніко-тактичні дії від кожного виконавця, правильність прийняття рішень у різних ігрових ситуаціях. Звичайно, така інформація й формує відповідні висновки.
 
 У зв’язку з коронавірусом юнацька збірна вимушено перейшла на товариські матчі з українськими командами замість міжнародних зустрічей. Наскільки їх можна назвати гідною заміною?
– На моє переконання, заміна, безумовно не є рівноцінною. Матчі з однолітками, які представляють іншу країну – це завжди додаткова зацікавленість, мотивація та відповідальність. Такі події можна сміливо назвати більш емоційними. Безумовно, і зараз хлопці знаходяться у розташуванні збірної та захищають її кольори у таких спарингах. Однак, вони, все ж грають, з футзалістами, які є їхніми співвітчизниками. Натомість, міжнародні поєдинки – це шанс познайомитися і протистояти іншому стилю футзалу від суперника, бути емоційно підготовленими під час того, коли вболівальники підтримують суперників. Саме цих складових нам дуже бракує сьогодні. Постійна наявність таких матчів і є певною емоційною адаптацією на шляху до майбутніх офіційних зустрічей. Тим не менш, ми не засмучуємося! Будемо намагатися гідно вийти з цієї ситуації.
 
Джерело –
Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.