Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Від УЄФА надійшла пропозиція все-таки зіграти матч з Данією і поки що не зараховувати їм поразку»БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 12. Бенефис Тараса Королишина в юбилейном матчеФутзал в миреFutsalplanet Awards-2020: Феррао, Ігіта, Амандінья, Леозіньо знову найкращіБеларусьОглашен список кандидатов в сборную Беларуси на поездку в ВенгриюВторая лигаВолодимир Іляш: «У нас зараз підібрався такий колектив, що є всі шанси стати переможцями Другої ліги України»Чемпионат ЕвропыСборная Казахстана не полетела в ИзраильБельгияЧемпионат Бельгии отмененКиевОлександр Репеха: «Заявитися в Першу лігу України на сьогоднішній день не проблема, але її нема»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів-2020/21: стали відомі дата і час проведення матчу «Мовістар Інтер» – «Продексім»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. Огляд 7 туруЭкстра-лигаІван Скіцко подав у відставку з посади головного тренера АФФК "Суми"Лига чемпионов УЕФАКака: «Самая большая эмоция была, когда узнали, что сыграем дома»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 17 тур. Хроніка пікіруючого «Кардиналу-Рівне»Футзал в миреХто винайшов футзал?ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 18-го тураЧеркассыДруга ліга України 2020/21. Черкащина. Другий етап. Огляд 1 туруПортугалияГитта: «Я работаю так же, как и раньше, чтобы оставаться в ТОП-10 голкиперов мира»Чемпионат мираСтив Харрис: «Думаю, что существует очень высокая вероятность того, что ФИФА отменит чемпионат мира, если МОК отменит Олимпийские игры в Токио»ИспанияИспания-2020/21. Тур 18. Камбэк «Леванте» и долгожданная победа Хави РодригесаЧемпионат ЕвропыЄвро-2022: матч Україна-Данія скасований

Олександр Вонс: «Зараз у нас одне завдання – навчити футзалістів, а наступного року можна буде поборотись за чемпіонство»

Тренер "Урагану" U-15 підбив підсумки І туру Вищої ліги


Тренер "Урагану" U-15 Олександр Вонс поділився враженнями від матчів І туру чемпіонату України серед команд Вищої ліги, що минулого тижня завершився у Чорноморську.

 Як провели підготовку до стартового туру Вищої ліги?
 Як відомо, у жовтні ми взяли участь у Кубку України. Там ми мали змогу побачити наші помилки і те, над якими аспектами гри потрібно працювати. Після повернення додому розпочали планомірно готуватись до старту сезону у Вищій лізі. Можна сказати, що період підготовки пройшов дуже швидко і насичено. Зокрема, почали будувати гру за схемою "3-1", награючи дві четвірки зі "стовпами". Також багато уваги приділяли розіграшам під час стандартних положень (кутових, введення з-за бокової) та виходу з-під пресингу. На жаль, не обійшлось і без негативних моментів - протягом підготовки діти хворіли і пропускали тренування. В принципі, багато що із задуманого у нас виходило у матчах І туру, але, звісно, ще є над чим працювати. 

 Охарактеризуй матчі команди на турі в Чорноморську.
 Першим нашим суперником на турі був одеський "Чорне море"  команда, яка виборола Кубок України в поточному сезоні. У цій грі хлопців налаштовував лише на перемогу, адже розумів, що можемо їх обіграти, навіть попри те, що грали так би мовити "з потяга". У першому таймі ми повністю переграли одеситів, створили велику кількість нагод. Втім, у другому дещо віддали ініціативу і навіть коли зрівняли рахунок, вірили, що можемо перемогти. На жаль, в самому кінці пропустили прикрий гол і віддали три очки. Але та гра показала, що ми можемо грати проти серйозних суперників на рівні. У другий день змагались проти столичної ДЮСШ №25, яка на турнірі була представлена в основному "пізніми" гравцями 2005 р. н. Навіть попри різницю у віці (у нас грали футзалісти 2006-2007 р. н.) ми десять хвилин зуміли відіграти 0:0, по-спортивному терпіли, але допустились помилок і вже не зуміли наздогнати втрачене. 

Третій змагальний день підготував для нас два матчі. Спочатку о 8:00 ранку ми зіграли проти маневицької "ДЮСШ-Respect". В тій грі, що ми, що суперники були "сонні" і ніяк не могли відкрити рахунок. Тож коли пропустили і в підсумку програли в один м'яч було дуже прикро, адже могли звести гру до мирової. Відзначу, що волиняни за підсумком туру посіли третю сходинку і тому вважаю їх перемогу заслуженою. Після обіду нас очікувала гра з рівненською ДЮСШ-4. У цій грі зіграв психологічний фактор  на фоні трьох попередніх поразок попросив хлопців відпустити невдачі і зіграти у звичний футзал, в задоволення, а результат обов'язково прийде. Так і сталося, коли програючи 0:1 зуміли переломити хід гри на свою користь та правильно відзахищатись при грі 4 на 5. Завершали тур "енергетичним" дербі проти львівської КІВС "Енергії". У порівннянні з матчами Кубку України "енергетики" добряче підсилились гравцями з хорошими антропометричними даними, тож хоч ми і склали конкуренцію львів'янам, та під завісу матчу реалізація нас підвела  1:4.

 Чи задоволений грою своїх підопічних?
 Скажу так, 50 на 50. Помітно, що у нас є потенціал, у хлопців вдаються комбінації у матчах з суперниками, які за підсумком туру посідають місця в ТОП-5. На жаль, у нас були проблеми зі "стовпами"  один захворів перед самим туром, а другий не зумів сповна проявити себе, тож протягом туру випробували всіх гравців на позицію "стовпа". Тож нам є над чим працювати. 

 Чи помітний прогрес гравців, якщо порівнювати матчі Кубку України та І туру Вищої ліги?
 Звісно, у футзальному плані гравці додали - показують непогану гру, розігрують стандарти, мають бачення майданчика. Та не в плані психології, адже діти все ще не вірять у свої сили. Хорошим поштовхом до зміни ситуації стала гра з ДЮСШ-4, коли хлопці згуртувались і обіграли одного з лідерів. Вірю, що з часом наберуться впевненості і вже на домашньому турі в Івано-Франківську покажуть свою найкращу гру.

 Які завдання перед командою у поточному сезоні?
 Ми працюємо на перспективу, адже у нас більшість гравців 2006-2007 р. н. і лише двоє старших  голкіпер Олександр Починок та Дмитро Федик. Зважаючи на це, у нас було дві четвірки  2006-го та 2007-го р. н. Зважаючи на те, що суперники грають "пізніми" гравцями 2005 р. н., то більш маленьким за зростом гравцям складно боротися зі старшими на рік футзалістами. Також залучили до команди футзаліста 2008 р. н. Андрія Дамасова, який дуже добре проявив себе у матчах  боровся до кінця і виконував поставлені задачі. Помітно, що у нього є потенціал. Тому зараз у нас одне завдання  награти зв'язки, навчити футзалістів. А вже наступного року можна буде поборотись за чемпіонське звання.

 Як зараз проходить тренувальний процес?
 В неділю ми повернулися з Чорноморська, тож діти отримали два дні для відпочинку та відновлення. З середи повертаємось до звичного режиму роботи, а саме п'яти тренувань на тиждень. Часу у нас так багато нема  всього два з половиною тижні для підготовки до ІІ туру, що відбудеться в Івано-Франківську. В Чорноморську побачив багато позитиву у грі за схемою "3-1", тож будемо продовжувати працювати за вже обраним курсом. 

 Чого очікуєш від домашнього туру?
 Найбільшу ставку робимо саме на матчі вдома, адже хлопцям буде легше з психологічної точки зору. Хоча, звісно, відповідальність буде більша, та, думаю, впораються і продемонструють характер. Сподіваюсь, що тур відбудеться і ніякі карантинні обмеження не стануть нам на заваді.

Джерело  Пресслужба НФК "Ураган"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.