РоссияКубок России-2020/21. 1/2 финала. Матчи 2. LIVE!ЭстонияЭстония-2020/21. Тур 3. Виймси СМСРаха – Нарва Юнайтед. LIVE!Экстра-лигаВалентин Бондарь: «Поляки кричали «Ку***!», потому что я задавал темп»КазахстанАрнольд Кнауб: «Верю в победу Игиты, потому что он действительно является лучшим вратарем»Черкассы Олег Біляк: «Важко після свят та місячної паузи увійти в зал і знайти свою гру»Футзал в миреКазахстан объявил состав на матчи Евро-2022БразилияФернандо Ферретти – новый тренер «Lages Futsal»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 2 тур. «Ураган-3» здобуває третю перемогуПортугалияГитта и Роша не продлят контракты со «Спортингом»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Лига чемпионов УЕФАОпределена процедура жеребьевки 1/8 финала Лиги чемпионовКазахстанБиро Жаде возглавил МФК «Атырау»КазахстанАскар Абильдаев: «На данный момент риска потерять какую-либо еще команду нет»ПортугалияФакти, яких ви не знали про РікардіньюВторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 2 тур. «DevPlanet» – «Ураган-3». АнонсБеларусьДмитрий Камеко: «Эту, бл***, медаль за второе место я буду носить с гордостью!»Женский футзалЖіночий чемпіонат України відновиться в лютомуЭкстра-лигаАндреу Варгас присоединился к «Продэксиму»Чемпионат ЕвропыВизначено склад збірної України на матчі групового етапу Євро-2022ИспанияМинус Ике, Вильям, Мориока плюс Арьета и Селусио

Чемпіонат України (U-15). Вища ліга. 1 тур. ДЮСШ №25 зі 100%-м результатом

З 24 по 27 листопада у Чорноморську проходив перший з’їзний тур чемпіонату України з футзалу у віковій категорії U-15 серед команд Вищої ліги.


Фото: ФК «Фенікс» (Харків) 

У рамках цього з’їзного туру були зіграні матчі 1-5 турів чемпіонату. Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

24 листопада

1 тур

«Іллічівець» (Чорноморськ) – «Кристал» (Одеса) – 5:5 (по пенальті – 1:3)
Голи:
Дзюін (12), Дмухайлов (13), Цукур (17, 19), Гуцол (32 – автогол) – Фаста (7), Катков (12), Кайряк (17, 22), Ковальов (32)
Попередження: Цукур (5), Томіхін (29) – Катков (13)

«ДЮСШ-Respect» (Маневичі) – «Гопри» (Гола Пристань) – 0:6
Голи:
Іваненко (2), Жаданов (4, 7), Райчук (19), Ніколенко (26), Лавроненко (31)
Попередження: Джуль (14) – Седих (28)

КДЮСШ «Барса» (Шостка) – ДЮСШ № 25 (Київ) – 0:6
Голи:
Пастух (1), Гридько (3, 16), Каюткін (11, 29), Суворов (14)

ДЮСШ № 4 (Рівне) – «Фенікс» (Харків) – 2:1
Голи:
Горбулько (14), Піддубний (31) – Боднар (14)
Попередження: Піддубний (28)

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Чорне море» (Одеса) – 2:3
Голи:
Березовський (2), Лагола (14 – автогол) – Андрієнко (11), Романенко (12), Голубець (30)
Попередження: Крумшин (24)

КІВС «Енергія» (Львів) – «Сокіл» (Хмельницький) – 0:1
Гол:
Бекар (9 – автогол)
 

25 листопада

2 тур

ДЮСШ № 4 (Рівне) – «Гопри» (Гола Пристань) – 4:1
Голи:
Білоус (5, 8, 22, 22) – Дінул (32)

«Ураган» (Івано-Франківськ) – ДЮСШ № 25 (Київ) – 1:5
Голи:
Гордієвич (30) – Пастух (7), Каюткін (9, 31), Червінський (28), Гридько (28)
Попередження: Домасов (12) – Гридько (21)

«Сокіл» (Хмельницький) – «Іллічівець» (Чорноморськ) – 6:3
Голи:
Товпишко (2), Хібовський (2, 5), Лисенко (3, 29), Ростківський (12) – Томіхін (1, 26), Цукур (32)
Попередження: Лисенко (31) – Шевчук (31)

«Кристал» (Одеса) – «Чорне море» (Одеса) – 0:4
Голи:
М. Морозюк (14), Виноградський (18), Романенко (20), Ю. Бондар (28)
Попередження: Виноградський (23)
Вилучення: Гуцол (20)

КДЮСШ «Барса» (Шостка) – «ДЮСШ-Respect» (Маневичі) – 1:2
Голи:
Дудка (7) – Джуль (16), Клімчук (24)
Попередження: Ковтун (14)

КІВС «Енергія» (Львів) – «Фенікс» (Харків) – 1:1 (по пенальті – 1:3)
Голи:
Линьов (11) – Долгуля (27)
Попередження: Боднар (25)

Другий за неповні два місяці матч між «Феніксом» та львівською «Енергією» знову став однією з прикрас туру – яскравий, технічний, швидкісний та інтригуючий.

Обидві команди невдало стартували у першому турі Чемпіонату України U15 у Вищій лізі. Й обидві програли мінімально: львів’яни - хмельницькому «Соколу» 0:1, а «Фенікс» не втримав перемогу над рівненською ДЮСШ-4, поступившися у підсумку 1:2. Десяте та дев’яте відповідно місця у турнірній таблиці – явно не ті, що на них претендують обидві команди. Й вже абсолютно точно нікому сьогодні не хотілося залишатися без набраних очок після другого туру.

Й забігаючи наперед: доля у вигляді Регламенту Чемпіонату України, що передбачає післяматчеві пенальті на випадок нічийного завершення основного часу матчу, винагородила обидві команди за цю класну гру. Щоправда, винагородила не зовсім по-братерськи: «Фенікс», що переміг у післяматчевій «лотереї» завдяки Володимиру Лазебі, який здорово відіграв сьогодні, набрав свої перші два очки, львів’яни - одне.

Львівський колектив постав такою ж мобільною та потужною в ігровому плані командою, яким запам’ятався по Кубку України, що проходив, до речі, тут же минулого місяця. У заявці «Енергії» – кілька новачків, але головне підсилення, безумовно, - воротар та капітан команди Юрій Яремчук. Кіпер «зелених» не просто був одним із кращих воротарів Чемпіонату України U15 минулого сезону, але й вже встиг дебютувати у Favbet Екстра-лізі у свої 15 років. Фактурний, гнучкий, з відмінною реакцією, він став не лише істотним підсиленням останнього рубежу «Енергії», але й двигуном команди. Яремчук упевнено керував грою партнерів, а у другому таймі не раз небезпечно підключався до атак команди, виконуючи функцію п’ятого польового.

Сам же матч проходив у рівній боротьбі. Щоправда, цього разу «фіолетові» пропустили першими: помилкою в обороні скористався Олександр Ліньов. Львів’яни перевершували передовсім індивідуальною майстерністю, наші виглядали сильніше у командній грі. Та якщо у першому таймі «Фенікс» володів територіальною перевагою, більше контролюючи м’яч у пошуках лазівок до воріт Юрія Яремчука, то львів’яни володіли перевагою ігровою. Й за кількістю небезпечних моментів, й по ударах, завданих у ствір наших воріт. На завершальній стадії гравці «Енергії» були дещо точнішими (7 ударів у ствір проти 4 у нас), отже роль Лазеби та його впевнену гру важко було переоцінити.

У другому таймі Сергій Гриценко та Юрій Ващенко скоригували гру своїх підопічних, й увесь другий тайм команда провела, пресуючи суперника. Львів’яни не були до цього готові, й перевага «Фенікса» ставала все виразнішою. Один за одним стали виникати небезпечні моменти біля воріт «Енергії», але з їхньою реалізацією трохи бракувало.

Та все ж «Фенікс» зрівняв рахунок. Й допоміг той самий пресинг. Іван Коньков відібрав м’яч у Владислава Бекара й точною передачею вивів по центру воріт Максима Долгулю, удар якого був влучним.

«Енергія» перейшла на гру з п’ятим польовим, роль якого виконував Юрій Яремчук, й мала непогані шанси відігратися, але Лазеба у воротах був бездоганним. Останній реальний момент схилити чашу вагів на свій бік був, втім, у «Фенікса», але Данііл Дудін не влучив у ворота, залишені без догляду Яремчуком.

У серії післяматчевих пенальті, яка за новими правилами складається з п’яти ударів кожною командою, «фіолетові» повернули «боржок» супернику у точності та реалізації. Лазеба «витягнув» удар Максима Березяка, удар Юрія Яремчука потрапив у перекладину, а Павло Гук не влучив у ворота. Три ж влучних удари з «точки» Дані Ходацького, Дані Болдижева та Вані Конькова принесли «Феніксу» таку важливу передовсім у психологічному плані перемогу й перші два очки в турнірі.

Завтра на нашу команду чекають одразу два матчі: проти хмельницього «Сокола», який не втратив поки що жодного очка, й господарів цього виїзного туру – чорноморського «Іллічівця». 

3 тур

«Кристал» (Одеса) – ДЮСШ № 25 (Київ) – 3:15
Голи:
Дмитрієв (6), Фаста (12, 32) – Червінський (1, 16), Пастух (1, 9), Суворов (1, 2), Гридько (8, 12, 13, 15, 15), Каюткін (17, 20, 22), Д. Бондар (30)
Попередження: Фаста (9) – Гридько (27)

ДЮСШ № 4 (Рівне) – КДЮСШ «Барса» (Шостка) – 5:1
Голи:
Горбулько (9, 15), Білоус (14), Дармовіс (26), Мелянчук (28) – Марущенко (31)

«Іллічівець» (Чорноморськ) – «Чорне море» (Одеса) – 0:2
Голи:
Голубець (11), Романенко (32)
Попередження: Парулава (20)

26 листопада

3 тур

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ДЮСШ-Respect» (Маневичі) – 0:1
Гол:
Клімчук (5)
Попередження: Домасов (25) – Мокієць (7)

«Сокіл» (Хмельницький) – «Фенікс» (Харків) – 1:3
Голи:
Лисенко (18) – Боднар (3), Болдижев (9), Долгуля (24)
Попередження: Бевз (13) – Боднар (12), Ходацький (31)

«Фенікс» одержує першу перемогу в основний час на Чемпіонаті України U15 з футзалу, отримуючи перші повноцінні три очки, й піднімається на шостий рядок турнірної таблиці.

Ранкові матчі ніколи не були у хлопців у фаворі. Й сьогодні на підйом зрання можна списати ряд нереалізованих практично стовідсоткових моментів, але у цілому команда була гарною.

«Фенікс» забив три м’ячі, довівши свою переможну серію протистояння з хмельницьким «Соколом» до трьох матчів. Ця поразка стала для соколят першою втратою очок на турнірі, а для «Фенікса», сподіватимемося, - входженням до групи команд, які боротимуться за медалі національної першості.

Перший небезпечний момент у сьогоднішній зустрічі виник біля наших воріт, але здорово зіграв Лазеба. Далі ініціатива потроху стала переходити до «фіолетових» та матеріалізувалася після точного удару Микити Боднаря вже на четвертій хвилині матчу.

Забитий м’яч дещо заспокоїв гру й додав упевненості нашій команді. Тим більше, що вже незабаром Ходацький здорово знайшов на дальній штанзі Долгулю, хоча той якимсь чудом примудрився не влучити у порожні ворота.

Гра давалася. На дев’ятій хвилині Данило Болдижев та Демид Євсюков ідеально розіграли «стіночку», й Демид ювелірним пасом вивів свого партнера сам на сам з кіпером суперника. Удар Болдижева був точним.

2:0 після першого тайму, як це часто трапляється останнім часом, утнув з нами лихий жарт, розслабивши гравців. Й вже за дві хвилини після початку другої половини зустрічі гравці «Сокола» спіймали на помилці першу четвірку, яка у повному складі побігла атакувати, й Артем Лисенко скоротив відставання своєї команди до мінімуму.

Проте ігрову ініціативу «Фенікс» не втратив. Не реалізувавши ще двійку вигідних моментів, команда усе ж забила. Максим Долгуля замкнув на дальній штанзі передачу Данііла Дудіна, встановивши остаточний рахунок у цьому матчі – 3:1.

Останні хвилини зустрічі «Сокіл» провів з п’ятьма польовими гравцями, де роль п’ятого виконував Владислав Житниковський, воротар команди. Але наші хлопці спокійно і грамотно оборонялися, не дозволивши супернику скористатися жодною перевагою гри вп’ятьох.

На сам кінець зустрічі Артем Шевченко міг забити четвертий м’яч, але не влучив по порожніх воротах.

«Фенікс» отримує дуже важливу перемогу й готується до вечірнього матчу проти господарів цього виїзного туру – чорноморського «Іллічівця».  

КІВС «Енергія» (Львів) – «Гопри» (Гола Пристань) – 2:1
Голи:
Березяк (7), Яремчук (28) – Жаданов (23)
Попередження: Ніколенко (10), Пальчевський (14), Іваненко (28)
Вилучення: Ніколенко (22 – повторне попередження)

4 тур

«Чорне море» (Одеса) – ДЮСШ № 25 (Київ) – 0:3
Голи:
Пастух (1), Гридько (18, 32)

«Кристал» (Одеса) – «ДЮСШ-Respect» (Маневичі) – 1:2
Голи:
Кайряк (7) – Я. Воронюк (25), Савич (31)
Попередження: Романюк (20)
На 14-й хвилині Клімчук («ДЮСШ-Respect») не реалізував 10-метровий.
На 16-й хвилині Савич («ДЮСШ-Respect») не реалізував 10-метровий.
На 32-й хвилині Кайряк («Кристал») не реалізував 10-метровий.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – ДЮСШ № 4 (Рівне) – 2:1
Голи:
Федик (10 – з 10-метрового, 12) – Білоус (9)
На 10-й хвилині Федик («Ураган») не реалізував 10-метровий.
На 11-й хвилині Федик («Ураган») не реалізував 10-метровий.  

«Сокіл» (Хмельницький) – «Гопри» (Гола Пристань) – 0:2
Голи:
Жаданов (14), Іваненко (15)

КІВС «Енергія» (Львів) – КДЮСШ «Барса» (Шостка) – 2:0
Голи:
Березяк (19), Шевчик (19)

До перемоги над "Гопрами" команда КІВС додав ще одну переможну звитягу. Впевнено за грою, що не скажеш про результат, підопічні Володимира Лозинського та Юрія Шукатки переграли КДЮСШ "Барса" з м. Шостки.

Шотскинці грали з обмеженим складом, що значно ускладнювало тактичну маневреність, проте незважаючи на обставини умовні гості вміло тримались протягом першої половини матчу. Та в другому таймі львів'яни таки втілили свою перевагу у голи. Влучними ударами відзначились - Березяк та Шевчик.

«Фенікс» (Харків) – «Іллічівець» (Чорноморськ) – 8:3
Голи:
Болдижев (5, 14), Боднар (14), Дудін (18), Долгуля (18), Шевченко (19), Міхно (19), Євсюков (25) – Парулава (10, 28), Дмухайлов (14)
Попередження: Закора (19), Цукур (28)

Від цього сезону АФУ ввела нове правило для дитячих турнірів. Тепер у кожній віковій категорії може грати скільки завгодно дітей на рік старших, ніж заявлений, за умови, що вони народилися не раніше 1 серпня свого року. У Чемпіонаті U15 відповідно йдеться про дітей народження не раніше 01.08.2005-го.

Нововведення дуже суперечливе, й «Фенікс», у складі якого є гравці і 2007, і 2008 років, цю ініціативу не підтримав. Надто великою може бути різниця між хлопцями. Причому чим молодша вікова категорія турніру, тим більшого значення це може мати.

Олександр Каплун, головний тренер «Іллічівця» й один із ключових лобістів такого нововведення на цьому чемпіонаті, - один із головних потерпілих від власної ініціативи. Якщо, звісно, оцінювати крізь призму результату. А він у чорноморської команди на диво незвичний – лише одне очко у чотирьох стартових іграх, узяте в матчі проти одеського «Кристалу», де «пізняків» лише двоє й габаритами від своїх партнерів вони не відрізняються.

Утім, впевнений: цифри на табло Олександра Михайловича зараз хвилюють меншою мірою. Завдання, що стоїть перед «Іллічівцем», – створити з нинішньої групи хлопчаків 2008-2009 років колектив, який за пару сезонів буде поза конкуренцією. Й дивлячись на гру «малюків» Каплуна, розумієш – будуть. Для тих, хто ставиться до такої затії скептично, є вже приклад ДЮСШ- RESPECT з Маневичів, який довів свою успішність та пролунав на всю країну. У заявці цієї команди 7 (!) гравців 2008 року народження і ще один – 2009-го. Але гляньте на турнірну таблицю: команда з Маневичів розмістилася на четвертому місці, поступаючись другому лише за додатковими показниками. Позаду, між іншим, – «Фенікс», «Енергія», «Ураган», «Гопри»…

Тренерська філософія команди з Маневичів багато у чому продиктована тим, що у маленькому селищі міського типу з населенням, що дорівнює за кількістю одному невеликому району Харкова, дуже складно мати повноцінні команди по кожній віковій категорії. Отже у Чорноморську цю проблему вирішили по-своєму.

І поки у сьогоднішній зустрічі «Фенікс» вирішував власні локальні завдання, награючи різні варіанти четвірок, відпрацьовуючи нові ігрові схеми та гру із п’ятьма польовим, хлопчики «Іллічівця» у прямому розумінні билися не за результат сьогоднішнього матчу, а за свою команду у сезоні, скажімо, 2022/23.

Билися настільки відчайдушно й щиро, що це не могло не підкупити й болільників біля екранів, й тих, хто на цей момент знаходився у залі, й нас – що були загалом по інший бік барикади. «Іллічівець» завдав по наших воротах 37 ударів! Більше ніж будь-хто з наших трьох попередніх суперників у цьому виїзному турі. Для порівняння: у єдиному програному нами матчі проти ДЮСШ-4 рівничани пробили по наших воротах майже вдвічі менше – лише 20 разів. Чи варто згадувати, що у бронзовому фіналі Кубку України U15, що відбувся у цьому ж залі минулого місяця, підопічні Олександра Каплуна завдали 49 ударів по наших воротах!

Сьогоднішня боротьба викликала таку повагу, що потужний Ходацький зробив вигляд, ніби не протягнув з десяток метрів Віталія Закору, який вчепився в його футболку. Цей момент став уособленням усього матчу. Тієї боротьби, непоступливості та мрії, про які ми у «Феніксі» не забули.

У жовтні цього року матч за 3 місце Кубку України U15, виграний «Феніксом» у команди Олександра Каплуна насилу, припав на наступний день після «сухої» поразки у півфіналі від «Олімпіка», чиї гравці перевершували нас й на зріст й за віком. Тоді наші тренери на післяматчевому розборі поставили за приклад хлопцям саме малюків Каплуна.

І приклад цей, як і приклад ДЮСШ-RESPECT з Маневичів, міг би бути доречним не лише для «фіолетових», але й для багатьох інших команд, для кого робота на перспективу й зростання мають значення. Хто вчить дітей перемагати, незважаючи на зовнішні фактори. Боротися, розраховуючи лише на свої сили. Й не шукати виправдання невдалим матчам зовні.  
 

27 листопада

5 тур

«Сокіл» (Хмельницький) – КДЮСШ «Барса» (Шостка) – 0:0 (по пенальті – 4:2)
Попередження:
Ковтун (26)

«Чорне море» (Одеса) – «ДЮСШ-Respect» (Маневичі) – 1:3
Голи:
Андрієнко (32) – Приходько (1), Я. Воронюк (6), Т. Воронюк (24)
Попередження: Романюк (32)

КІВС «Енергія» (Львів) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 4:1
Голи:
Линьов (1), Березяк (8, 28), Паславський (28) – Бойцан (32)
Попередження: Бекар (23), Павленко (29)

В останньому матчі туру  підопічні Володимира Лозинського та Юрія Шукатки зустрілись з Академією Ураган.
.
Перші хвилини гри показали велике налаштування гравців КІВС, які повністю захопили ініціативу у матчі. Як наслідок, ще до перерви у ворота "драконів", зелено-білі забили двічі. 

Після перерви львів'яни не збавили обертів і знову повторили свій успіх першого тайму. Натомість суперник задовільнився лише м'ячем престижу. Впевнена перемога КІВС "Енергії" U15 - 4:1.

«Кристал» (Одеса) – ДЮСШ № 4 (Рівне) – 0:3
Голи:
Білоус (29, 32), Мельничук (31)
Попередження: Ковальов (32)

«Фенікс» (Харків) – «Гопри» (Гола Пристань) – 2:2 (по пенальті – 5:3)
Голи:
Долгуля (5, 27) – Лавроненко (5), Калігорський (25)
Попередження: Овчінніков (7)

Перший виїзний тур Чемпіонату України U15 з футзалу завершено. «Фенікс» може оцінювати підсумковий врожай очок по-різному. Але історія, як відомо, не терпить «якби». Питання про те, що було б, якби ми утримали переможний рахунок у матчі з рівненською ДЮСШ-4, використали б усі свої стовідсоткові гольові можливості, якби не сталося прикрого рикошету, могли б поставати по-іншому. Що сталося б, якби ми не виграли серію післяматчевих пенальті з львівською «Енергією» чи з «Гопри», якби не відігралися у матчах із тими двома командами? Або не відіграв бодай один із наших воротарів на такому високому рівні?

Будьмо справедливі: за перший виїзний тур команда заслужила чотири с плюсом. Десять очок у п’яти матчах – показник, що дозволив команді стати на четверте місце з відставанням від другого лише на два очки. У турнірі, де переважна більшість команд абсолютно рівні за якістю гри, і кожен здатний обіграти кожного, це, погодьтеся, дуже непоганий результат.

«Феніксу» вистачило «фізики» на всі п’ять ігор у такому щільному графіку. Свій перший турнірний відрізок команда провела дуже рівно і стабільно, поразка у першому матчі жодним чином не вплинула на настрій хлопців, які отримали потім чотири перемоги поспіль.

Сподобалося вміння тримати удар. У матчах з «Енергією», «Іллічівцем» та «Гопри» ми часом поступалися у рахунку, але це не збивало командного настрою, й в усіх трьох випадках ми відігравалися. Причому у другому і третьому дуже швидко.

Команда зіграла дуже дисципліновано в обороні й сподобалася у пресингу, завдяки якому виграла кілька ігор.

Наші воротарі показали дуже хорошу й надійну гру, що дозволила польовим гравцям почуватися надійно та впевнено. «Фенікс» має третій показник у різниці забитих та пропущених м’ячів, а по забитих поділяє другу позицію з ДЮСШ-4.

Й, безумовно, не можна не відзначити дві виграні серії пенальті, у яких забиваючі були бездоганні, а Лазеба у воротах – чудовий.

Відносна стабільність команди у цьому турі врятувала її і у вчорашньому, і у сьогоднішньому ігрових днях, коли лідери, які стартували у перших двох турах без поразок, почали втрачати очки. Причому у багатьох випадках причини, як здавалося ззовні, були зумовлені скоріше психологією. У матчі з «Гопри», безумовно, стояло завдання перемогти. Було важливо перед другим туром залишатися «у грі», не відпускаючи далеко команди, які йшли попереду. Крім того, хлопцям хотілося взяти реванш за поразку у матчі за 3 місце Чемпіонату України U13 сезону 2018/19.

Гра почалася дуже непогано для нас. Перша ж зміна вивела «фіолетових» уперед. Пройшла «наша» комбінація, розіграна як по нотах. Солдатенко віддав передачу по бровці Конькову, той прострелив на дальню штангу, Долгуля замкнув.

Відігратися швидко у «Гопри» не вийшло, й команда перейшла на гру з п’ятьма польовими. Це ледь не привело до другого м’яча, якби Ваня Коньков, що здорово прочитав поперечну передачу суперника, прийняв інше рішення. Та замість пробити по порожніх воротах, він віддав передачу на Безрука, який до м’яча не дотягнувся.

Команда з Херсонської області шукала шляхів до воріт Лазеби й таки знайшла їх. Передачу з лицьової лінії замкнув Максим Лавроненко.

Разом з перевагою у рахунку команда втратила і двох своїх гравців: травми не дозволили вийти на майданчик Микиті Боднарю та Миші Солдатенку. Сергій Гриценко та Юрій Ващенко внесли корективи до складу четвірок. Ключові ролі відводилися Данилі Ходацькому та Даніілу Дудіну, завданням яких стало не дозволити створювати небезпечні моменти біля наших воріт двом «стовпам» «Гопри» – Станіславу Ніколенку та Івану Жаданову, через яких будувалася вся гра команди Олександра Бурківського. І зі своїм завданням і Дудін, і Ходацький впоралися на «відмінно».

Другий тайм пройшов з ігровою перевагою «Фенікса», що вилилося у двократну перевагу по ударах – 21 проти 10. Але точність цих ударів залишала бажати кращого. Двічі при цьому був близький до взяття воріт Данііл Болдижев, а найреальніший шанс забити втратив Денис Міхно, не вціливши у порожній кут воріт Віктора Саленка.

Здавалося, ще трохи, й «Фенікс» заб’є, та натомість м’яч опинився у наших воротах. Після одного з ударів Вова Лазеба відбив м’яч у бік, та Борис Калигорський зміг якимсь неймовірним чином добити у ворота з гострого кута, зачепивши до того ж ногою коліно нашого кіпера. Те, що не вдавалося «фіолетовим» протягом майже 25 хвилин, вийшло одразу ж після того, як команда пропустила. Ходацький вивів Долгулю сам на сам з воротарем «Гопри», й Макс пробив повз воротаря.

«Гопри» знову перейшла на гру з п’ятьма польовими, але до гострих моментів біля наших воріт це не призвело. Основний час матчу так і закінчився внічию, а у серії післяматчевих пенальті наші – Ходацький, Болдижев, Коньков, Шевченко й Дудін – пробили без промаху, а Лазеба «витяг» удар Артема Іваненка.

У «Фенікса» є місяць, аби підготуватися до матчів другого виїзного туру, запланованого на кінець грудня в Івано-Франківську. У першу чергу команді слід відпрацювати стандарти та освоїтися на паркеті, що буде не так просто, враховуючи безкінечні карантинні обмеження та заборони і те також, що матчі Чемпіонату Харкова проходять на відкритих майданчиках.

Та все ж головне: сама гра команди у Чорноморську залишила дуже приємні враження. А отже готуємося виїжджати до Івано-Франківська з оптимізмом. 

«Іллічівець» (Чорноморськ) – ДЮСШ № 25 (Київ) – 2:11
Голи:
Дмухайлов (12), Закора (18) – Пастух (3, 16), Суворов (10, 29), Гридько (11, 16, 21, 27, 29, 29, 30)
Попередження: Парулава (30) – Гридько (16)
На 13-й хвилині Цукур («Іллічівець») не реалізував 10-метровий.
На 32-й хвилині Гридько (ДЮСШ № 25) не реалізував 10-метровий.
 
 

Найкращі бомбардири: Андрій Гридько (ДЮСШ № 25) – 17 м’ячів, Вадим Білоус (ДЮСШ № 4) – 8 м’ячів, Олександр Пастух (ДЮСШ № 25) – 7 м’ячів, Богдан Каюткін (ДЮСШ № 25) – 7 м’ячів.

Другий тур має відбутись 21-25 грудня в Івано-Франківську. Там заплановано шість турів.

За матеріаламаи «5х5», ФК «Фенікс», КІВС «Енергія»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.