ХарьковХарьков: итоги 6-го тура Кубка СК «ВИРТА» (обновляется,+видео)ЖитомирОн-лайн матчів другого туру Вищої ліги чемпіонату ЖитомираСумскаяВизначились перші чвертьфіналіcти Кубка Сергія КізєєваКиевВысшая лига Киева, на старт! Мнение участников чемпионатаОстальной мирБеларусь. 9-й тур (обновляется)Первая лига Перша ліга і Кубок України. 28-29 жовтня. Обзори, відео і післяматчеві коментаріХмельницкий«Сокіл-3» – володар Суперкубку Преміум-ліги сезону 2016/2017! (оновлюється)ОдессаОдессы, Высшая лига: интересно и неожиданноХмельницкийПреміум-ліга: відкриття сезону 2016/2017. LIVE!!!ОдессаЧемпионат Одессы. Премьер-лига. 1-й тур. ПревьюДнепрЧемпионат Днепра 2016-2017. Дивизион А. 2-й тур. Накануне битвы титановПервая лига Три з трьохХарьковХарківський футзал 2-й випуск 30 кубок ФК УніверЗапорожьеМатч за Суперкубок Запорожья по футзалуЭкстра-лига“Сокіл” – “ЛТК-ІнБев-НПУ” 5:3. ВідеооглядКубок УкраиныКубковий трилер під київським соусомПервая лига Павел Цыбенко: «Могли закончить игру уже в первом тайме»Первая лига «Эпицентр К Авангард» Одесса - «Эпицентр К Черновцы» 5:2. Блицкриг – в первом тайме, возвращение интриги – во втором.ЖитомирскаяУ Житомирі відбудеться Кубок України серед дітей 2008 р. н.КиевАнонс Второй Лиги чемпионата Киева. Повторит ли свою голевую феерию «Эверест» и другие матчи отчетного тура

Кубковий трилер під київським соусом

Харківський «Nik&Ars;» вже досить давно виступає у Кубку України і, мабуть таки, вважався фаворитом у цій парі. Втім, виїзна перемога з рахунком 1:0 давала перед звітним матчем більше шансів господарям. Проте всі ми добре знаємо, що мінімальна перевага у футзалі практично нічого не означає, а, отже, команди розпочинали матч-відповідь практично з чистого аркуша.

Харків’яни запізнилися на гру і хоч господарі дали їм час на розминку, все-таки цей фактор мав датися взнаки у самому матчі. Та перші хвилини повністю спростували це припущення. Харків’яни притисли господарів до своїх воріт так, що ті «світу Божого не бачили». Гравці «Nik&Ars;» разів 5-ть могли відкривати рахунок, але все летіло кудись не туди. Та як тільки на майданчик ступила друга четвірка господарів, перевагу харків’ян наче вітром здуло і гра вирівнялася, а з середини тайму ініціативою міцно володіли «інтернетники».

Господарі почали вдало застосовувати пресинг, а технічні і швидкі Кібіш, Войтенко і Аксьонов, особливо останній, раз за разом обігрували своїх опонентів. Справжній дзвін для гостей стався на 7-й хвилині, коли Аксьонов з інтервалом в десяток секунд двічі перевірив на міцність стійки їхніх воріт, правда в першому епізоді цьому посприяла відмінна реакція Рекунова. До речі, найбільше ігрового часу у матчі отримував Валерій Замятін, який вперше замінився аж на 6-й хвилині.

Гол прийшов звідти звідки його не чекали: Бутенко скинув м’яч головою у бік від воріт, але там його чатував Шайдюк, який дуже вдало зловив ігрову сферу на ногу і ефектно забив з льоту – 1:0. Богдан Чепель наче передчував щось нехороше і одразу взяв тайм-аут, але це не допомогло. Після його закінчення Кібіш міг віддавати пас партнерам, але вирішив все зробити сам і влучно пробив з 11-ти метрів – 2:0.

У представників Слобожанщина в ці хвилини взагалі нічого не виходило. На 14-й хвилині на майданчику вперше з’явився Васильєв і ледь не забив першим дотиком, але його удар з дуги прийшовся вище поперечини. Гості нагадали про себе хіба що підступним, аленесильним ударом Замятіна метрів з 7–ми, з яким впорався Негель.

Декілька останніх хвилин суперники вирішили провести в режимі авантюрного футзала і моменти з’являлися, то біля одних, то біля інших воріт, правда у Рекунова роботи все одно було в рази більше, ніж у колеги. Якби хоча б половина з них була реалізована, то голи чотири глядачі б побачили ще у першій половині гри.

Харків’яни почали другий тайм дуже несподівано і вже на його 30-й секунді помилилися із заміною воротаря на 5-го польового, чим вдало скористався Кучук – 3:0. «Nik&Ars;» на деякий час просто таки «поплив» і лише вина «інтернетників» в тому, що вони цим не скористалися. До зливи нереалізованих моментів вишенькою на торті підійшла нагода Шайдюка, якому асистував Войтенко, однак Євген явно вже бачив м’яч у воротах і тому його удар з трьох метрів зумів потягнути Рекунов.

У цьому матчі, на відміну, від гри з «ІнБевом» робітники «Манзани» отримували значно менше ігрового часу, хоча до пори, до часу, ніщо не віщувало господарям проблем. Зібравшись із силами слобожанці знову почали випускати Подзолкова п’ятим польовим. Дєнюжкін крутився у воротах як білка у колесі, але на 25-й хвилині таки пропустив від все того ж Подзолкова – 3:1.

На 28-й хвилині граючий тренер господарів Віталій Мельник, котрий не маг брати участі у сьогоднішній грі через ушкодження, взяв тайм-аут і розповів своїм підопічним як треба діяти у штучній меншості.

Після цього кияни пробували високо зустрічати гостей і максимально довго контролювати м’яч, щоб відстрочити появу у тих п’ятого польового, але виходило це в них незграбно.

Гравці «Nik&Ars;» дуже гостро розігрували м’яч і врешті-решт досягнули свого. Замятін влучно пробив в дотик з 9-ти метрів – 3:2. Дєнюжкін дотягувався як міг, але від його рук м’яч все одно влетів у ворота. Кияни не встигли отямитися від такого удару, як із-за спини Пекния вискочив Кравченко і замкнув простріл – 3:3.

«Манзана-2» дуже низько захищалася, а гостям залишалося забити лише один гол, щоб пройти далі. Напруження у залі зростало з кожною хвилиною. Дєнюжкін наче й намагався пару разів перейти на чужу половину, щоб потримати м’яч, але ці потуги закінчувалися дуже швидко.

На 38-й хвилині третій арбітр матчу Олексій Січкар підказав своїм колегам, що Олександр Пекний завдав рукою удару у спину по супернику, що не володів м’ячем. Відверто кажучи, ані я, ані мої колеги цього моменту не бачили. На жаль, на відео його теж не видно. Як би там не було, а киянам майже до кінця зустрічі довелося грати у меншості.

Всі козирі були в руках гостей, але вони так і не змогли реалізувати більшість. На передостанній хвилині Подзолков міг стати героєм зустрічі. Антон завдав трьох ударів, але з двома впорався Дєнюжкін, а третій прийшовся в район стелі.

3:3 – фантастична за драматургією нічия, яка виводить «Манзану-2» у 1/8 фіналу Кубка України! Як бачимо, дубль уже проходить далі ніж основна команда, яка минулого року вилетіла одразу в попередньому раунді.

Манзана-2 (Київ) – Nik&Ars; (Харків)  3:3 (2:0)

Голи: Шайдюк, 10, Кібіш, 12, Кучук, 21 – Подзолков, 25, Замятін, 33, Кравченко, 34

Манзана-2: Негель (Дєнюжкін, 21) – Федоренко, Кучук, Кібіш, Рівний (К) – Пекний, Войтенко, Аксьонов, Шайдюк – Голенков, Астанін, Васильєв.

Тренер: Віталій Мельник

Nik&Ars;: Рекунов - Кравченко (К), Карпов, Замятін, Коміссаров – Піддубний, Багліков Подзолков, Бутенко - Самойлов.

Запас: Рогожніков, Шаведдінов.

Тренер: Богдан Чепель

Попередження: Кібіш, 34, Кучук, 34, Рівний, 38 (усі – Манзана-2)

Вилучення: Пекний, 38

Порушення: 3 (2) – 9 (4)

Перший матч: 1:0.

 

Богдан Чепель, головний тренер «Nik&Ars;»

- Якщо чесно, то є відчуття глибокого розчарування від результату, тому що хлопці дуже старалися у цій грі. Спочатку вона для нас складалася невдало. Все-таки команда господарів була посвіжіше, бо далася взнаки важка дорога, що і призвело до того, що ми поступалися 0:3. Проте ми проявили характер, вирівняли гру і кінцівці отримали дуже вигідний шанс при грі чотири в три вирішити результат матчу на свою користь. На жаль, цього не сталося, тому ми дуже розчаровані.

- З чим пов’язана ваша затримка в дорозі?

- Це сталося через не залежні від нас причини. У Основ’янському районі Харківської області помирають свині, якась чума. Через карантин ми і приїхали пізніше, ніж сподівалися.

- Завжди важко виходити і грати «з коліс», але ваші підопічні сьогодні на початку гри просто «літали». З чим пов’язаний такий сплеск активності?

- Просто ми робили ставку на швидкий гол. Почали ми здорово, мали моменти, але поки вистачило сил, а далі вже дорога далася взнаки, ноги «підсіли» і тому ми провалили другу частину першого тайму. Якщо б ми забили у стартовий відрізок гол, то гра могла б піти по зовсім іншому напрямку.

 

Сергій Рівний, капітан і президент «Манзани-2»

- Сьогодні нам було тяжко. Спочатку все вдавалося, а потім… Мабуть ми не вміємо грати проти п’яти польових, але будемо це відпрацьовувати у подальших тренуваннях.

- Увесь другий тайм команда дуже низько захищалася проти п’яти польових гравців. Чи не виникало ідеї підключити Дєнюжкіна до розіграшу м’яча, щоб потримати його на чужій половині?

- У нас якраз і з’явилася ця ідея, але доволі пізно та й втілили у життя ми її дуже невпевнено. Але нічого – є, як є. Слава Богу, що пройшли далі. Будемо працювати над своїми помилками.

Хотів би вибачитися перед арбітром, якому я трохи нагрубіянив. Він вчинив вкрай погано, але я прошу вибачення за те, що дозволив собі його образити. Так не повинно бути, але це емоції.


Джерело - futsalkiev.com

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.