Кубок УкраиныFavbet Кубок України: жеребкування попередніх етапів – 24 вересняРоссияНиколай Иванов: «Я всегда ставлю перед собой максимальные цели»Всеукраинский финал АФЛУАндрей Заводян: «Победа в АФЛУ далась нам не очень легко, но и не так тяжело, как это могло бы казаться»ФранцияСборные Молдовы и Франции обменялись победамиБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 3. Бенефис Михаила ГрицыныИталияАлекс Мерлим возвращается в сборную Италии?ИспанияСтал известен календарь чемпионата ИспанииКазахстанВиктор Тарчило – главный тренер МФК «Актобе»ЛатвияДмитро Шамлі став гравцем латвійського «Петрова»ИталияАлекс – в «Реал Сан Джузеппе», Ассад – в «Томбези»Казахстан«Кайрат» представил новичков и озвучил цели на сезонРоссияКамиль Герейханов: «Первое время я один на поезде в 10 лет ездил за 1000 км играть за Тюмень»Всеукраинский финал АФЛУВінницький «ЯСКО» – переможець Всеукраїнського фіналу АФЛУ сезону 2019/2020Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 5 тур. «Енергія» продовжує переслідувати «Продексім»РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 2. LIVE!Экстра-лига«ДЕ Трейдинг»: Павло Чабанов замість Володимира УдовиченкаЭкстра-лига15-річний гравець «Енергії» Юрій Яремчук дебютував у FAVBET Екстра-лізіАматорыВсеукраїнський фінал АФЛУ-2020. Підсумки другого ігрового дняИспанияФеліпе Парадінскі: «З українських команд знаю тільки "Продексім", бо там грають бразильці»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Анонс 5 туру

Академія НФК «Ураган»: перемоги практично звідусіль

Футзальний сезон 2019-2020 видався доволі успішним для вихованців Академії НФК «Ураган»
 

«Ураганівці» різних вікових категорій стартували одразу в п’яти розіграшах чемпіонатів України. Зокрема, команда U-10 стала срібним призером всеукраїнської першості. На шляху до нагород підопічні Юрія Іванишина здолали львівську КІВС «Енергія» та збірну Дніпропетровщини, але у вирішальній зустрічі в серії пенальті поступилися «Іллічівцю».

«Срібним» сезон видався й для команди U-17. В третьому за ліком розіграші Юнацької Екстраліги вихованці Володимира Салія вибороли друге місце, пропустивши вперед тільки «Іллічівець», натомість обійшли в підсумковій турнірній таблиці однолітків з Рівного, Львова, Харкова та Дніпра. Натомість без нагород, але із доволі непоганим доробком фінішували команди U-13 (4 місце), U-15 (5 місце) та U-11 (7 місце).

Підсумки футзального сезону підбили наставники Академії НФК «Ураган» кожної з вікових категорій, а також розповіли про перебіг підготовки в період карантину.
 

Юрій ІВАНИШИН, тренер Академії НФК «Ураган» U-10 та U-11:

– Варто відзначити, що цьогоріч чемпіонат України у віковій категорії U-10 був високого рівня. Приїхали позмагатися до Чорноморська 13 добротних команд зі всієї України. Приємним є і той момент, що наша команда посіла друге місце у ЧУ, не програвши жодної гри на турнірі (4 перемоги та дві нічиї).

У фіналі хлопці поступилися господарям турніру тільки у серії пенальті. У віковій групі U-11 рівень суперників був високий, особливо у фінальній частині, де зустрічаються кращі команди з усієї України. Загалом у розіграші ЧУ бере участь близько 40 команд. У нас досить потужна команда, яка має сильних індивідульних виконавців, хороших воротарів та потужний командний дух, який ми демонстрували на пройденому етапі. Ніхто не міг подумати, що ми «застрягнемо» у чвертьфіналі і не проб’ємося до наступної стадії.

Стали справжньою сенсацією останнього матчу ігрового дня. Це футзал. Це діти. Це психологія. Недооцінка суперника, втрата дисципліни як індивідуальної, так і командної, високий техніко-тактичний брак, нульова реалізація моментів, невдалі дії в обороні – все, що може бути негативне, зібралося у цій грі. Незважаючи, що грали два тайми на чужій половині поля, поступилися 0:2. Ніщо так не вчить нас, як поразки. Впевнений, що ми вже зробили правильні висновки і рухаємося вперед.

Про тренування під час карантину…

– Карантин змусив багатьох людей переосмислити своє життя, а також почати працювати по-новому. Нас це також зачепило. У цей період ми працюємо з футболістами дистанційно. За допомогою програми Zoom проводимо онлайн тренування. Робота зосереджена над моторикою (розвиток всіх рухових якостей), технікою (в основному це робота над відчуттям м’яча, фінти, прийом і передача) та теоретичним матеріалом (розбір ігор, пізнавальні мінілекції для молодого спортсмена).


Олег ОЛЬШАНЕЦЬКИЙ, тренер Академії НФК «Ураган» U-12 та U-13:

– Цьогоріч у Конференції «Захід» Чемпіонату України U-13 змагалось вісім команд, а рівень змагань в турнірі був доволі високий. Підтвердженням цього став той факт, що одразу три команди із нашої Конференції пробились до п’ятірки найкращих за підсумками всього чемпіонату.

На груповому етапі Конференції наші вихованці посіли четверту сходинку, що дало змогу пробитись до фінальної частини чемпіонату. Напередодні фіналу наша команда зіграла три товариські гри, де, на мою думку, вихованці були на піку своєї форми. До Одеси, де проходив фінал, вирушали з впевненістю, що зможемо пробитись до вирішальних поєдинків. Так воно і сталось, щоправда, психологічна відповідальність на фінішній прямій відіграла свою роль, і ми фінішували на четвертій сходинці. Ми зробили висновки з того турніру і рухаємось лише вперед.

Про тренування під час карантину…

– Під час карантину працюємо в ди­станційному режимі. Вихованці отримують «домашні» завдання і, виконавши його, скидають відео з результатами роботи. Очікуємо завершення карантину, щоб далі продовжувати розвиватися і вдосконалюватися.
 

Юрій КОСТИШИН, тренер Академії НФК «Ураган» U-15:

– З чотирьох зіграних турів найгірші результати продемонстрували на домашньому турі в Івано-Франківську. На жаль, тоді у нас голкіпер був у не найкращому стані через застуду, тож не взяли ті очки, які повинні були здобувати на домашньому майданчику. А от в останньому турі, що пройшов у Херсоні, хлопці продемонстрували характер. Вирушаючи до Херсона, ми розуміли, що у випадку перемог увійдемо до призової трійки.

І в першій же грі обіграли тодішнього лідера змагань – столичну ДЮСШ №25 – з рахунком 3:2. Напевне, саме ту гру можу відзначити з точки зору характеру хлопців. Якщо аналізувати весь турнірний шлях, то з лідерами ми показали кращі результати, ніж з командами з низів таблиці. Зокрема, обіграли «ДЮСШ №25» (3:2) та двічі здолали львівську КІВС «Енергія» (4:2 та 4:0). Попри те, загубили очки у протистояннях з командами з нижньої частини таблиці, що й вплинуло на підсумкове становище.

Про тренування під час карантину…

– Кожному я надіслав спеціальний комплекс вправ, які можна виконувати в домашніх умовах і підтримувати фізичну форму. Ми знаходимось на постійному контакті з дітьми, підказую їм при потребі, даю рекомендації тощо.
 

Володимир САЛІЙ, наставник Академії НФК «Ураган» U-17:

– Початок сезону ми розпочали досить непогано. На емоціях старт був вдалим, а потім, як-то кажуть, розпочались трудові будні. Звісно, було кілька провальних ігор, які ми проаналізували і, як наслідок, здобули впевнені перемоги в подальшому. На фініші чемпіонату у нас було кілька технічних перемог, де з різних причин матчі не відбулись.

В цілому досить непогано пройдена дистанція і з допомогою клубних ресурсів (медичний супровід, тренера моторики та допомога і консультації тренера головного «Урагану») вдалось працювати злагоджено та продуктивно. Практично кожен поєдинок у минулому сезоні був цікавим з точки зору гри і непередбачуваним за підсумковим результатом.

Про тренування під час карантину…

– Ми розуміємо всю серйозність ситуації, яка склалась у нашій країні. Під час такого незвичного режиму роботи ми спілкуємось з вихованцями дистанційно. Надсилаємо відео з відповідним комплексом вправ для підтримки фізичної форми. Тож навіть на карантині наша робота триває!
Знай наших

Перспективна молодь

Авторитетний футзальний портал 5х5 презентував свій перелік найбільш перспективних гравців України у віковій категорії U-17 (2002-2003 р.н.).

До числа обраних потрапили й квінтет 17-річних «ураганівців». Мова йде про двох братів-близнюків Бельбасів – Юрія та Сергія, а також Олександра-Івана Пащака, Марка Попівняка та Романа Петровського. Усі вони – універсали, які пройшли добру школу Шкільної футзальної ліги України, а нині навчаються в Академії НФК «Ураган». Для шанувальників футзалу брати Бельбаси особливого представлення не потребують.

Натомість Попівняк, приміром, навіть деякий час був у складі Академії київського «Динамо». Однак наразі повернувся до Івано-Франківська. І, можливо, у футзалі він досягне більшого, ніж у футболі. Пащак більше полюбляє грати у швидкий та комбінаційний футзал. Можливо, про це ще зарано говорити, але за ігровими характеристиками Пащак у перспективі може стати непоганим гравцем рівня, наприклад, Ігоря Корсуна.

І якщо він прогресуватиме, то вже дуже скоро ми зможемо побачити цього талановитого юнака в «основі» «Урагану». А от Петровський відноситься до розряду тих гравців, які можуть багато чого досягти завдяки своїй працелюбності та розумінню гри.

Джерело  Андрій МЕНІВ, Західний кур'єр

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.