Чемпионат ЕвропыМихайло Зварич: «Мотивація – це фінал, який може бути не в кожного, раз у житті»Чемпионат ЕвропыДаниил Абакшин: «И Чернявский, и я любим выходить и помогать команде в роли разыгрывающего»Экстра-лигаДмитрий Бербенцев: «На мой взгляд, Россия — самый сильный соперник на этом Евро, но нужно верить в себя»Чемпионат ЕвропыЄВРО-2022. Як Україна може обіграти Росію?Чемпионат ЕвропыМирон Маркевич: «Надеюсь, что снова в ударе будет вратарь Кирилл Ципун, а наши ребята с каждым матчем добавляют»Первая лига Перша ліга 2021/22. 9 тур. Четверта поспіль перемога «Любарта», «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» закріплюється нагоріЧемпионат ЕвропыГеннадий Лисенчук: «Мне советовали натурализовать бразильцев, как это сделали в России, но я категорически отказался»Чемпионат ЕвропыЭмиль Алиев: «Сборная Украины — ровная и сильная команда, которая навязывает борьбу»Португалия«Бенфика»: плюс Роша минус ФитсЧемпионат ЕвропыМаксим Калиниченко: «Никто не сможет оставить неспортивное напряжение за пределами паркета»Чемпионат ЕвропыМаксим Павленко: «Уверен, что и в поединке с россиянами у украинцев будет возможность воспользоваться своими «козырями»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 12: Полуфинальные пары сформировались окончательноЧемпионат ЕвропыСергій Усаковський: «Коли кажуть, що Казахстан – це суперкоманда, то мені смішно»Экстра-лигаСтаніслав Моспан приєднався до «Урагану»Чемпионат ЕвропыЄвген Сірий: «Матч з Казахстаном був історичним для українського футзалу»Футзал в миреКопа Америка-2021. День 3: Уругвай громить Еквадор, Чилі і Перу продовжують програватиФутзал в миреМико Мартич прощается со сборной ФинляндииЧемпионат ЕвропыГалло: «С нами у сборной Азербайджана было бы больше шансов обыграть Грузию»Чемпионат ЕвропыАнатолий Смотрицкий: «Ужасное стечение обстоятельств»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Вихід у півфінал — для нас уже велике досягнення, завтра почнемо до нього готуватися»

Ярослав Лебідь: «Івано-Франківськ – невелике, але гостинне і дуже красиве місто»

Універсал "драконів" про "домашнє" завдання та карантинний Івано-Франківськ


Універсал "Урагану" Ярослав Лебідь розповів про підтримку форми в домашніх умовах, постійний контакт з тренером та перебіг карантину в Івано-Франківську.

 Насамперед, як так сталось, що обрав футзал, а не футбол? Не тягне повернутись на велике поле?
 Зараз вже ні. На початках, ще у Харкові, після того, як відіграв перший рік у футзалі і увійшов у футзальну стихію, не виникало проблем і в футбольному чемпіонаті області. Доля склалась так, що спробував футзал, мені сподобалось і все пішло у своєму руслі.

 Раніше ти виступав у складі команди Університету ім. Каразіна. Як у тебе з навчанням?
 Я навчався на економічному факультеті, спеціальність "Фінанси та кредит". Закінчив чотири курси і довелось поїхати з Харкова, адже тоді "Локомотив" був розформований і я почав шукати нову команду. Згодом разом з командою університету брав участь у Чемпіонаті Європи серед ВНЗ (Університет ім. Харазіна виборов звання віцечемпіонів континенту,  ред.). Після повернення мені запропонували ще раз вступити до вишу і зараз я навчаюсь на п'ятому курсі.

 Подальше майбутнє ти пов'язуєш зі спортом?
 Подальше майбутнє я пов'язую лише зі спортом - це моє життя, я отримую від нього задоволення. Тому тільки спорт.

 Мало хто з футболістів швидко "дорослішає" - гравці отримують задоволення, а про майбутнє за них думає тренер, клуб. І в один момент виходить, що потрібно вчитись чомусь самому. Знаю, що багато хто з молодих футболістів втратили час  на тренерські курси не пішли, не отримали тренерських ліцензій. Що ти можеш побажати молодим футболістам?
 Звісно, потрібно вдосконалюватись. В теперішній час всім футболістам бажаю міцного здоров'я, піклуватись про себе і слідкувати за ним. У спортивній сфері працювати над собою, ставити лише найвищі цілі і щоб оминали травми. Потрібно завжди думати про навчання, тож навчайтесь на відмінно і слухайтесь батьків.

 А взагалі є спеціальні курси для футзальних тренерів?
 Так протягом двох-трьох останніх років діє навчання для тренерів з футзалу. Ти отримуєш кваліфікацію, починаючи з ліцензії С, потім В та А – найвища кваліфікація.

 Як взагалі ти опинився в "Урагані"?
 У мене завершився контракт з білоруським "Вітеном" і під час відпустки мені надійшла пропозиція з івано-франківського "Урагану". Ми все обговорили і почали нашу співпрацю.

 17-го березня НФК "Ураган" пішов на карантин. Головний тренер команди Максим Павленко повідомив, що гравці отримали "домашнє" завдання на час карантину.
 Так, тренер дав завдання працювати над собою, отримали різні фізичні вправи силового характеру та вправи на статику. Якщо є можливість і поруч є якийсь майданчик, то вийти зробити пробіжку, підтримувати витривалість і не "залежуватись".

 І як, вдається не "залежуватись"?
 Звісно, вдається, хоч я і вдома, але зранку в мене зарядка, вдень – тренування на силу. В Івано-Франківську діє режим карантину, тож бігати останні три дні не вдається. Але до цього кожного дня бігав на вулиці крос.

 Ви підтримуєте контакт з тренером?
 Так, тренер телефонує, питає як справи, як самопочуття. Недавно гравці надіслали тренерові невеликий відеозвіт, хто чим займається під час карантину. Також тренер надсилає повідомлення у клубний внутрішній чат і повідомляє про подальші плани. Завжди тримаємо його в курсі всіх подій в нашому житті.

 Я жодного разу не був в Івано-Франківську, тому не уявляю, що це за місто.
 Місто чудове, невелике, але гостинне і дуже красиве. Завжди багато людей в центрі, є відома всій Україні "стометрівка". На ній з ранку до вечора великий потік людей, там багато крамничок, кав'ярень. На даний час все зачинено. Виходив сьогодні в магазин, то все зачинено, крім супермаркетів та кількох аптек. І то в супермаркеті може знаходитись лише десять людей і щоб зайти за покупками доводиться чекати на вулиці своєї черги.

 Перехожі у медичних масках?
 Так, всі одягають маски, дехто навіть у рукавичках.

 У школі ти навчався російською мовою?
 Ні, українською.

 Тобто, тобі було легко перейти на українську мову?
 Коли приїхав до Івано-Франківська, то так, було легко. Можливо на початках у спілкуванні були деякі труднощі, але зараз можу вільно спілкуватись.

 Тренування у клубі проводять українською мовою?
 У нас в команді більшість гравців з Західної України, тому у нас майже всі спілкуються українською.
 

 А як твоїй дружині Юлії, яка теж з футбольної родини, важко було перейти на українську?
 Та ні, вона все добре розуміє, жодного мовного бар'єру немає, все дуже добре, легко спілкуємось.

 Де ви з Юлією живете?
 Ми знімаємо квартиру в центрі Івано-Франківська, знайшли дуже хороший варіант.

 Ціни не "кусаються"?
 Зовсім ні, не "кусаються", якщо порівнювати з Харковом.

 Що ти можеш порадити юним футболістам ФК "Мрія", яким не сидиться вдома в теперішній час?
 Можна відтискатися, качати прес, виконувати "планку". Якщо вдома немає інвентаря, то з домашніх капців зробити "драбинку" і стрибати через неї. Вправ насправді дуже багато (усміхається – ред.). І, звісно, розтяжка, тому що без неї нікуди в футболі. 

Коротка довідка:

Ярослав Ігоревич Лебідь народився 26 травня 1995 року. Першим тренером у нього був Дмитро Валерійович Хомутков. Нині студент 5 курсу Харківського державного університету ім. В.Н. Каразіна.

Досягнення:

Майстер спорту України з футзалу
Віцечемпіон Європи серед студентських команд 2019 р.
Чемпіон України сезону 2014/15
Срібний призер чемпіонату України сезону 2018/19
Бронзовий призер чемпіонату України сезону 2016/17
Двократний володар Кубку України сезонів 2016/17, 2018/19
Двократний Володар Суперкубку України 2016, 2019
Володар Кубку Ліги 2018
Срібний призер Першої ліги чемпіонату України 2013/14
 

Джерело  Пресслужба НФК "Ураган" за матералами видання http://nashridkup.com.ua/

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.