Экстра-лигаМихайло Соколовський: «Сашко Бондар, Денис Овсянніков, Андрюха Мельник – їм по 40 років, а вони ще грають. Такий рівень ліги»Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. Україна на виїзді поступається ХорватіїСборная УкраиныСергій Журба: «Ми намагатимемося швидше рухати м’яч, контролювати гру й демонструвати швидкісний футзал»Чемпионат ЕвропыОтбор к Евро-2022. Казахстан – Беларусь 5:2. Послесловие: Кака, Лео, Игита, СавинцевКиевМаксим Войток: ​«Футзал и пляжный футбол дополняют друг друга»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 22-го тураФутзал в миреМарокко дважды сыграет с АргентинойЭкстра-лигаДмитрий Шувалов: ​«Шесть команд чемпионата Киева могли бы играть на нормальном уровне в Экстра-лиге»ИспанияКубок Испании-2021: все участники определеныСборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Хорватія – Україна. АнонсЧемпионат мираКубок світу ФІФА: порівняння футзального і футбольногоСборная УкраиныВалерій Легчанов здав позитивний тест на коронавірус перед від'їздом до ХорватіїЭкстра-лигаЮнаков, Доманський і Почебут залишили «ДЕ Трейдинг»Сборная УкраиныОлександр Косенко: ​«Хорватія добре нам відома, ми з нею частенько грали»Аргентина«Сан Лоренсо» – обладатель Суперкубка Аргентины-2021Экстра-лигаЯрослав Пєсоцький: ​«Намагатимемося усіх поставити на ноги перед іграми плей-оф Екстра-ліги проти ​«Продексіму»Бразилия​«Магнус» – обладатель Суперкубка Бразилии-2021ИталияИталия-2020/21. Тур 22. Пробуждение «Эль Дьябло» и две неудачи «Аква&Сапоне»ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 22-го тураКазахстанКака: «Было бы классно, если бы все граждане Казахстана были такими патриотами и ответственными, как Игита»

Віталій Дєнюжкін повертається у рідний клуб

Через більш ніж 15 років Віталій Дєнюжкін повертається у рідну команду.

Перед стартом чвертьфінальної серї з херсонським "Продексімом" воротар приєднався до "ІнБев/НПУ" (Житомир/Київ) і вже встиг дебютувати у старій-новій команді у другій грі серії.

Основний воротар "пивоваро-педагогів" Олександр Сухов отримав травму і був прооперований, тож у розпорядженні Валерія Директоренка залишився лише Михайло Соколовський. Після надання необхідних документів про стан здоров'я Сухова, клубу вдалося дозаявити другого воротаря. Нагадаємо, що пунктом про дозаявлення воротаря за форс-мажорних обставин у цьому сезоні вже скористалися "Титан" (Покровське), коли заявив у середині грудня минулого року Павла Пучку, і "АРПИ Запоріжжя" (Запоріжжя) при заявці Ігоря Байдака перед останнім матчем регулярного чемпіонату першої ліги.

Віталій Дєнюжкін народився 6 травня 1983 року у Києві. Почав займатися футболом у ДЮСШ №14 у Олега Спічика. З 1998 року почав поєднувати футбол і футзал. Першим тренером у футзалі став Леонід Матьков, а Дєнюжкін опинився в структурі "Кий-Політехніка", який з часом змінив назву на "Київ-НПУ", а зараз являє собою об'єднаний житомирсько-київський "ІнБев/НПУ". Сезон 1998/99 молодий воротар провів у друголіговому київському ЮМФК. Наступний сезон страж воріт провів у друголіговому "Радіо Столиця", але в кінці сезону дебютував у першій лізі у складі "Кия". Попри це сезон 2000/01 страж воріт знову розпочав у друголівому "Компак-комп'ютері", але у фінальній частині другої ліги і в Кубку України знову грав за "Кий-НВ". Весь цей час він поєднував виступи у футболі і футзалі, але згодом зосередився суто на футзалі і сезон 2002/03 провів у київських "Гідропарку" і "Київенерго".

Наприкінці сезону у чернігівської "Енергії" відбулися проблеми з воротарями і Дєнюжкіна запросили у команду на фінальний турнір перщої ліги, де він себе вдало проявив. Після цього він залишився у складі "енергетиків" і наступні два роки відіграв за них у вищій лізі. До речі, 2005 року Віталій навіть зіграв 4 матчі у складі збірної України з пляжного футболу. Після завершення сезону 2004/05 "Енергія" припинила своє існування і Віталій перейшов у львівський ТВД, де відіграв два наступні сезони.

Після розставання з ТВД воротар грав на місцевому рівні у рідному Києві, а 2008 року приєднався до команди "Майндшер" з якою виграв срібні нагороди чемпіонату України з пляжного футболу. Сезони 2008/09 і 2009/10 київський воротар провів у "Моноліті", а починаючи з сезону 2010/11 п'ять сезонів відіграв за "Кардинал-Рівне". Після завершення сезону 2014/15 повернувся у столицю, де грав на місцевому рінві. Минулого року у Кубку України виступав за "Манзану-2", а цього сезону у вищій лізі чемпіонату Києва і Кубку України за команду "SKIDKA". 17 березня Віталій допоміг "інтернетникам" обіграти у чемпіонаті міста "Джуніорс", а вже через 6 днів був заявлений в екстра-лігу за "ІнБев-НПУ".

Нагадаємо, що Віталій є другим воротарем-бомбардиром в історії екстра-ліги (вищої ліги) і поступається Олегу Зозулі 
(на його рахунку 14 голів) лише одним голом.

Андрій Гулій, ​futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.