Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. Україна на виїзді поступається ХорватіїСборная УкраиныСергій Журба: «Ми намагатимемося швидше рухати м’яч, контролювати гру й демонструвати швидкісний футзал»Чемпионат ЕвропыОтбор к Евро-2022. Казахстан – Беларусь 5:2. Послесловие: Кака, Лео, Игита, СавинцевКиевМаксим Войток: ​«Футзал и пляжный футбол дополняют друг друга»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 22-го тураФутзал в миреМарокко дважды сыграет с АргентинойЭкстра-лигаДмитрий Шувалов: ​«Шесть команд чемпионата Киева могли бы играть на нормальном уровне в Экстра-лиге»ИспанияКубок Испании-2021: все участники определеныСборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Хорватія – Україна. АнонсЧемпионат мираКубок світу ФІФА: порівняння футзального і футбольногоСборная УкраиныВалерій Легчанов здав позитивний тест на коронавірус перед від'їздом до ХорватіїЭкстра-лигаЮнаков, Доманський і Почебут залишили «ДЕ Трейдинг»Сборная УкраиныОлександр Косенко: ​«Хорватія добре нам відома, ми з нею частенько грали»Аргентина«Сан Лоренсо» – обладатель Суперкубка Аргентины-2021Экстра-лигаЯрослав Пєсоцький: ​«Намагатимемося усіх поставити на ноги перед іграми плей-оф Екстра-ліги проти ​«Продексіму»Бразилия​«Магнус» – обладатель Суперкубка Бразилии-2021ИталияИталия-2020/21. Тур 22. Пробуждение «Эль Дьябло» и две неудачи «Аква&Сапоне»ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 22-го тураКазахстанКака: «Было бы классно, если бы все граждане Казахстана были такими патриотами и ответственными, как Игита»Алексей Попов: «Сейчас развитие футзала в Украине идет по любительскому сценарию. Можно выделить только «Продэксим» и «Ураган»

Віталій Дєнюжкин: «Ми сильніші, ніж "Тайм"»

Голкіпер ТВД Віталій Дєнюжкін – про гру п'ятим польовим і найближчий матч з "Таймом"

Не раз під час різноманітних матчів можна почути фразу “добрий воротар – це половина команди”. І неодноразово вона доволі актуальна. А в останньому матчі “ТВД” – “Будівел” переможну крапку в матчі поставив не хто інший, як воротар львівської команди Віталій Дєнюжкін.

– Це мій перший гол у вищій лізі, – зізнався воротар “ТВД”. – Пробував забити й раніше, але не виходило. Нарешті вдалося. До цього забив гол у першій лізі команді з Радомишля.

– Віталію, доволі часто ти залишаєш ворота і допомагаєш своїм партнерам, виконуючи функції п’ятого польового гравця. Чому за таких обставин практично не б’єш по воротах, а віддаєш передачу партнерові?
– Основні мої функції п’ятого польового – роздавати передачі партнерам, які й повинні або бити по воротах, або віддавати останній пас, виходячи з тієї чи іншої ситуації. Інколи є нагода пробити по воротах і в мене, але це дуже ризиковано й відповідально. Адже в разі блокування мого удару, я не встигаю повернутися до своїх воріт і гол неминучий. Тому можна пробивати лише в тих випадках, коли іншого виходу не має, а ти на вбивчій позиції. Звісно, на практиці це трапляється дуже рідко.
– Віталію, у “ТВД”, як і в більшості клубів вітчизняної вищої ліги, не має тренера воротарів. Він, на твою думку потрібен чи ні?
– Навіть не знаю. Я взагалі виріс практично без спеціальної воротарської школи. Багато чого навчив мене Олександр Давидов, з яким інколи до другої чи третьої ночі розбирали ті чи інші епізоди, і він мені розповідав як діяти в тих чи інших ситуаціях.

– Ти другий сезон у “ТВД” й тепер став основним воротарем команди. Схоже, перший сезон у новій команді пішов на адаптацію?
– У минулому сезоні я більше прохворів, ніж тренувався. Тепер же відчуваю, що піймав кураж разом з партнерами. То вони мене підстрахують, то я іноді врятую команду від голу. Ось так спільними зусиллями й досягаємо результату. Те, що зараз я стою у воротах, це не лише моя заслуга, а команди в цілому. Та й тренер почав довіряти, бо граємо добре. А переможний склад, як кажуть, не міняють.

– З ким із “теведистів” навів дружні зв’язки?
– Для мене всі друзі, бо в “ТВД” цікавий молодий колектив. За першої кращої нагоди разом з Москалюком їдемо додому, в Київ. Але це буває нечасто.

– Твоя дівчина Марина у Львові з тобою чи в Києві?
– Завжди біля мене, готує мене до поєдинків.
– Найближчий матч у “ТВД” із незручним суперником – “Таймом”...
– Так, хлопці говорять, що ніяк не можемо обіграти “Тайм”. Але я переконаний, що ми сильніші за “Тайм”. Треба лиш усі свої емоції залишити в роздягальні й на майданчику зіграти в свою гру. Бо торік я також був переконаний, що ми сильніші за “Тайм”, але двічі програли і я стояв у воротах. Думаю, треба ламати погані для нас традиції й нарешті обіграти “Тайм”. Я налаштований лише на перемогу. 
www.mfktvd.com.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.