Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 9, 10, 13 тур. LIVE!Детский футзалОлександр Вонс: «Зараз у нас одне завдання – навчити футзалістів, а наступного року можна буде поборотись за чемпіонство»Экстра-лига«Суми» у контрольному матчі переграли «Сумихімпром-СДПУ» ХорватияХорватия-2020/21. Тур 7. Динамо (Загреб) – Олмиссум. LIVE!Экстра-лигаОлександр Бондар – найкращий гравець листопада у Favbet Екстра-лізі 2020/2021Экстра-лигаДмитро Шувалов: «У другому сезоні на чолі ХІТа все відразу пішло не так, як хотілося б»КазахстанКазахстан-2020/21. 14-18 тур. «Кайрат» уходит в отрывЭкстра-лигаВалерій Легчанов: «Не пам'ятаю, коли востаннє Україна пропускала великі форуми, але ця невдача стане додатковою мотивацією для збірників»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Черкащина. Огляд 3 туруРоссияСергей Скорович: «КПРФ – красавцы, выдали в Кубке России фееричные игры»Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. Другий попередній етап. «Бастіон» не зумів насолодитись «Хмельницькими Делікатесами»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. Огляд 2 туруЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 13 тур. Тур дивного суддівстваПольшаЭкстракласа-2020/21. Тур 14. Три разгрома и победный гол Сергея ФиляБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 7. БЧ – ВРЗ. LIVE!Детский футзалЧемпіонат України (U-15). Вища ліга. Хто як зіграв у першому турі?Женский футзал«IMS-НУХТ» впевнено розгромив «Фенікс» у київському дербіИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 12-го тураЭкстра-лигаОлег Гасюк зіграв 100 матчів за «Енергію»Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. Другий попередній етап. «INTER» розійшовся миром з «Рівнестандарт-ДЮСШ №4»

Усі сотники іспанських збірних: Мігелін – двадцятий

Мігелін став дев’тнадцятим гравцем, якому вдалося зіграти 100 матчів за збірну Іспанії


Після товариського матчу між Іспанією та Бразилією 5 листопада у нас залишилося кілька даних: Іспанія виграла 2:1 завдяки двом стандартним положенням, що дозволило здобути першу перемогу на селесамо за останні десять років. На пенальті Феррао відповіли Чіно та Фернан. Але ми тут не для того, щоб згадати десятиліття поганих результатів або шанси на перемогу з двома гравцями, на яких не розрахоував тренер: Чіно вже давно став вимогою уболівальників, яку ігнорував Феде Відаль, а Фернандо з’явився через відсутність Адольфо. Тому що головним героєм гри був Мігелін та його сотня матчів за збірну. Настав час переглянути, скільки гравців досягнули такої честі у складі дикампеонів.

Ортіс на шляху до 200 матчів
 

Мадридський захисник продовжує залишатися невід’ємною складовою в планах Феде Відаля, як це було і раніше для Венансіо. Його відхід у французький футзал не зменшив його популярності - він зіграв у стартовому складі проти Бразилії - і у нього вже 190 ігор. Якщо нічого не піде не так у вигляді серйозних травм, він буде першим і, можливо, єдиним, хто досягне 200 ігор. Його дебют відбувся далекого 2007 року проти «ВІЗ-Сінари» (як бачимо, іспанці в своїй статистиці враховують навіть матчі з клубними командами – прим. futsalua.org). Інший гравець, який може підкорити двохсотматчеву позначку, Хуанхо Ангосто. Воротар «Ель-Посо» дебютував 2006 року у грі проти Румунії, а через 14 років у нього на рахунку 174 матчі на захисті іспанських воріт; 26 матчів здаються великою цифрою, враховуючи те, що COVID19 призупинив товариські матчі і помістив на карантин велику кількість професіоналів, як через зараження, так і через профілактику.

З тих, хто все ще продовжує кар’єру, здається, що буде важко продовжувати додавати матчі Борсі Бланко (112) та Айкардо (104), двом гравцям, які вже досягли сотні. Хоча уродженець Мадриду досягнув цього показника ще у серпні 2012 року проти Таїланду, він вже давно перестав розраховувати на виклики в національну збірну, Айкардо зробив те саме в лютому 2019 року в товариському матчі з Бразилією, у тому знаменитому «Виклику» у спорткомлексі WiZink Center. Борха у віці 35 років повернувся до еліти разом із «Бетісом», але нерозумно розраховувати на нього у майбутньому, навіть якщо він почав кампанії так, що за ним варто слідкувати. 31-річний Айкардо зупинився на цьому показнику більше року тому (вересень 2019 року, перемога 0:1 у Португалії).

Пола, Усін та Лін  ті, хто має найреальніші можливості продовжувати додавати матчі

На радарі є троє гравців, які можуть продовжувати додавати матчі, після того, як не змогли зіграти останній матч через травми або профілактику COVID19 - це Пола (109), Рафа Усін (100) і Лін (130).

Пола досягнув своїх 100 матчів у півфіналі Євро-2018 проти Казахстану. Гра, в  якій іспанці перемогли в серії пенальті, закінчилася нічиєю 5:5, в тому числі завдяки самому Полі, який зробив рахунок 3:4. Уродженець Віґо зіграв 108 матчів після свого дебюту в Арнедо проти Японії (березень 2010 р.). Його серйозна травма рік тому та розірваний у вересні меніск сповільнили його темп набору міжнародних матчів, але як тільки він стане доступним, ніхто не сумнівається, що Феде викличе його знову.

Рафі Усіну знадобилося ще два роки, попри те, що він дебютував за місяць до Поли, щоб досягти чарівної цифри. Він дебютував у Гран-прі 2010 року проти Катару (13:2) і відіграв свій 100-й матч у лютому 2020 року у відбірковому турнірі до Кубку світу в Сербії. Він брав участь у перемозі (5:1) над господарями, яка дала путівку на Кубок світу в Литві. Якби не позитивні тести на коронавірус, виявлені в Леванте, Рафа був би у складі проти Бразилії, і у 33 роки він ще має деякий час на виступи у збірній.

Анхель Веласко «Лін», досягнув цього показника у квітні 2017 року в матчі проти Молдови. У свої 34 роки він сподівається повернутися до збірної, як тільки ситуація з пандемією в Іспанії та Росії стабілізується, щоб зіграти - і хто знає як він завершить кар’єру у збірній, але наступний Кубок світу, безумовно, стане для нього останнім з «Фурією рохою». Лін виїхав до Росії чотири роки тому, але його не переставали викликати і випускати ігри.

Список, заповнений найкращими в історії
 

Серед гравців, які завершили кар’єру, ми знаходимо не менше найкращих гравців, яких дала наша країна. Є всі і на всіх позиціях. Кіке є другим за найбільшою кількістю матчів (на цей момент) зі 180 іграми, проведеними за 19 сезонів у збірній. Слідом йде Луїс Амадо зі 179 матчами, а четвертим ми вже бачимо Хуанхо, який має другу історичну позицію в межах досяжності. Безпосередньо за ними ми знаходимо «Легенду», таку як Хаві Родрігес (170), котрий замикає п’ятірку найкращих.

Дуже далеко від них розташувалися Хорді Торрас (135), Альваро (121), Андреу (117), Хуліо (115) та двоє, які досягнули показника у 100, а це Хаві Санчес та Крістіан. До них ми тепер повинні додати Мігеліна, хронічні травми якого останніми роками завадили йому збільшити показник, адже ще 14 місяців тому він мав 99 ігор. У 35 років уродженець Балеарських островів ще не був сотником. Ми побачимо, чи цей виклик є даниною поваги або ж поглядом у майбутнє.

Два абзаци тому ми сказали, що є «найкращі гравці, яких коли-небудь давала наша країна». Сюди також входять такі громадяни, як Фернандао (102). Нападник, що народився в Сан-Паулу, зіграв десять сезонів в Іспанії, отримав подвійне громадянство і став сотником під час Кубку світу-2016 у Колумбії у грі з переможним рахунком 4:3 проти Марокко.

Він був не єдиним, Даніел Ібаньєс зіграв 117 матчів перед тим, як піти на пенсію. Колишній гравець «Інтера» та «Каха Сеговії» майже всю свою кар'єру зробив в Іспанії, і тут він пізніше її продовжив як тренер.

У списку не тільки чоловіки
 

І остання примітка. Аніта Лухан стала першою і поки єдиною гравчинею, яка досягнула магічного числа. Вона дебютувала в 17 років проти Уругваю (2008 рік) і зіграла 100-ту гру у лютому 2020 року в товариському матчі проти Португалії лише в 28 років. Ніхто не знає де розташований дах для уродженки Куенки, але цей показник навряд чи буде перевершений у короткостроковій перспективі.

Джерело – Дані Лопес, www.futsalcorner.es

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.