БеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Чемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022ИталияИталия-2020/21. Тур 26. Все по местамЭкстра-лигаВизначено дати бронзової серії Favbet Екстра-ліги між «Енергією» і «ХІТом»Футзал в миреЛіга чемпіонів УЄФА 2020/21: статистичні підсумкиБразилияМаноэл Тобиас: «Думаю, я величайший игрок всех времен»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА-2020/21. Второй трофей для лиссабонцевФутзал в миреЧемпионат КОНКАКАФ-2021. LIVE!ПольшаКубок Польши-2020/21. Финал. LIVE!

Тактичний аналіз: як Португалія переграла Чехію

Помічник тренера хорватського «Олміссума» Марін Юкіч аналізує тактичні аспекти другого матчу Португалії проти Чехії у кваліфікації до Євро-2022. 


Він проаналізував португальський стиль гри за допомогою інструменту відеоаналізу Once Video Analyzer PRO.

Після того, як Португалія здобула 4 очки в двох іграх проти Польщі, ми побачили той самий сценарій на «репетиції» з Чехією. Обидва матчі відбору до Євро-2022 проводили у польському Лодзі.

У першому матчі ми побачили несподівану нічию 3:3. Несподівано особисто для мене. Але у другому матчі не було жодної невизначеності, і все стало на свої місця.
 

З першої хвилини Португалія домінувала на майданчику і демонструвала перевагу у всіх ігрових сегментах завдяки поєднанню систем як в атаці, так і в обороні.

Граючи агресивно, відповідально в обороні з тиском на м’яч і своєчасними перехопленнями, вони не дали чехам шансу на новий сюрприз.

Стиль атаки португальців варіювався залежно від гравців на паркеті, але переважно ми спостерігали за поєднанням схем 4-0 і 3-1.

Вони добре атакували за спиною суперника глибокими м’ячами паралельно або по діагоналі. Водночас чехи у багатьох ситуаціях відкривали простір за своїми спинами через погану комунікацію і візуалізацію.

Португальські гравці знали, як розпізнавати і використовувати позиції на майданчику за їхньою якістю. Вони були терплячими і спокійними на м'ячі. Завдяки великій кількості рухів вони відкрили простір для своїх гравців і переграли чехів.

Я вирішив проаналізувати один із сегментів їхньої гри і спробував представити його у вигляді відео найпростішим способом, щоб усі зрозуміли. У грі ми бачимо чітке уявлення про те, куди і як атакувати: глибокі забігання, використання нападника або гра 1 на 1.
 

 
Оскільки я не розбираюся в тактичних ідеях з меню будь-якої команди, аналіз – це моя особиста думка щодо матчу і подій на майданчику за допомогою ONCE VIDEO ANALYZER PRO.

Аналіз проводився за допомогою Once Video Analyzer PRO, зручного інструменту для аналізу відео з анімованими 3D-елементами і телевізійною графікою. Ви можете використовувати його як для позначення, так і для малювання, усуваючи необхідність використовувати більше однієї програми для створення професійного аналізу в прямому ефірі або після матчів. Якщо ви хочете спробувати, на сайті www.once.de доступна 14-денна безплатна пробна версія.

Кожен, хто зареєструється на Once Sport за кодом «futsalfeed», отримає знижку 10% на свій продукт.

Марін Юкіч – ліцензований тренер УЄФА з футболу з дипломом «А» і футзалу з дипломом «В». Він є тренером з футболу і футзалу з 2014 року. Наразі є помічником тренера хорватського футзального клубу «Олміссум», головним тренером другої команди «Олміссума», а також головним тренером команди «Олміссум» U-19.

Джерело - Марін Юкіч, futsalfeed.com

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.