ИспанияАнтонио Вадийо: «Мы продолжаем стучаться в двери к грандам»РоссияРоссия. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!Экстра-лигаКубок Львівщини-2020. День 2. LIVE!КазахстанКака — о чемпионате Казахстана: «Никакой уверенности, много сомнений»ИспанияИгрок «Мовистар Интер» заболел COVID-19ФранцияПьер Жаки: «Следующий этап развития футзала во Франции зависит от его профессионализации»Экстра-лигаКубок Львівщини-2020. День 1. «Енергія» і «Продексім» стартували з перемогЖенский футзалФутзалістки збірної України провели майстер-клас для майбутніх чемпіонівКазахстанМакси-интриги в мини-футболеКубок УкраиныФінал чотирьох Кубка України перенесено на 19-20 серпняЮношеский футзалАкадемія НФК «Ураган»: готовність №1 Экстра-лигаАндре Броканело: «Ты можешь работать хорошо и не выиграть, ты можешь вообще не работать и выиграть, но если ты работаешь хорошо, гораздо больше шансов, что ты победишь»ТурнирыРоман Проць: «Загалом, нововведення у футзальних правилах мають на меті спрощення гри»Беларусь«Борисов-900» дал старт предсезонке, а также представил Вячеслава Быковского и Дмитрия КудиКазахстан«Кайрат» может подписать Рината Турегазина и отпустить двух игроковЭкстра-лигаОлександр Бондар повертається до РівногоТурниры«Володимир» у фіналі розгромив «Яско» і виграв «Odessa Open Cup-2020». WeekendАссоциация футзала УкраиныОновлені Правила гри у футзал 2020/2021 українською мовоюИталия53-річний Марсіо Браншер ще на рік продовжив контракт з «Реалом Арциньяно»БеларусьШкола футбола и школа жизни, где тренер, как отец. Не картонная команда МФК ЦКК

Ретроспектива: «Ураган» – володар Кубка ліги

Минулого сезону "дракони" додали до клубної скарбнички ще один трофей


Минулого сезону Асоціація футзалу України відновила проведення Кубка Ліги, який востаннє потрапляв до календаря футзального сезону на початку "нульових". За перемогу у четвертому розіграші турніру боролись десять команд Екстра-ліги, а самі змагання були покликані заповнити паузу в чемпіонаті під час міжнародних "вікон" національної збірної.

Турнірний шлях "драконів" складався з двох турів групового етапу та фіналу, де зібрались вісім найкращих команд за підсумками матчів в квінтетах. "Ураган" впевнено подолав груповий етап, святкувавши три перемоги над "ІнБев/НПУ" (3:2), "Енергією" (5:2) та "АРПІ Запоріжжя" (4:2), а також розписавши мирову зі столичним "ХІТом" (3:3). Фінал відновленого турніру пройшов у Запоріжжі, де першим суперником франківців став хмельницький "Сокіл" - 5:0. У півфіналі команда Максима Павленка розписала мирову з господарями фіналу "АРПІ Запоріжжя" (2:2), а в серії пенальті вирішальним став сейв Володимира Кардаша, який і приніс нашій команді путівку до головного матчу змагань - 5:4. Фінальний поєдинок проти "Продексіму" видався цікавим та напруженим, а "дракони" завдяки голам Даниіла Абакшина, Романа Кордоби та Андрія Федюка додали до клубної скарбнички ще один трофей - 3:2.

Автор першого голу "Урагану" у фінальному матчі Даниіл Абакшин та найкращий голкіпер турніру Володимир Кардаш поділились спогадами про Кубок Ліги сезону 2018/19.
 

- Для мене Кубок Ліги став першим серйозним трофеєм не лише у футболці "Урагану", а й у всій моїй футзальній кар'єрі - ділиться спогадами Даниіл Абакшин. - Після фінального свистка матчу з "Продексімом" емоції зашкалювали, складно передати словами мій стан у той момент. Весь турнірний шлях видався для нас нелегким, але я серед всіх варто виділити півфінальний поєдинок проти "АРПІ Запоріжжя", в якому нам вдалось врятуватись на останніх секундах і вирвати перемогу в серії пенальті. І, звісно, фінальний матч проти "Продексіму". 

Зі своїм основним завданням - заповнити паузу в чемпіонаті під час "вікон" національної збірної - Кубок Ліги впорався на всі сто. Ми провели багато цікавих поєдинків, отримали більше ігрової практики і загалом турнір залишив лише хороші враження. Приємно брати участь у подібних змаганнях.

- Цього тижня минув місячний термін карантинних обмежень, запровадженних в Україні. Як проводиш цей час?
- Зараз отримав більше часу для справ, на які раніше його катастрофічно не вистачало. Зокрема, значно розширився мій список переглянутих фільмів. Окрім того, працюю над фізичною формою, щоб у повній бойовій готовності підійти до відновлення футзального сезону.
 

- Завжди приємно вигравати нові трофеї, - розповідає Володимир Кардаш, - вдвічі приємніше, якщо це перший твій трофей у клубі. Тому спогади та емоції від Кубка Ліги залишились лише приємні та позитивні. Думаю, найважливішим став фінальний матч з "Продексімом", адже дуже образливо подолати довгий турнірний шлях і програти у вирішальному поєдинку. Тож у фіналі були налаштовані лише на перемогу. Загалом Кубок Ліги пройшов на високому рівні і дуже багато дав команді з точки зору ігрової практики.

- Ти був визнаний кращим голкіпером турніру. Що означає для тебе подібне визнання?
- Насамперед хочу відзначити, що мене визнали кращим голкіпером завдяки команді, яка дуже дисципліновано відіграла в обороні. І без інших гравців мені було б складно вибороти це звання. Кожна нагорода додає мотивації ставати кращим, більше працювати на тренуваннях і вдосконалювати свої навики на майданчику.

- Як проводиш час під час карантину?
- Як і всі, я мінімізував контакти з іншими людьми, дотримуюсь рекоменацій ВООЗ. Кожного дня проводимо тренування в онлайн-режимі для підтримки власної форми. Здебільшого перебуваю вдома, намагаюсь без потреби не виходити на вулицю. Інколи їду до села, де наодинці можна позайматись на стадіоні та виконати бігові вправи.

Наостанок пропонуємо Вам згадати миттєвості тріумфального шляху "драконів" до титулу володарів Кубка Ліги:

Група В. 1 тур:
"ІнБев/НПУ" Житомир/Київ - НФК "Ураган" - 2:3 (0:3)
Голи:
Лебідь (23, аг), Смоловик (40, пен) - Лебідь (4), Абакшин (9), Сторожук (20)
 

"Енергія" Львів - НФК "Ураган" - 2:5 (1:1)
Голи:
Гасюк (11), Струк (40) - Сторожук (8), Лебідь (23), Когут (27), Лисенко (28), Федюк (35)
 

Група В. 2 тур:
НФК "Ураган" - "ХІТ" Київ - 3:3 (0:2)
Голи:
Кордоба (24), Фаренюк (37), Цілик (38) - І. Борсук (13), Жук (20, 36)
 

НФК "Ураган" - "АРПІ Запоріжжя" Запоріжжя - 4:2 (3:0)
Голи:
Лисенко (10), Абакшин (14), Когут (19, 28) - С. Моспан (35, 40)
 

1/4 фіналу:
НФК "Ураган" - "Сокіл" Хмельницький - 5:0 (2:0)
Голи:
Кордоба (6), Абакшин (7), Когут (26), Цілик (30, 38)
 

1/2 фіналу:
НФК "Ураган" - "АРПІ Запоріжжя" Запоріжжя - 2:2 (1:1), пен. 5:4
Голи:
Когут (22), Цілик (46) - Йапарама (28), С. Моспан (42).
 

Фінал:
"Продексім" Херсон - НФК "Ураган" - 2:3 (0:2)
Голи:
Ланко (27), Волянюк (31) - Абакшин (3), Кордоба (6), Федюк (24)
 

Статистика "Урагану" в Кубку Ліги 2018/2019:
7 матчів (5 перемог, 2 нічиї, 0 поразок, різниця м'ячів - 25:13)

Індивідуальна статистика гравців "Урагану" в Кубку Ліги 2018/2019
Найкращі бомбардири: Ю. Когут - 5 голів, Д. Абакшин, А. Цілик - по 4, Р. Кордоба - 3, М. Сторожук, М. Лисенко, А. Федюк, Я. Лебідь - по 2, А. Фаренюк - 1.
Найкращі асистенти: А. Федюк - 4 асисти, Я. Лебідь, А. Цілик - по 3, М. Сторожук,А. Фаренюк - по 2, М. Микитюк, Р. Кордоба, М. Лисенко, Д. Абакшин, В. Моспан - по 1.
Найкращі за системою "гол+пас": А. Цілик - 7 балів (4+3), А. Федюк - 6 (2+4), Ю. Когут - 5 (5+0), Д. Абакшин - 5 (4+1), Я. Лебідь - 5 (2+3), Р. Кордоба - 4 (3+1), М. Сторожук - 4 (2+2), М. Лисенко - 3 (2+1), А. Фаренюк - 3 (1+2), М. Микитюк, В. Моспан - по 1 (0+1).

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.