КиевКубок України 2016/2017. Епіцентр К3 (Київ) - Рятувальник (Ромни). Прев'юОдесса«Галеон»: перезарядка орудийКубок УкраиныЮрий Кива: о ЮВИКО и не только. Часть первая: шаг за шагом только вверх.КиевТрансферная бомба летнего межсезонья в Киеве!Экстра-лигаІван Скіцко: «Очікуємо на швидкий футзал у виконанні молодих команд»ХарьковИгрок в фокусе - Павел Батагов Кубок УкраиныКубок Украины. Первый предварительный этап. Результаты (обновлено)Остальной мирОбзор еврокубковых матчей Лидсельмаша (обновляется)ВетераныРезо ДЕВДАРИАНИ: грузинский одессит с футзалом в сердцеАматорыКоманда 79-й ОДШБр виграла Чемпіонат України серед підрозділів ВДВ ЗСУОстальной мирКубок УЄФА-2016. "Енергія" - "Брезьє Марибор": Післямова тренерів.Остальной мирКубок УЕФА. Ох, уж этот Тотошкович: Энергия уступила чемпиону СловенииХарьковЛучшие голы 5-го тура 30 кубка ФК УниверХарьковПревью 4-го тура осеннего турнира на кубок СК ВИРТА 2016УкраинаВідеозвіт першого дня Кубка УЄФА у Львові. Найяскравіші моменти!СумыТанцуют все? Обзор собрания АРМФС (программа "Спорт Ревю" от 5 октября 2016)Кубок УкраиныКубок України 2016/2017. RED (Київ) - СумДУ (Суми). Прев'юЭкстра-лигаКубок УЄФА-2016. "Енергія" - "Кремлін-Бісетр": Післямова тренерівЭкстра-лигаСергій Коваль: «У грі з Аргентиною ми терпіли, як справжні українці»ДнепрСуперкубок Днепра по футзалу. Онлайн трансляция на FFDO TV

Євген Іваняк: "Замість того, щоб додавати з кожною грою, ми регресували"

Як відомо, на початку жовтня у Колумбії завершився чемпіонат світу з футзалу. Для національної збірної України він завершився раніше – на стадії 1/8 фіналу після програшу збірної Аргентини. Вже пройшло трохи часу, і емоції від цієї поразки, як і від усього «мундіалю» мали би вщухнути. Тому, прес-служба Асоціації футзалу України вирішила поцікавитися у голкіпера і капітана «синьо-жовтих» Євгена Іваняка, яким, на його думку, був виступ нашої збірної.

- Євгене, перш за все, хотілося б дізнатися, як твоє здоров'я, і на який термін ти вибув зі строю?
- На жаль, я отримав перелом, і термін відновлення займе близько трьох тижнів (розмова відбулася незадовго до повернення Іваняка у стан підмосковної «Діни», а на той час він знаходився у Харкові. – А.Т.).

- Користуючись нагодою, бажаємо тобі якнайшвидшого одужання і повернення в гру, тим більше, що ти вже встиг допомогти «Діні» в перших турах російської Суперліги.
- Дякую за побажання. Я не вважаю, що це – лише моя заслуга. Нинішній результат «Діни» - заслуга всієї команди.

- Тим не менш, ти отримуєш в Росії хорошу пресу...
- Так, але Ви ж знаєте, що журналісти спочатку можуть хвалити, а потім, після серйозних помилок, сильно розкритикувати. Так що, на те, яка у тебе преса на даний момент, краще не звертати уваги і робити свою роботу.

- Тоді перейдемо до підсумків виступу збірної України на чемпіонаті світу, тим більше, спогади ще напевно свіжі. Як оціниш гру нашої команди на «мундіалі»?
- Я розцінюю виступ нашої збірної як незадовільний – і по грі, і за результатами, і за іншими складовими. Ми, замість того, щоб додавати з кожною грою, тільки регресували. Президент Асоціації футзалу України, Сергій Васильович Владико, теж залишився незадоволеним наших виступів на чемпіонаті.

- Але були якісь позитивні моменти в грі?
- На жаль, ні. Повторюся: ми не додавали від гри до гри, тому і мали проблеми з такими командами, як Мозамбік і Австралія. Зауважу, що з Мозамбіком після того, як рахунок став 2:0, команда вирішила, що можна знизити темп і обіграти Мозамбік пішки, і в наших діях з'явилася недбалість. В результаті це мало не обернулося для нас катастрофою. Так що, про позитиви говорити не доводиться.

- Парадокс у тому, що деякі фахівці називають гру нашої збірної проти Бразилії найкращою на цьому чемпіонаті світу. Чому так?
- Я б не сказав, що гра проти Бразилії була найкращою. Може, з-за того, що у нас були хороші моменти, які ми не реалізували. Але насправді – просто Бразилія дозволяла нам грати більш-менш вільно, а не «душила» з перших хвилин матчу, як вона звикла робити. Якби бразильці грали у властивій їм манері, то і наша гра була б іншою.

- Хотілося б згадати епізод зі своїм вилученням у матчі з Мозамбіком. Що там сталося?
- Я в цьому епізоді підвів команду, отримав червону картку і поставив під сумнів результат для нашої збірної. Якщо говорити зі спортивної точки зору, то там вийшло так, що я думав, що гравець, який виходив на мене, буде спочатку приймати м'яч, а потім обігравати, але він прийняв інше рішення, у результаті сталося зіткнення, після чого я отримав червону картку.

- Чого нам не вистачало в матчі з Аргентиною? Може, далися взнаки травми у деяких гравців?
- Напевно, ми пропустили тоді, коли вже морально готувалися до серії пенальті. А щодо травм, то вони завжди супроводжують спорт, і від цього ніхто не застрахований. Так, у нас був травмований Шотурма, але я скажу, що у кожного з наших хлопців щось боліло. Тому, причина такої гри – не у травмах.

- Ми знову пропускаємо важливі голи в кінцівці матчу. Так було з Сербією, так вийшло і з Аргентиною. Чому так?
- У матчі з Сербією була трохи інша ситуація. Тут же просто накопичилася втома, і ми десь здригнулися, в результаті чого допустили таку помилку і отримали шостий фол. Але при цьому, я хочу сказати, що на такі голи впливає і рівень чемпіонату, а у нас він помітно впав в останні роки. Ми варимося у власному соку, знаємо маневри, сильні і слабкі сторони один одного, а коли виходимо грати на чемпіонаті світу чи чемпіонат Європи, то відразу ж на собі відчуваємо, що там – більш високий рівень у наших суперників. Тому, поки у нас буде чемпіонат з таким рівнем, то ми будемо мати такий результат.

- Є думка, що на цьому чемпіонаті світу провалилися багато збірні, в яких вже довгий час не проводилася зміна поколінь. Що можеш сказати з цього приводу?
- Я згоден з тим, що оновлення складу треба, і молодь потрібно підпускати. Але я проти того, щоб омолодження в нашій команді відбувалося штучно. У нас є звичка, що ми вважаємо 22-річних гравців молодими і перспективними. Але в такому віці вони вже повинні давати результат , а це виходить далеко не завжди. А якщо у нас молодий гравець показав одну хорошу гру, то його відразу всі нахвалюють, а він потім пропадає на місяць-два. А якщо ми говоримо про збірну, то Олександр Петрович Косенко не ворог собі, і якщо буде гравець конкурентний, то він його обов'язково буде залучати. Тому, через Ваш сайт хочу звернутися до молодих гравців: працюйте, працюйте над собою і не піддавайтеся емоціям після перших вдалих ігор. І тоді у вас все вийде, і на вас звернуть увагу.
 
Джерело - futsal.com.ua

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.