КиевКубок України 2016/2017. Епіцентр К3 (Київ) - Рятувальник (Ромни). Прев'юОдесса«Галеон»: перезарядка орудийКубок УкраиныЮрий Кива: о ЮВИКО и не только. Часть первая: шаг за шагом только вверх.КиевТрансферная бомба летнего межсезонья в Киеве!Экстра-лигаІван Скіцко: «Очікуємо на швидкий футзал у виконанні молодих команд»ХарьковИгрок в фокусе - Павел Батагов Кубок УкраиныКубок Украины. Первый предварительный этап. Результаты (обновлено)Остальной мирОбзор еврокубковых матчей Лидсельмаша (обновляется)ВетераныРезо ДЕВДАРИАНИ: грузинский одессит с футзалом в сердцеАматорыКоманда 79-й ОДШБр виграла Чемпіонат України серед підрозділів ВДВ ЗСУОстальной мирКубок УЄФА-2016. "Енергія" - "Брезьє Марибор": Післямова тренерів.Остальной мирКубок УЕФА. Ох, уж этот Тотошкович: Энергия уступила чемпиону СловенииХарьковЛучшие голы 5-го тура 30 кубка ФК УниверХарьковПревью 4-го тура осеннего турнира на кубок СК ВИРТА 2016УкраинаВідеозвіт першого дня Кубка УЄФА у Львові. Найяскравіші моменти!СумыТанцуют все? Обзор собрания АРМФС (программа "Спорт Ревю" от 5 октября 2016)Кубок УкраиныКубок України 2016/2017. RED (Київ) - СумДУ (Суми). Прев'юЭкстра-лигаКубок УЄФА-2016. "Енергія" - "Кремлін-Бісетр": Післямова тренерівЭкстра-лигаСергій Коваль: «У грі з Аргентиною ми терпіли, як справжні українці»ДнепрСуперкубок Днепра по футзалу. Онлайн трансляция на FFDO TV

Сергій Коваль: «У грі з Аргентиною ми терпіли, як справжні українці»

Гравець збірної України - про мундіаль у Колумбії, вітчизняну Екстра-лігу та свої плани
 
 
Напередодні матчу "Урагану" проти "ЛТК-ІнБев-НПУ" у розмові з клубною прес-службою гравець національної збірної України Сергій Коваль поділився своїми враженнями від нещодавнього чемпіонату світу, вітчизняної Екстра-ліги та особистими планами на цей сезон.
- В Екстра-лізі зіграно вже три тури, чи були особисто для Вас якісь несподіванки чи неочікувані результати?
- Рівень чемпіонату хороший, тому якихось несподіванок не було, всі команди на рівні. Наприклад, "ХІТ" - новачок в Екстра-лізі, але тут представлені досвідчені гравці з великим досвідом, від чого вони відштовхуються і дають результат. Зокрема, з Чепорнюком і Лисенком я грав в "Енергії", із Борсуком і Журбою – в збірній. Тому, не дивлячись, що кияни тільки підвищились у класі, виконавці в них хороші, з потужним багажем виступів на найвищому рівні, вигравали чемпіонство і кубки.
Щодо "Урагану", то хотілося б краще. За три тури три очки – мало, тому, звичайно ми не задоволені. У першій грі сезону з "Локомотивом" було важкувато, бо ще були не зіграні. Правда, далі з "Енергією" виклалися на повну, але нам пішов на користь домашній майданчик. А до Києва ми  однозначно їхали за перемогою, але не склалося…

- До речі, про "ХІТ", як оцінюєте останній поєдинок?
- Ми програли не по грі… По приїзду ми аналізували матч, Іван Скіцко називав статистику, тобто за статистичними даними ми їх повністю переграли – в кутових, відборах, ударах тощо. А коли вилучили Зварича, це взагалі коментувати тяжко…

 
- На разі в "Урагані" ви вже не єдиний екс-"енергетик", нещодавно приєднався і Максим Павленко, з котрим ви знову граєте в одному квартеті. Удвох легше адаптовуватися у новій команді?
- Те що з’явився Максим Павленко – великий плюс для нашої команди. Він - досвідчений гравець, і буде корисний як в плані підказок на полі, так і в аспектах футзалу. Втім, чесно кажучи, для мене це стало сюрпризом. До його появи я грав з молодими гравцями, але тепер з Павленком трішки перебудовуємо гру.
 
- Як загалом Івано-Франківськ, клуб? Як прийняли в команді?
- Все на високому рівні. І побутові умови, і тренувальний процес. Організоване харчування, довіз команди, в моїй кар’єрі це вперше. У мене був вибір залишитися в "Енергії", чи перейти в "Ураган", я прийняв пропозицію івано-франківців, бо не бачив майбутнього у Львові на цей сезон. А в "Урагані" - молоді гравці, це перспективна команда, і це як раз стало головною причиною.

 
- В Екстра-лізі була більш ніж місячна пауза, пов’язана з чемпіонатом світу в Колумбії. Ви один із учасників мундіалю у складі національної збірної, які враження?
- Враження тільки хороші. Але думали, що в групі буде легше. Дуже добре зіграли першу гру з Бразилією, потім трохи недооцінили суперників - Мозамбік та Австралію. Хоча, зважаючи на цей факт, досвіду у нас було більше, і вирішальні голи забивалися на останніх хвилинах. А збірна Аргентини – дуже сильна команда у всіх аспектах: за виконавцями, командною грою, індивідуальними діями гравців. Було дуже складно, але ми терпіли, як справжні українці (сміється – авт.), боролися, і старалися компенсувати наш технічний брак. Втім сталося як сталося… Якщо б не було шостого фола наприкінці додаткового часу, то можливість виграти по пенальті була б 50 на 50.

- Якби не сліпий жереб, який по суті звів Україну із командою, що в підсумку стала чемпіоном, чи могло бути все інакше?
- Можливо і так... За іншим жеребом ми б попали на Казахстан, і судячи з того, що Аргентина виборола чемпіонство, нам було б грати легше з Казахстаном.
- Особисто своєю грою у складі збірної задоволені?
- Я завжди незадоволений своєю грою, і завжди думаю, що міг би зіграти краще, вдаліше, тому до себе ставлюся дуже вимогливо.

 
- Повернімося до чемпіонату України. Як вважаєте, хто для "Урагану" є головним суперником у боротьбі за вище місце у плей-офф?
- Це - "Продексім", "Локомотив" та "Енергія". Можливо ще і "ХІТ", бо поки прогнозувати важко. Адже це нова команда, але зі старту сезону зарекомендувала себе непогано, а настільки рівно і стабільно вони проведуть сезон - час покаже.

- В Україні і Польщі ви виграли чимало титулів, чи не втратили мотивацію?
- Якщо нема мотивації, то не варто взагалі йти в Екстра-лігу… Можна за такі ж гроші грати в першій лізі, чи в Києві за дві команди Бізнес-ліги. У мене є великий стимул. Так, були шанси їхати в Польщу, але я не хочу закінчувати кар’єру у професійному футзалі, хочеться грати в чемпіонаті України, національній збірній і досягати високих результатів.


- Насамкінець, ваші побажання всім вболівальникам "Урагану"?
- На перший домашній матч з "Енергією" прийшло дуже багато вболівальників, була дуже хороша підтримка. У Львові такого не буває, звичайно, люди приходили, але вони просто дивилися футбол. Тут, в Івано-Франківську, вболівальники проявляють емоції, підтримують, реагують на все, що відбувається на майданчику. Тобто є якась особлива приємна атмосфера, яка заряджає гравців. Сподіваюся, що своєю грою ми даруватимемо "ураганівським" вболівальникам тільки позитивні моменти і тішитимемо їх своїми перемогами.
Христина ЧУЛОВСЬКА, Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".


Джерело - uragan.if.ua

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.